Ki mit keres a társkeresés során?

indította: Ildikó
Krisztián
Krisztián küldte
május 14. 15:35

Én egy cuki,kedves,őszinte,határozott,de megértő lány keresek!Sajna nem tudok sokat csak a szívemet nyújtani,de sajna a felsoroltak közül,sajna nem találni sokat!

Zoltán
Zoltán küldte
május 04. 00:33

Én nem azt látom hogy el lennének veszve az emberi értékek. Azt látom hogy az emberek magukba zárkóznak. Sokindent így az alapján hisznek ismerni, amit a net hitet valóságnak. A hazug internet elmagányosítja, mogorvává teszi az emberiséget. Az emberi értékek megvannak egyébként, csak a neten legtöbbször nem azokat látjuk megnyilvánulni akik rendelkeznek is vele. Illetve azok nem tűnnek fel annyira. (Jaj most már percek óta 44 lesz kiírva a nevem mellett. Őrség zöld aranya tortát kérek !

1
Reni
Reni küldte
május 03. 16:22

@Béla,igen is lehet menni vele valamire csak meg kell hozzá találni a megfelelő embert.

Béla
Béla küldte
április 21. 20:47

@Ildikó: Sajnos elvesztek az emberi értékek, meghóditan, elcsábítani valakit, normális kereteken belül az már a múlté. Hiába van valakinek leleke, sajnos manapság már nem megy vele semmire. Másik meg, hogy ideállokat kergetnek, és közben nem veszik észre az igazat.

3
Lili
Lili küldte
április 21. 10:06

@László: vicces vagy!😆 Így tényleg nem egyszerű neked. Én a mának élek inkább.

László
László küldte
április 21. 07:21

@Lili: Kedves! Igen, egy olyan buddhistának, mint amilyen én is vagyok, ezért megy nehezen a párkeresés. Ugyanis jól meg kell tudnom válogatni azokat a hölgyeket, akikkel már biztosan nem szeretnék többé találkozni a következő életeimben, vagy mi 🙄

Lili
Lili küldte
április 19. 21:50

@László: Indiában is vannak válások. És ezek miatt nehéz neked a párkeresés?

László
László küldte
április 19. 21:24

@Lili: Szerintem nekem azért volt nehéz a pártalálás, mert ahogyan az Apostol szám is mondja: "Nincs szerencsém, a szerelemben nincs szerencsém..." Aztán ez hozta magával azt, hogy a szeretetben sem volt már szerencsém és így tovább. Ilyen egyszerű az oka ennek. Ezeket az érzelmi állapotokat akarással nem lehet megkapni, mert "az érzelmek nem állnak akaratlagos szabályozás alatt". Erre mondja a Csernus, hogy a vizet hiába akarja megmarkolni az ember. A vizet minél jobban szorítod, annál inkább elszökik a tenyeredből az ujjaid között. (Szerintem ez lehet az egyik oka a sok sikertelen párkapcsolatnak is. Szerelem nélkül létesítenek párkapcsolatot az emberek. Indiában állítólag így csinálják, csak ott a vallásuk egymáshoz is láncolja a feleket, mert együtt kell maradniuk akár milyen pocsék is a házasságuk, hogy a következő életükben nehogy visszakapják ugyan ezt a nem hozzájuk illő embert. Jól el lehet programozni ebben a témában.😊)

1
Lili
Lili küldte
április 19. 12:39

@László: értelek. És bizony sokunknak magasak az elvárásai, de ez szerintem korral jár és az eddigi tapasztalaink miatt. Főleg rossz tapasztalatokra gondolok és ezért óvatosabban válogatunk. Gloria Estefant én is kedveltem, de fiúegyüttesek énekeseiért rajongtam tiniként.😉 Neked miért olyan nehéz a pártalálás?

2
László
László küldte
április 19. 08:15

@Lili: Szerintem egyről beszélünk. Normál esetben a párkapcs magasabb kapcsolódási szintet jelent, mint egy barátság. Mondjuk jelen állapotomban egy barátság szinttel is elégedett tudnék lenni, de mint írtam, úgy látszik, hogy sok esetben még ezt a szintet is igen nehéz megugorni. Persze az is lehet, hogy csak nálam van így. Általában túl gyorsan jönnek a red flag-ek. Nagyok az igények és az elvárások mindkét oldalon. Kiegészítésként a topik eredeti kérdéséhez egy példa a rajongásra nálam egy nő irányába: rajongok pl. Gloria Estefan 80-as évekbeli énekhangjáért. Van lehetőségem párkapcsra a rajongáson tárgyát képező személlyel? Nincs és nem is volt soha, hiába rajongok az illetőért. Tudnék az élet más területéről is idehozni neveket, de párkapcsra egyik se lenne alkalmas, hiába képezik ők a rajongásom tárgyát. (Megjegyzem a férfiak se csak barátot, társat keresnek a párjukban, mert akkor pl. sohase lenne közös gyerekük. Itt is előjön a négy lábú asztal esetének példája.)

2
Ildikó
Ildikó küldte
április 18. 19:10

Amikor olvastam ezt a hozzászólást, én is nagyon furcsának éreztem, és egyáltalán nem gondoltam, hogy bármi valóságtartalma lenne. Aztán elgondolkoztam. Először az jutott eszembe, hogy mindenki mást ért például a rajongás alatt, ezért lehet, hogy nem ez a megfelelő kifejezés. És - bár a férfi részéhez nem tudok hozzászólni, de legyünk őszinték mi nők - igazán jól esik, ha egy férfi csodálattal (rajongással) néz ránk. (És úgy is érez, természetesen.) Úgyhogy azért ebben van valami. És leszünk-e társa/barátja annak a férfinek, aki rajongással, ( szinonimái: csodálattal, odaadással, lelkesedéssel, hódolattal) néz ránk?

Ildikó
Ildikó küldte
április 18. 18:57

@Ildikó: Ezt a mondatot egy facebook csoportban megjelent írásra válaszképp írta egy hozzászóló. A cikk címe: 7 ok, amiért a férfiak más típusú nőkkel randiznak, mint amilyet később elvesznek

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország