Ideális korkülönbség a társkereséskor

indította: István
Brigi
Brigi küldte
április 02. 19:56

Kedves István, ez az egy év rettentő kevés. A fiúk-férfiak amúgy is később érnek, mint a lányok, olvastam olyan véleményt, hogy minimum 3 évvel legyen idősebb a férfi. De szerintem a kor tényleg csak támpont. Ismerek-ismertem lélekben vénember harmincast és vannak igen fiatal lelkű ötvenesek-hatvanasok is. Amiben inkább számít a kor, az a fizikai állapot, mert akárhány éves is az ember, ha nem szeretne eltunyulni, otthon ülni, unatkozni a párjával-társával, nem árt, ha vigyáz magára, és tesz érte, hogy sokáig aktív maradhasson (közös kirándulások, programok, elégedettségben megélt évek). Ezt a szempontot nézve is vannak aktív idősebbek és lusta fiatalok.

1
Judit
Judit küldte
április 02. 12:02

Szerintem a szerelemben nem számít a kor különbség.De amikor már együtt élnek sok alkalmazkodást igényel egy 20 év kor különbségű párral élni. Mások a céljai, aktivitása/ és nem a -re gondolok/ ,gondolkodása.De hosszútávon, a biztonság, egymás iránti tisztelet jó is lehet.Kérdés ki mit vár el a házasságtól? Mert ez nagyon különböző.

Attila
Attila küldte
január 25. 20:44

...igen, az a legfontosabb, s a masik iranti tisztelet s megertes!

1
Anna
Anna küldte
január 25. 20:00

Az én véleményem szerint kb. 20% - ban fontos ki milyen koru a születési anyakönyvi kivonata szerint. Pro és kontra van a tág ismeretségi körömben olyan egyén, aki erre rácáfol. 🥴 Házasságok akár a családomban is, ahol a férfi 10- 15-20 évvel fiatalabb. Olyan is ahol a férfi 10-15 évvel idősebb. Mindkét eltérésben a mai napig tartó 20-30 éves házasságok vannak. A kor az csak egy szám. A jellem, a gondolkodásmód, a tisztelet, az elkötelezettség legalább olyan fontos 😊

2
Éva
Éva küldte
január 25. 19:50

Sziasztok Amit Attila írt lentebb, az én esetemre is illik! Gyerekem korabeli, fiatal pasik írnak.....számtalanszor felteszem a kérdést : a 60-as pasik hol vannak? Ők talán a 40-es hölgyekre hajtanak?

1
Erika
Erika küldte
január 25. 15:14

Sziasztok! Nekem az a véleményem, hogy a kort mindenki beállítja az adatlapon ,egy tól-ig határt. Persze ez azért nem kőbevésett szabály, minimális le-föl eltérés belefér. Tudom , hogy be is lehet állítani fixen! Jó lenne, ha ezt a kereső személyek tiszteletben tartanák! Vagy legalább elolvasnák a másik fél elvárásait! Személyes tapasztalat, hogy tőlem jóval fiatalabb/15-20 évvel/ úriemberek írnak levelet, vagy úgy mond bepróbálkoznak! Először mérhetetlenül felháborított, valójában nem tudom mit szeretnének, és megmondom őszintén, néha nem kedvesen írtam vissza nekik, gondolom érthető ok miatt! Ma már csak mosolygok rajta, és csak kicsit pikirten válaszolok nekik, mert ugye mindenkinek válaszolok, ez alapszabály nálam! Más: Részemről se szimpatikus hogyha egy férfi 18-99 kor között keres, kicsit elgondolkoztató!

1
Lajos
Lajos küldte
január 25. 06:16

Reszlet a Kain ebredese cimu filmbol:"Nem a kor szamit,hanem a teljesitmeny."

Kata
Kata küldte
január 25. 05:38

Szerintem a nagy korkülönbség miatt ritkán működik hosszútávon egy kapcsolat kölcsönös szerelemből, érdek nélkül. Más korosztály, más neveltetés, más értékrend, normarendszer és szokások, más gondolatak és életcélok, más érdekek. Ezek ritkák találkoznak és nehezen áthidalhatók. Gyakori a művészvilágban és a felső tízezer milliomos - milliárdos rétegnél a nagy korkülönbség, de gyakori a pusztán érdekkapcsolat is. Biztos vannak kivételek, nagy elsöprő szerelmek, de ez kevés. És jön a társadalmi megítélés. Ha a hölgy fiatal és az úr középkorú vagy esetleg idős, akár még dícsérő szavakkal is illetik. Fordított esetben a hölgyről negatív a vélemény.

István
István küldte
január 25. 05:00

Szerintem talán 1-5 év az,aminek a legnagyobb az esélye a tartós kapcsolathoz. De persze nem lehet pontosítani.Csökken az együtt maradók aránya,ahogy nő a korkülönbség. Egy idő után már más a közös érdeklődési kör,a hétköznapi élettel,a gyerekneveléssel kapcsolatos dolgok. Vagy egyikük még szeretne,a másik már nem,illetve már nem lehet neki. Az is számíthat,hogy a társadalmi élet milyen területén mozognak. Én olyan helyen dolgozom ahol sok művész van,festők,szobrászok stb.Náluk többször láttam nagy,akár 20-30 éves korkülönbséget is. Persze ők néha máshogy látják a világot.😀

2
Imola
Imola küldte
január 24. 21:00

Kedves Attila, szerintem félreértettél. Egy kutatás megállapítására reagáltam, mely szerint az ideális korkülönbség egy év. De ha már itt tartunk: én sem a gyerekemmel egyidőssel szeretnék kézenfogva sétálni. "sugarbaby" szerepre sem gondolatom.

Attila
Attila küldte
január 23. 21:00

Kedves Ilona! Az eseteid, azt kell mondjam mindenkire vonatkoznak! Lazán írnak a 40 meg 45 évesek az ilyen tiszteletre méltó múmiáknak, mint szerénységem, mondván, hogy ők az érett férfiakat kedvelik! De ilyen túléretteket? Lassan az elmúlás tiszteletre méltó aktusa közben levőket? Igen! Vagy csak reménykednek, hogy megtalálták a nagy Őt? Ennek milyen anyagi vonzata lehet? Mert a nagy Ő-nek lenni, nem olcsó dolog ám! Hiába biggyesztettem a profilom aljára, hogy 60 év alattiak ne....... Imola véleményével ellentétben, nekem meghatározó a korkülönbség, hisz kapcsolatba sem kerülök, korban hozzám nem illővel! Egyszerűen nem érezném jól magam egy olyannal, aki látványban, gondolkodásban akár a gyerekem, akár az anyám lehetne. 😉

3
István
István küldte
január 23. 16:42

Kedves Imola! Mivel nem a saját kutatásom, nem is vehetném kekeckedésnek. Magam is úgy gondolom, hogy a nem túl nagy (maximum 10-12 év) korkülönbség nem annyira meghatározó, de ezt csak akkor működik, ha a másik fél szerint is így van. A 3000 fős kutatásnál a cikk szerint az jött ki, hogy az egy éven belüli korkülönbségnél csak 3% a válás. Osztálytársaim közül két pár (közel azonos korúak - diákszerelem) 45 éve együtt él, a többiek új kapcsolatokat kezdtek vagy egyedül vannak.

2

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország