Boldogságkeresők

indította: Dénes
Zoli
Zoli küldte
március 11. 23:04

@Lajos: Igen, ilyen is van. Zoli

Zoli
Zoli küldte
március 11. 23:03

@Lajos: Igen, ilyen is van. Zoli

Csaba
Csaba küldte
március 11. 22:11

Szerintem ti a pillanatnyi közérzetről beszéltek, nem a boldogságról. Vagy legalább is nekem mást jelent a boldogság. Számomra a boldogság a pillanatyi közérzet valami súlyozott függvényének idő szerinti integrálja. Tehát ∫f(t)g(t)dt, ahol f(t) a pillanatnyi közérzet, g(t) pedig a súlyfüggvény.

1
Matild
Matild küldte
március 11. 16:17

Mindenkinek az életében ott van a boldogság!- Ha felismeri és megéli azt a percet órát, napot!

Lajos
Lajos küldte
március 11. 14:37

Ennél egyszerübb kérdés nincs is. Boldogság az, ha elég hideg a sör és nem kell keresni...

1
Emese
Emese küldte
március 11. 14:02

Én se vettem észre ezt a topikot... milyen érdekes kérdés. Mi a boldogság? Neves filozófusok próbálták megfogalmazni de egyiknek sem sikerült... Biokémiai szempontból bizonyos agyi receptorokhoz kötődő bizonyos molekulák (szerotonin, noradrenalin és mások) De miért termelődnek, mi kell hozzá? Pontosan még most sem tudni -nem lehet az agyat felvágni és anatómiai kísérleteket végezni 🙂 És mi a társ szerepe? Ha valaki páros, akkor boldog? Ha pártalan, akkor boldogtalan? Ugye mindenki látott már szomorú házasságot. Olaszo.ban van egy mondás: amikor társra találsz, megtalálod az alma másik felét. Akkor mi felek vagyunk, nem egészek? Vagy egészek vagyunk, csak hiányzik egy darab a lelkünkből, amit majd a társ fog elfoglalni? Csupa kérdés, amire nem tudunk válaszolni...

3
Dénes
Dénes küldte
március 10. 22:51

@Gábor: Bár névrokonom nevében nem beszélnék, őt dícséri a topic és a téma, ezt külön köszönöm én is neki (ha valamit félreértettem, elnézést. Úgy látom mindkettőnket megszólítottál). A mai nap kivételesen munka központú volt, jó látni a felpezsdült mindennapjaikat. Viszont maradva az emberi oldalnál: tudod milyen fantasztikus érzés, mikor örömmel ölelnek át, csak azért, mert jókedvvel köszöntöd őket reggel? Főként hétfőn? Csak egy esernyő kell a szakadó esőben, hogy bekísérd a kaputól az épületbe. Semmibe nem kerül, csak pár lépés...

1
Gábor
Gábor küldte
március 10. 22:16

@Dénes: Most vettem észre a Boldogságkeresők fórum témád, tetszik, s elnézést kérek, hogy más megközelítésben, de ugyanerről új bejegyzést indítottam hozzászólás helyet. Előzménye, hogy a hétvégém nehéz is volt, boldog is volt. Volt egy beszélgetésem, amely során megbeszéltük, hogy olyan közel kerültünk egymáshoz, mintha én a bátyja, ő a húgom lenne, ez nem a szerelem, nem lehet az ő életében egy párkapcsolat kezdete. Elfogadtam. Lányaimmal, unokámmal is voltam, ez nagy öröm volt. Úgy érzem, kölcsönös. Református vagyok, ezért gyorsan idézek, ezért is kezdtem úgy a témaindítást, bevallom annyira foglalkoztattak gondolataim, hogy nem vettem êszre a te témádat, elnézést! Most kiváncsian várom a hozzászólásokat, talán a két fórum találkozik is, el tudok képzelni egy közös kirándulást a boldogságkeresőkkel, erről nagyon jókat lehet beszélgetni. Köszönöm türelmed, mi volt a mai nap öröme?

Dénes
Dénes küldte
március 10. 20:59

Egy rég olvasott, de gondolat ébresztő sorok. Dénes a Dénesnek: Újraolvasva sokkal inspirálóbbnak hat ennyi idő után. Értem a mondanivalót... Nem keresem, mert olyan, mint a kék madár. Mindennap úgy indulok utamra, hogy ez a nap csodás lesz, én pedig jól érzem magam. Jó irányba változott szép lassan minden körülöttem. Egyszerűen gondolkodom e téren, nem "agyalok" rajta és nem gondolom túl, egyszerűen jó minden és ennek örülök nap mint nap. Amennyiben felhők gyülekeznek felettem, teszek érte, hogy eloszlassam. Bármivel. Egy kedves gesztus, egy segítő kéz, mely átbillenti a másikat az adott nehéz pillanaton. Egy mosoly cserébe, egy köszönöm és minden újra szebb lesz. Minden nap csak egy pici jó, legyen az bármi (ezt az egyénre bíznám, neki mi számít annak), csodát tesz... Veled és mindenkivel a környezetedben.

Zsuzsanna
Zsuzsanna küldte
május 12. 20:58

@Zoli: Esetleg tea? Ha már a kávét nem szeretnéd, amit megértek, én sem szeretem

Zsuzsanna
Zsuzsanna küldte
május 12. 20:55

@Zoli: Akkor tea?

Maria
Maria küldte
május 12. 17:15

@Zoli Szia kedves Zoli! Rendben, ahogy érzed. Megértem és elfogadom. További kellemes hétvégét kívánok Neked és Mindenkinek! Üdvözlettel Marika

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország