Egészséges emberként összejönnél mozgássérülttel?

indította: Balázs
Csabi
Csabi küldte
február 12. 21:53

Irén, én is csak részben adok igazat (jó persze nem feltétlenül ettől függ - kivétel mindig van), de én ezt tapasztaltam, amit leírtam. Ennyi. Egyébként pedig honnan tudod, én miken mentem keresztül? De én nem csak azért jönnék össze egy beteg lánnyal, mert nekik nagyobb a szívük és empátiájuk, hanem mert hasonló a hasonlót vonzza...

1
Irén
Irén küldte
február 12. 19:44

Kedves Csaba! Értem én hogy mit akarsz kifejezni az írásoddal, csak egyetérteni nem tudok teljesen vele. Ugyanis az hogy valakinek milyen és mekkora szíve van, nem attól függ, hogy az adott illető teljesen egészséges-e, vagy esetleg nem. Én több olyan embert is ismerek, akik soha nem mentek át olyan súlyos, de még kevésbé súlyos dolgokon sem, mint pl. Te, és mégis hatalmas szívük van. De hogy a saját példámmal is alátámasszam a mondandómat, én sem azóta lettem egy érzőszívű, empatikus, stb.. emberke, mióta pár éve súlyos egészségügyi problémákat kellett átélnem, hanem egész életemben mindig is az voltam. Mindezzel csak azt akarom kifejezni, hogy ahhoz hogy valaki jószívű, együttérző, segítőkész, stb.. legyen, nem feltétlenül kell átmennie rossz dolgokon.

1 3
Csabi
Csabi küldte
február 12. 17:28

Minden kétséget kizáróan összejönnék vele, ha szimpatikus!! Én ugyan nem vagyok mozgássérült, de más betegségem van... Így pontosan tudom, milyen a kirekesztettség, ítélkezés, lenézés. Én személy szerint szívesebben összejönnék egy mozgássérült vagy valamilyen betegségben szenvedő Hölggyel, mint egy egészségessel. Mivel nekik van szívük! Aki egészséges, nos nem mondom, hogy nekik nincs, mert kivétel mindig van, de ők sosem fogják megtapasztalni, milyen a betegség miatti kirekesztettség érzése és természetesnek veszik azt, hogy egészségesek, tudnak dolgozni, stb. Nem tudják milyen a halál szélén állni gyógyszermellékhatás miatt.. és végtelenségig sorolhatnám, hogy miket nem fognak megtudni, csak ha velük is történik valami.. Mivel "Az egészség egy olyan korona a fejünkön, amit csak akkor veszünk észre, ha leesik!".

1 1
Robert
Robert küldte
február 11. 05:15

Sziasztok! Esély mindenkinek van még ha nem is egyforma a pártalálásra! Én vak vagyok teljesen önellátó és teljeséletet élek pl. mosok, mosogatok, takarítok, bevásárolok, dolgozok, ország szerte egyedül közlekedek, sportolok, kirándulok, programokra járok... szerintem sokkal több mindent megcsinálok, mint pl. rengeteg lusta látó férfi. Optimista, vidám mosolygós vagyook. Látó barátnőim voltak eddig egyet leszámítva, a vak nővel egy éves kapcsolatom volt, látókkal pl.: 5 éves, 4 éves, 2 éves, 4 hónapos... Igaz pl. jó áran azt mondták, amikor mondtam, hogy nem látok, hogy kizárt bármiféle kapcsolat, de ez az ő veszteségük úgy vagyok vele. A többieknekmondom pl. Eszter és a többieknek, hogy simán lehet, hogy nem a mozgássérültség miatt nem írnak vissza vagy mondanak nemet pl. én 163 cm vagyok és sok nő magas férfit szeretne.

1 2
Imre
Imre küldte
február 05. 02:46

Sziasztok!Imre vagyok,56 éves.Mindkét oldali csípőprotézisem miatt két könyökmankóval járok,húsz éve.Emiatt vált el a feleségem harmic év házasság után.Ha valaki megtudja,mert nem tagadom,hogy mankós vagyok,akkor már tárgytalan az egész.Remélem,hogy még nekem is lehet boldog életem,egy barát társ mellett

1 3
Irén
Irén küldte
február 04. 18:39

Kedves Imola! Én is olvastam az általad ajánlott könyvet, és hozzád hasonlóan, csak ajánlani tudom mindenkinek. Tényleg érdemes elovasni.

1
Dániel
Dániel küldte
február 04. 18:22

@Imola: Köszönöm szépen a jó kívánságokat 😊 Szerencsére sok- számos példa is van előttünk a témában. Például, nálunk Nagykanizsán egy elég komoly vállalat van egy kerekesszékes tulajdonában. BZ nem is csinál belőle titkot, hogy épp utolsó még ''vállalható'' csigójánál érte a sérülés, de károsod a vegetatív rendszere, ami végett hőháztartási próblémákkal is küzd... Bovier Györgynek meg közúti balesetben eltört a gerince... Szemrevételre, elsőlátásra nincs köztünk különbség, de mégis távol állok tölük az igaz. De, mivel érint a téma ezért a saját tapasztalataimból is kell "okoskódnom"... Csak arra kérek mindenkit, hogy kövesse egy kicsit a következő szlogent: "Nyiss a világ felé..." Nyílván van az a fokú sérülés, p.l. súlyos értelmi fogyatékossá válik a személy, akkor az adott témában nem lehet szereplő vagy akinek tényleg olyan a sérülése, hogy csak a szeme tud mozogni, megint más kérdés... De nem szabad, korláltoltan gondolkodni és egy kalap allá venni mindenkit. Mert székes és székes között is hatalmas különbségek vannak... Ebben a helyzetben "egészséges" társra gondolatom, mert egész egyszerűen így egészítjük ki egymást. Az mellett, hogy semmilyen életmód változtatást nem kell eszközölnie a jövendőbelimnek... p.l. ugyanúgy kivíszem a szemetet, porszívózok, jó-jó abba vannak vicces pillanatok. 😅 meg mindjárt megyek ki mosogatni... fúúú de utálom. 😒

1 1
Imola
Imola küldte
február 04. 17:44

@Dániel: Van aki túl kevés, van aki túl sok információ birtokában szólt hozzá. Majd írtál Te, aki ebben élsz. Egyfelől, köszönöm a kiegészítésed. Jó volt olvasni, áradt belőle az életkedv, az életöröm. Tudom, hogy értékes ember vagy, és meg fogod találni a helyed a világban és valaki oldalán. Ez így van jól. Másfelől: a gerincvelősérülés más jellegű probléma, mint a Tied. Az sem mindegy, milyen magasan történt, részleges vagy teljes szakadás történik - nemcsak a motoros, szenzoros kötegek, hanem a vegetatív funkciók is sérül(het)nek. A hozzászólásom ezt az esetet említi - mert valóban komolyan érinti a "túloldalt". De én sem zártam ki, hogy létezik az a személy, aki mellett nekem ez sem probléma. Egy ember sokkal több, mint test - ebből kiindulva nem szabad kizárnom senkit ... Arról nem is beszélve, hogy velem is előfordulhat, és amit én elvárok mástól, azt nekem is fel kell vállalni. Tudok több olyan házasságról, ami baleset után köttetett, gyógytornász-segítő a másik fél. Nagyon boldogok, gyerekek is születtek, mindketten gondoskodnak róluk. Teljes szívből kívánok Neked sikereket a sportban, kapcsolataidban, életedben :) Ui. : Ajánlom a Joni Eareckson: Joni c könyvet a fórumozóknak. Egyrészt segít képbe kerülni, másrészt jól ábrázolja, min megy keresztül egy ember leg-lelkileg, amikor egy ilyen trauma éri. Mindenképpen érdemes elolvasni.

3 1
Dániel
Dániel küldte
február 04. 16:42

Na azért szögezzünk le pár dologot... - NEM TOLÓ- SZÉK a neve hanem KEREKESSZÉK! Nem- nagyon, nem mindegy a neve... - 25! azaz nagyon fiatalon sérültem le, amint kiteszi valaki a lábát az utcára, bármelyik pillanatban megtörténhet a baj, én örülök, hogy életbe maradhatam, és akkor nem a korod számít, lehetsz 15-45-65 vagy bármennyi éves az abban a pillanatban nem számít... - Ha valaki deréktól lefelé lebénul még nem lesz magatehetetlen... Lehet, hogy nem éri el a felső polcot de p.l. a wc-re el tud menni egyedül és ki is jön onnan tisztán... Ja és mivel tudom mi a legnagyobb kérdés az emberekben, igen- nagyon sok esetben megy a is, ami egyik fél számára se vállik visszataszítóvá! Esetleg annyi kerülhet a történetbe, hogy van ami előtérbe kerül... - Egy példát google-zatok ki, még pedig Bessenyei ''BZ'' Zoltán nevét, Rallye európa bajnok pilóta, csak jött 2016 és egy hatalmas bukás, kerekesszékbe került... Az előző életében megtalálta élete párját, nagyon csinos nő. Rehabot végig csinálta vele, a srác 2019-be visszatért a motorsportba, először kézi fék- gáz karos gokártal versenyzet, novemberbe pedig visszaült a rallye autóba navigátorként... Mindezek után a Fruzsi, feleségül ment hozzá! Másik példa, facebook-on is rá lehet keresni Bovier György nevére, na Ő úgy tudom le is bénult deréktól, kb 20 évesen. Kézilabdázó volt, most kerekesszékes teniszező válogatott. Még is csajozik és sikerekkel... Zárásképp sajátmagam említeném: Igaz, korántsem vagyok lebénulva, idegrendszerem sérült - mint BZ-nek - és ''csak'' a balodalamat érinti. Vagyis lábra állok kapaszkodva, biztonsági okokból használok széket... Van jogsim, van autó és a saját lakásomban élek, jelenleg egyedül. 3! szakmám van, mely 2 informatikai és egy Logisztikai. Volt már kapcsolatom ebben az életben is. Paralimpiai szövetség által hivatalos NTE sportoló vagyok mint kerekesszékes vívó... Összegezve, értem én a ''jóindulatú'' mondatokat is az előttem szólók sorai között. Viszont mindig ott van az a de... és úgy van ott, hogy igazából azt se tudják mire mi a megoldás, nyitni kell a világ felé és tágitani a tudásunk, mindjárt kiderülne, hogy ez nem is akkora próbléma... Köszönöm a figyelmet!

1 2
Zsolt
Zsolt küldte
január 26. 17:28

Mindenképpen. Amikor fiatal és ostoba voltam akkor el sem tudtam volna képzelni, de ahogy az ember idősödik, megérti hogy ezerszer fontosabb dolgok is vannak mint ez.

2
Attila
Attila küldte
január 26. 17:05

sajnos egy kényes kérdés megint,, kicsit lehangoloak már a forumon a kérdések.. Sajnos aligha bir találni,, szinte esély 5% ne irjak már 0% igen egy mozgás sérültröl beszélek,,tolo kocsi vagy netán valami okok miljat 1 lábon közlekedik,, ha kicsit biccentünk ahogyan Ildikó irta az már más,,annak adok esélyt,,sokat is,, Legyünk már öszinték,, alig találunk igy párt,,egyiknek a magassság a baj,,a másiknak van vagy nincs gyerek,,távolság,,stb.stb stb. sajnos,,ez a keserü igazság,,Létezik igen,, de könyvregényekben és filmekben,,, láttam irta itt valaki hogy nem érzi magát jól ha a másik fél magassab,, akkor??? ne értsetek fére,,a magasággal semmi bajom..de igy esélytelen,,,és számomra nagyon szomorú😢

1
Éva
Éva küldte
január 26. 16:32

Sziasztok Úgy gondolom, mozgássérülten sokszorozódik a társkeresés. Személy szerint, én valószínüleg a pl.tolókocsist biztosan nem fogadnám el. Annak ellenére, hogy van ilyen barátom, ismerősöm.Vagy éppen ezért? Emberként, imádom őket, pedig az egyik még beszédhibás is. Társkapcsolatnál szerintem sokat számít, milyen mértékű a sérülés!

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország