Hogyan maradtok optimisták a társkeresés során?

indította: Péter
Imre
Imre küldte
február 08. 19:58

@Emese: Nagyon szépen köszönöm a tanácsait, igyekszem is alkalmazni őket. Szép Estét, Jó Egészséget Kívánok!

Tünde
Tünde küldte
február 08. 00:02

Imre@Nem biztos ,hogy valaki azért nézi meg a profilod,mert kapcsolatot szeretne veled létesiteni.Lehet a hozzászólásaid olvasva,szeretné archoz kötni az irást.Mivel többen olvassák a fórumot,talán inkább ez lehet az ok.

3
Zsuzsa
Zsuzsa küldte
február 07. 22:19

@Imre: Kedves Imre! Én csak a bejegyzésed miatt mentem rá a profilodra.Bocsi. Az Emese altal leírtakkal pedig teljesen egyet értek.Sok olyan tanácsot ad,amit érdemes megfogadni.😊

1
Emese
Emese küldte
február 07. 21:34

Kedves Imre! Most társkeresőzök először tehát e téren tapasztalataim nincsenek, általános gondolataimat adnám át. 1. Tettek, nem szavak! Barátságban, szerelemben, bármilyen kapcsolatban az számít valaki mit tesz érted, nem az hogy mit mond! Beszélni kényelmes és olcsó. Akinek fontos vagy, időt, energiát és pénzt áldoz rád. 2. Mindenki szeret magáról beszélni, ezért tegyél fel kérdéseket és hallgasd meg a válaszokat. 3. Mondd hogy valami tetszik vagy nem tetszik. Ne mondd hogy ronda, szörnyű stb..Így senkit sem sértesz meg. 4. Ne kritizálj megváltozhatatlan dolgokat pl ha valaki alacsony. 5. Légy önmagad, a színészkedés hosszú távon fárasztó. 6. A negatív vagy energia vámpír embereket iktasd ki az életedből. Most hirtelen ezek jutottak az eszembe. A nőkkel való bánásmódot Lajos már jól összefoglalta. Lehet hogy azért keresnek az 50 évesek mert a fotód sötét, arcod nem látszik jól, én sem tudtam nagyítás nélkül megérteni kb hány éves vagy. Javaslom hogy menj el egy profi fotóshoz! Sok sikert Emese

1
Imre
Imre küldte
február 07. 19:28

@Péter: Nem tudok vitatkozni azzal, hogy az ide történő regisztrációval már adtam egy esélyt a dolognak. Hogy miért nincsenek jó tapasztalataim? Sokszor megfigyeltem, hogy sajnos már a levelezésben néhány hét után a másik fél mintha elvesztené teljesen az érdeklődést. Ha néhány randiig el is jutott a dolog, akkor egyrészt könnyen beáll a kínos csend, másrészt ott is tapasztaltam az érdeklődés hamar való elvesztését. Ez ellen igyekszem dolgozni, hogy ne így legyen. Ezen az oldalon pedig észrevettem, hogy valamiért az idősebb (40+, 50+, vagy afeletti) korosztály képviselőinek attraktívabb a profilom, ők néznek meg gyakrabban. Ennek miértjére nem sikerült rájönnöm.

Péter
Péter küldte
február 07. 17:00

@Imre, egyet ne felejts: azt, hogy itt vagy az oldalon, már adtál magadnak egy esélyt arra, hogy megtaláld a társad. Miért nincsenek jó tapasztalataid? Milyen következtetéseket tudsz levonni az ismerkedésekből? Hogyan lehetne sikeressé tenni az ismerkedéseket? Én kifejezetten örülnék, ha a kedves Hölgyek leírnák, hogy az Ő szemszögükből nézve mik volnának azok, amiket szívesen fogadnának az ismerkedés során. Mikre figyeljünk oda pl? Mert azért ilyen online felületen másabb az ismerkedési etikett. Persze nem vagyunk egyformák, de azért általánosságokat meg lehet mondani, állapítani. Nekem akkor sikeres egy ismerkedés, ha van illetve vannak olyan közös kapcsolódási pontok, amikre lehet építkezni a továbbiakban. Pl egyszerű dolog, hasonló érdeklődés zene, művészetek, hobbi, foglalkozás, családi élethelyzet, stb. Ami nagyon fontos: ha már kialakult egyfajta kötődés, érdeklődés a másik iránt akkor sem szabad beleélni magad, mert bármi lehet a folytatás...ez a bármi lehet pedig legtöbbször az, hogy rajtad kívül több másik férfi is érdeklődik az adott hölgy iránt. Nagyon nehéz elérni, hogy Rád terelődjön a nő figyelme és ne foglalkozzon a többi férfival. Nagyon nagy adag szerencse is kell a sikerhez. És ha esetleg mégsem lesz folytatás, eltűnik, vagy meggondolja magát sem szabad nagyon elkeseredni, hanem emelt fővel továbblépni...nagyon nehéz tudom.

2
Zsuzsa
Zsuzsa küldte
február 07. 16:41

@Tünde: tetszik a pozitív topik gondolata.Sajnálatos módon az emberek szívesebben írnak a negatív élményeikről tapasztalataikról,mintha szeretnék kiírni Magukból a rossz dolgokat.Persze ez lehet hasznos is mert így úgy érezhetik,hogy megkönnyebbülnek. Ugy gondolom,hogyha csak a negatív dolgokat látjuk meg a környezetünkben s ha csak ilyen információkat olvasunk előbb utóbb megkeseredett elégedetlen,az önsajnálatba elmerülő személy válik belőlünk,olyanok leszünk mint a kívül szép ,belül rothadó gyümölcs.Egy idő után nem leszünk képesek😊😊 észrevenni a körülöttünk lévő pozitív dolgokat,azt a rengeteg szépséget amely körülölel Bennünket.🙂Szerintem Mindannyiunknak voltak nehéz időszakai,de ezeket le kell rázni Magunkról ,főleg akkor ha egy új kapcsolatot szeretne valaki kialakítani.Senki nem szeretne egy olyan partnert akiből árad a "fájdalom",a keserűség,a negatív energia,ez a partnert is lehúzza. Úgyhogy hajrá lássuk azokat a pozizív topikat.😊

1
Imre
Imre küldte
február 07. 15:04

Néhány tanácsot szívesen fogadnék, nincsenek sajnos jó tapasztalataim társkeresés terén.

Emese
Emese küldte
február 07. 08:34

Kedves István! A pozitív gondolkodás nem azt jelenti hogy egy álmot kerget valaki. Mint a bemutatkozómban írtam: 40 + felett már tudjuk mit akarunk és mit nem, mi a fontos amiből nem engedünk és mi a kevésbé fontos amihez nem érdemes ragaszkodni. Hála az internetnek, már egy kis faluban is tud ismerkedni valaki, sok ember között tud választani, így biztos megtalálja a neki megfelelőt. A távolság más kérdés: ki mit ad fel egy kapcsolatért, maga döntse el, mennyire fontos neki az illető, mennyi áldozatot hoz érte (vagy a másik őérte). Én elhagytam a hazámat hogy új életet kezdjek egy férfi oldalán. Vége lett, mindkettõnk hibája volt. Sajnálom de nem érzem elveszettnek ezeket az éveket. Most felállok, újrakezdem. Az élethez bátorság kell. Szerintem jobb kockáztatni mint meg se próbálni. (Persze ésszel!) Nem vagyok egy költői alkat, de ez a vers tömören kifejezi amit érzek, ha jól emlékszem így szól: "Úgy éltem hogy életemet visszaélni nem bánnám, úgy éltem hogy életemet végezni nem sajnálnám. Megizzadtam vaspályát, megszenvedtem rózsáját"

1 1
Mária
Mária küldte
február 07. 07:55

Hiszek abban, hogy az átmeneti idők után találkozom azzal a személlyel, aki valóban az egyenrangú párom, társam tud lenni. Tudomásul veszem, hogy a mai időkben zárkózottabbak, zordabbak, barátságtalanabbak az emberek, nem várok el tőlük semmit, de tényleg semmit. Így ha mégis van valami minimális mosoly, vagy egy szó, akkor már annak is nagyon tudok örülni (mivel váratlan :) Faluban élek, kevés a lehetőség a kimozdulásra, de mégis valahogy igyekszem megtalálni azokat a lehetőségeket, amik kicsi változatosságot tudnak csempészni az életembe, még ha azok apró dolgok is. Beszélgetünk a szomszéd nénivel, baráti találkozókra sort kerítünk hetente, még ha csak egy órácskára is tudunk elszabadulni egy közös szabadtéri sétára, minitúrára, elmegyek kerékpározni, kiviszem a családi kutyust a falu szélére, ahol összefuthatok esetleg más kutyásokkal is, bevásárlok a szomszédnak és váltunk pár szót egymással, több telefonbeszélgetést és messengerezést indítok a családi, baráti körben. Ezeket mind azért is teszem, hogy mindezt ne csak a társamtól várjam el egyedül, hogy nyugodtabban, türelmesebben tudjak várakozni. Eleinte persze nem könnyű minderre időt szakítani, szokásokat megváltoztatni, de idővel, erőfeszítésekkel, amikor az előnyük is kiderül, akkor egyre könnyebb lesz.

1
István
István küldte
február 06. 10:21

A hitnek és a pozitív gondolkodásnak egyenlő feltételek mellett lehet szerepe. Ekkor sem feltétlenül jó irányban, a valóság helyett egy elképzelt szép álom alapján dönteni nem mindig szerencsés. A társkeresés sikeressége nemcsak rajtam múlik ... Hiába van végtelen hitem és mesésen pozitív hozzáállásom, a másik félnek is meg kell felelni. Akad még sok egyéb apróság is, például ésszerű távolságon belül kölcsönösen elfogadható lehetséges jelöltek kellenének.

3
Péter
Péter küldte
február 06. 06:47

@Tünde, köszi a szeretet energiát. Én átlátom a gondolataidat, amiket leírtál. Nagyon is tisztában vagyok, hogy a csoda ott lapul mindenkiben. A lelki béke az önismeret egy olyan állomása, amikor tisztában vagyunk azzal, mit miért teszünk és ennek tudatában nyugodtan, kellő érdeklődősággal járjuk az életutunkat. Igyekszem ezen út szerint haladni...ma pl elmegyek egy kiadós gyalogtúrára, hogy kitisztítsam az elmém. Szerencsére itt van a Balaton, pár lépés és megcsodálhatom. Már várom a tavaszt, aztán újra lehet sokat bicajozni, meg futni. Nagyon sok energiát adnak számomra. Ilyenkor tél vége felé már minden bajom van, a benti edzés elég unalmas... Valaki tudna jó és változatos tornagyakorlatot ajánlani? Tatarek Rezső edzésprogramját szoktam csinálni, de azt csak 20 percig bírom, mert szerintem elég kemény. A Norbi torna meg számomra vicces.

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország