Kinek mi a kedvenc könyve?

indította: Emese
Leonárd
Leonárd küldte
december 10. 20:38

Cserna-Szabó András: Fél négy / Fél hét / Félelem és reszketés Nagyhályogon 1.Modern 2.Magyar 3. Krasznahorkait veri hál'isten Ha már alattam is meséket olvasgatnak

Dániel
Dániel küldte
december 10. 15:13

Károli Gáspár fordítású revideált biblia 🙏😇♥️.

Zoltán
Zoltán küldte
február 18. 18:46

Elisabeth B. Doitsunin: Kioto ahol a szerelem örök Nora Roberts: A tél rózsája

1
Reni
Reni küldte
február 15. 15:09

Nekem az életrajzi és a motivációs könyvek a kedvenceim.

1
Tamás
Tamás küldte
február 14. 20:16

Kádár Jánosrol szóló könyvek Stephen King konyvei Csernobili atomerőmű balesettel foglalkozó könyvek TABU sorozat - a rendáltás idején megjelent könyvsorozat MSZMP KB 1989. évi jegyzőkönyvei Star Wars 1-9. rész képes enciklopédia

1
Kati
Kati küldte
február 04. 19:22

Kedves Mindenki! Az olvasás az - a séták, kirándulások mellett -, ami örömmel tölti ki a hobbira szánt szabadidőmet (és hát hosszúk - főleg a téli - éjszakák), mivel a kézimunkázásról le kellett mondanom ízületi problémák miatt. Kifejezett kedvenc nincs, vagyis inkább nagyon sok :)), mostanság: Fábián Janka - pl. Könyvárus lány 1-2 kötet, Bauer Barbara - pl. Légikisasszonyok 1-2-3 kötet, A leggazdagabb árva -, de szívesen olvasom Steve Berry könyveit - legutóbb: A harmadik titok. Korábban kevésbé szerettem a történelmi könyveket, de így életem alkonyán rákaptam. Így került terítékre a Regényes történelem sorozat könyveiből is jó néhány (vagyis a könyvtárunkban fellelhetők mind) :)) Amire viszont fáj a fogam - Alois Uhl: Pápák gyermekei (kíváncsiságból) - már előjegyezték nekem, de ez idáig nem sikerült megszereznem, pedig az antikváriumoknak is rendszeres látogatója vagyok (csavargásaim alkalmával és célirányosan is), bár.... igyekszem visszafogni a vásárlást, előnyben a könyvtár!

1
Maria
Maria küldte
február 04. 14:54

@Emese Egy kiegészítés még az előbbi bejegyzésemhez: Megfogadom, hogy jóval több időt fogok szánni az olvasásra..... Személy szerint a politikai élettel kapcsolatos könyvekre, újságokra gondoltam, mert kíváncsi vagyok a magyar politikai élet "előéletére" és jelenlegi állására.... Mit vallottak régen és mi a helyzet ma? Most nem írok többet, egyelőre annyit, hogy érdekel és biztosan figyelek majd... Holnap hétfő, nagyon jól legyetek:-) Marika

1
Zsuzsanna
Zsuzsanna küldte
február 04. 12:25

Amit épp olvasok. Volt már Harry Potter, volt, hogy Rejtő, vagy épp Ken Follett, vagy Stephen King könyvei.

2
Maria
Maria küldte
február 04. 01:49

@Emese Kedves Emese és kedves Mindenki, aki olvashatja ezen bejegyzésemet:-) A szakmához kapcsolódóan: 1. Artur Jacomet: Anatómia és sportmasszázs Azt gondolom, hogy a szakmai tudásom folyamatos bővítéséhez elengedhetetlen ez a könyv. Szeretem, mert a képanyagok nagyban megkönnyítik a folyamatos ismétlést // a szinten tartást.... 2. Alan Herdman: Pilates A mozgás és az állóképesség növelése miatt emeltem ki.... Imádom.... A rendszeres testmozgás a mindennapi élet elengedhetetlen része, nemcsak széppé, feszessé // feszesebbé teszik a bőrt, hanem formálnak és alakítanak is az egyes gyakorlatok...

1
Emese
Emese küldte
február 02. 14:00

A trieszti Miramare kastélyban, ahol január elején voltunk, megvettem két ritkának számító könyvet, igaz olaszul. Stefánia hercegné (Rudolf trónörökös özvegye) "Come non fui imperatrice" "Hogy nem lettem császárné" és Maria Larisch (Sissi unokahúga, Vetsera Mária barátnője) " La mia vita" "Életem". Ajánlom őket annak akit érdekel a Monarchia története. Érdekes volt bekukkantani a kulisszák mögé.

1
Emese
Emese küldte
december 30. 23:25

Bűn és hődés? Ez igen! Anno a gimiben olvastam, kötelező volt, de akkor, 17 évesen, alig értettem valamit belőle. Vannak olyan könyvek, amiket érett fejjel újra érdemes lenne elolvasni... biztos más mondanivalója lenne, mint tizen- vagy huszonévesen. Más: a könyvek filmes vagy színpadi feldolgozása néha annyira elüt az eredetitől. Velem megtörtént hogy először elolvastam egy drámát, majd megnéztem színházban. Hát, teljesen eltérő volt a színpadi verzió, nem is tetszett, talán azért, mert olvasván én már elképzeltem a helyszínt, az embereket... Ez történt pl. Dürrenmatt "A fizikusok" c. művével. Szerintem egy fantasztikus dráma. Míg vannak olyan darabok, amiket feltétlenül színházban kell megnézni, a papír nem adja vissza a pezsgő hangulatot. Mondjuk, ilyen a "The importance of being Ernest" cimű O. Wilde vígjáték..

Peti
Peti küldte
december 21. 04:33

Sok van. :-) Dosztojevszkij - Bűn és hődés Rudolf Steiner - A szabadság filozófiája

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország