Illik felhozni a testiség témakörét online ismerkedéskor?

indította: Timi
István
István küldte
október 24. 09:29

Ez nem illem kérdése szerintem. Akinek, akiknek fontos, azoknál úgyis beleszövődik a beszélgetésbe. Alapvetően nem is olyan témakör, amit kerülnie kéne bármelyik félnek társkereséskor.

1
István
István küldte
október 24. 09:23

@Timi: Ez nem túl korai, hanem primitív. Érdemes elköszönni az efféléktől! :)

1 1
Edi
Edi küldte
szeptember 18. 06:44

@Péter: abszolút igazad van 😊

Péter
Péter küldte
szeptember 18. 04:12

Legfeljebb virágnyelven, mert ha egyenesen szóba kerül a téma, már egyből el vagyunk mi férfiak könyvelve programornak. Teljesen mindegy, hogy előtte jó volt-e a kommunikáció, vagy sem. Ezért volna jó minél előbb személyesen találkozni a sok levélváltás helyett, mert személyesen sok minden kiderül. Mondjuk engem ez nem érint, mivel mindenki messze él tőlem, esélytelen bárkivel is randizni...szerintem nem érdemes felhozni a ség témát. Még akkor sem, ha mondjuk régóta gondolatunk rá, akár egy ölelésre, összebújásra...én azt tapasztalom, hogy ha mi férfiak állunk elő ezzel a témával, már eleve kapunk egy erős negatív minősítést a hölgyektől. A szebbik nem, ha előrukkol a témával, az meg valahogy elfogadott, bár ez legtöbbször csak a komoly kapcsolatot szeretnék, semmi ség jeligére korlátozódik...szóval a megoldás erre a kényes területre az volna, ha a kedves hölgyek hajlandóak volnának randizni és tisztelet a kivételnek, ne túráztassanak minket a ség témakörének próbájával, mert ebben ők állnak nyerésre...

Attila
Attila küldte
június 06. 12:40

@Timi: Az sem baj ha az ember néha képes az önrefelxióra és nem mindig a másik nemben keresi a hibákat.

2
Levente
Levente küldte
május 21. 15:21

Persze, hogy illik. :-) "Online ismerkedéskor" - ebbe sok minden belefér. Pl. az is, hogy heteken keresztül ismerkedtek online, mert ugyan szeretnétek már találkozni személyesen is, de ez valami miatt egyelőre nem lehetséges... Miközben mindketten érzitek, hogy lehet a másikat "húzni", lehet vele flörtölni, és kölcsönösen olyan válaszokat adtok egymásnak, amiből egyértelmű, hogy hasonló hullámhosszon vagytok. El nem tudom képzelni, hogy ilyenkor ez a téma kimaradna! Az más tészta, ha valaki egyoldalúan nyomul ezen a vonalon. Mondjuk a példa, amit Timi írt. És még csodálkozik rajta, hogy miért is esett ez neki annyira rosszul... :-) Azért esett rosszul, mert a pasi önző volt és nem figyelt oda, hogy a nő (még) nem jár ott! Ha nő lennék és egy férfi a fenekembe harapás eshetőségével próbálna jópofizni az első üzenetváltás alkalmával úgy, hogy én nem tettem előzőleg semmi kétértelmű (azaz flörtnek értelmezhető) kijelentést, akkor nekem is rossz érzésem támadna. Számomra egyértelmű, hogy a pasas próbálta ugratni a nyulat, azaz felmérni, hogy hogy viszonyulsz a hez: elhintette a jeleket, hogy ő aztán benne lenne, és leste a reakciódat. Ha felveszed a fonalat és visszaválaszolsz valami izgit, akkor OK, ha nem, akkor te is csak olyan b.tlan f. p.na vagy, mint az összes többi... :-) (Lehet, hogy kicsit tömény lett, de ezt gondolom a történetről.) Szóval lehet a ségről beszélgetni az ismerkedés online fázisában is, ha erre mindkét fél készen áll. Ha csak az egyik szeretné ezt, és nem figyeli a másiktól érkező jeleket, az lényegében olyan, mintha erőszakoskodna a felkészületlen féllel a való életben... Még szép, hogy ez rossz érzéseket kelt abban, aki erre nincs ráhangolva...

2
Anita
Anita küldte
május 21. 07:16

Én mindig meglepődök, ha ez már az elején az online térben előkerül. Ember, még nem is láttuk egymást!! Lehet be sem jövünk egymásnak, úgyhogy nem érzem azt, hogy már ott meg kellene osztanom a legérdekesabb fantáziáimat. Majd ha találkozunk, és látszik, hogy ebből lehet valami, akkor ez is előjön. De akkor ez magától értetődő lesz. Kicsit túl van ez gondolva.

1 1
Emese
Emese küldte
május 20. 21:56

Szerintem fontos beszélni róla. Ne túl korán mert akkor az ember monomániásnak látszik. De túl későn se, amikor már valaki a szívét is kezdi beletenni és akkor derül ki hogy e téren nem klappol a dolog. Főleg akkor kell beszélni róla 1. Ha valakinek mennyiségben az átlagostól eltérő igényei vannak 2. Olyan átlagostól eltérő szokások esetén amelyek az illetőnek fontosak és anélkül egy működő párkapcsolatot nem tudna elképzelni.

Antal
Antal küldte
május 20. 16:50

@András: Egyetértek. A gond az, hogy manapság az emberek dobozolnak. Ha a másik belefér, akkor esetleg elgondolkozik, ha nem, akkor azonnal tovább áll. Már szó sincs arról, hogy szeretném megismerni, esetleg érdekel, hogy milyen. A lista érdekel, amit felírtam magamnak. Ha pl. 2 cm hosszabb a haja, akkor szia. Abszolút nem az összképet nézik, hanem a jó és rossz oldalakat. Ebbe tartozik a ség is. Ugyan, mindkettő fél végülis akarja, de távoltartják magukat ettől a témától. Pedig, ez az egyik legfontosabb téma kettő ember között, hogy igenis beszéljenek egymással nyíltan erről. Nem az első levélváltásra gondolok, hanem a későbbiekre. Az emberek ezt a témát még mindig dologként kezelik és sokan nem akarnak, szeretnek erről beszélni. Így a másik szinte soha nem tudja meg, hogy mire is gondolatik a másik. Nem beszélgetnek és nem adják át egymásnak ezt a lényeges információt. Pedig, az egymás közötti kommunikációhoz ez is hozzá tartozik. Elmaradása, kihagyása egymás közötti távolságtartást eredményez. Soha nem fognak egymáshoz közel kerülni. Igazi társak (szerelmek) mindent megbeszélnek egymással, ami lehet rossz vagy jó is! Online ismerkedés során, a kezdetekben csupán a tapogatózásra van mód, hogy a ség terén nézeteink, elképzeléseink megegyeznek-e nagy valószínűséggel és ne ott álljunk majd, hogy bocs, de én nem így gondoltam.

2 1
András
András küldte
május 20. 16:28

Szerintem az emberek manapság nem ismerkednek őszintén, nem tesznek bele szivet, lelket, emberi értékeket. Képmutatás, ámítas, hülyítés van, na meg sok egó és persze kapásból a ség... csak az a fontos. Szinte nincs egyik oldalon sem olyan, aki értékelné vagy tudná mi is az a szeretet, aki hagyományos módon ismerkedne, mert nincs mit felmutatni emberileg. Nagyon sok ösztönlény van, a normális oldalon pedig kevés kivétel. önismeret, fejlődés, empátia, mély gondolatok és érzések, szeretet-nyelvek, önkifejezés, vagyis maga az érzelmi intelligencia mára kihalóban van, ahogy ennek az igénye is. Remélem vannak itt is még kivételek, különleges emberek, akik nem hódolnak be a mára trendinek számító züllésnek. Ergo: a ségnek - ahogy mindennek - meg van a maga ideje, helye, módja egy már kialakult kapocsnál.

2 7
Timi
Timi küldte
május 19. 20:16

@Antal: Egyetértek veled abban, hogy egy általános értékválságot jelez, ha sztenderddé válik ez a fajta érzéketlen kommunikáció. Ez egy 43 éves férfi volt egyébként... Ez az honlap számomra ezen az egy példán kívül azt bizonyította, hogy lehet kulturáltan is ismerkedni és van erre igény és készség. @Csilla: Elgondolkodom majd rajta, hogy miért esett ennyire rosszul nekem az a pár mondat egy idegentől.

Antal
Antal küldte
május 19. 20:05

@Timi: Nos, ebből az ember arra következtet, hogy az illető olyan médiumokat néz előszeretettel, ahol az ilyen megnyilvánulások alapvető értéket képviselnek. Ha valaki gyakran követi ezeket a tartalmakat, akkor egy idő után bele éli magát és elfogadja, hogy ezek alapvető dolgok és nem érti, hogy a másik mit nem ért. Sajnálatos módon, a fiatalságot jobban, erőteljesebben érik ilyen hatások és a híradásokat figyelve láthatjuk, hogy ezek felszínre törnek. Mint előző hozzászólásomban is említettem, udvariasan lehetséges erről beszélni vagy érinteni, de ha ez átvált egy olyan megnyilvánulásba, amely sérti a másikat, akkor éppen átesünk a ló túloldalára.

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország