Hogyan kell egy szakítást feldolgozni?

indította: Balázs
Norbert
Norbert küldte
június 14. 20:24

Sziasztok Szerintem ez az idő múlásával lehetséges egyedül. Hiszen több időnek el kell telnie hogy a gyász érzelem elmúljon. Én amikor szakítottam akkor nagyon ki voltam fordulva magamból. Amin az se segített hogy barátkoztam vele. Hiszen meséltem többször. A jelenlegi párja túl irigy és ettől mégjobban csak fájt a sebem. Én azóta nem nagyon írtam vele. Bár mondtam neki hogy számíthat rám ha baj van. Igazából én csak a fiújára haragszom mert irigy. De talán jobb így ő is boldog lehet, nekem is javulhat a fájdalmam. Én mindennel próbálom túl tenni magam. És megtaláltam magamban hogy szeretem a retro zenéket így készítettem egy csoportot a Facebookon.Emelett még szeretek úgy öltözködni mint a kedvenc film karaktereim. Én azt tudom tanácsolni hogy keresd meg először is önmagadat újra. És ha az időmúlásával feldolgoztad a történteket tovább kell lépned. Kell keresned olyan valakit akivel boldog lehetsz.

2
Emese
Emese küldte
május 23. 07:04

Fekete humor...

Zoltán
Zoltán küldte
május 22. 17:46

@Kriszta: Annak is szántam. 😏

Kriszta
Kriszta küldte
május 22. 16:53

@Zoltán: Ez nagyon viccesre sikeredett Zoli. Még most is nevetek rajta

Zoltán
Zoltán küldte
május 22. 16:27

Egy hentes ismerősöm most szakított a párjával. De már feldolgozta...,

1
Enikő
Enikő küldte
július 01. 20:58

Kedves Ilona és Imola! Teljesen egyetértek veletek: egy el nem gyászolt kapcsolatból nem lehet megérkezni az új szerelembe, és a párkapcsolati múmiák előbb-utóbb ki fognak hullani a gardróbszekrényből. A feldolgozás egyénenként változó, hogy mennyi idő alatt megy végbe: van, aki nagyjából fél év alatt eljut egy olyan állapotba, amikor már képes nyitni, van, akinél ez egy év. Én úgy hallottam, hogy egy évnyi sikertelen lezárás után érdemes szakemberhez fordulni. Egy biztos: az idő semmit nem mulaszt el, és amibe nem engedjük bele magunkat, nem fájjuk ki, az el fogja szabotálni a jövendő kapcsolatokat. Viszont a gyász fázisaihoz egy dolgot még hozzátennék: az elfogadás mellett fontos a megbocsátás, és másik fél reálértéken való kezelése is. Aki higgadtan, realista módon és tisztelettel tud beszélni a volt partnereiről, az már biztosan kész egy új kapcsolat kialakítására.

Imola
Imola küldte
június 30. 22:52

A szakítás feldolgozása gyászfolyamat; talán így visszagondolva a legfontosabbnak azt látom, hogy engedni kell, hogy a gyásszal összefüggő érzelmek átjárják a bensőt. Ha vesztesség, azt, ha fájdalom, azt, ha "huzat a házban", és vacogsz, azt; ha jóleső emlékek flow-ja, azt. Időt kell adni a folyamatnak, megélni minden percét a jelenben. Ha kirekeszted, netán "fagyasztod" és úgy teszel, hogy mintha nem történt volna semmi, belülről fog felemészteni: lassan, észrevétlenül megkeseredsz. Ha rendben mennek a dolgok, egy idő után rácsodálkozol egy napkeltére, valakinek a kedves mosolyára, egyre több jó és kellemes dolog töri át a vesztességek üvegbúráját. Ha már az intenzív érzelmi szakasz levonult, lehet elemezni, mit tanultál abból a kapcsolatból magadról, mit csináltál jól, és mit nem - törpölhetsz azon, hogy mit fogsz másképp tenni. Új tervek és célok jönnek szembe. Ha ez az egész fél évnél tovább húzódik, valószínűleg szakember segítségére lesz szükség. Gyászfeldolgozás helyett belevetni magad egy új kapcsolatba, garantált csőd.

3
Ilona
Ilona küldte
június 30. 15:06

A szakítás feldolgozása olyan, mint a gyászé: 1. Tagadás és izoláció 2. Harag 3. Alkudozás 4. Depresszió 5. Elfogadás Miután elfogadta az ember a tényt nem árt egy alapos önvizsgálat. Ha ez is megvan, akkor érdemes nyitni. 🙂✌️❤️

2
Emese
Emese küldte
június 28. 20:35

Szerintem az egyetlen dolog ami igazán segít: az idő múlása. Ha már különösebb erős érzelmek nélkül (harag, fájdalom stb) nélkül tudsz rá gondolni, csak a jóra emlékezel, akkor lehet újrakezdeni.

1
Balázs
Balázs küldte
június 28. 19:00

Sziasztok! Szerintetek mi lehet a jó módja egy szakítás feldolgozásának? Mikor érdemes újra ismerkedni?

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország