Konyha, ételek és társkeresés

indította: Emese
Norbert
Norbert küldte
április 28. 07:35

Én a napokban láttam egy természet dokumentum filmben. Hogy gusztustalanul termelik Amerikában a mirelites húsokat és állati eredetű dolgokat. Ez alatt gondolok arra hogy például a baromfik nem látnak az üzemben napfényt. Nem érdekli az embereket beteg e amit levágnak vagy sem. És sok gyermek és ember fertőződött meg ez miatt. A film címe Élelmiszeripar Rt. Még inkább a Bio gazdálkodásra hívta fel a figyelmet a film. Hogy azt tanácsos venni. Illetve otthon tartani állatot. Mert ott biztos kint a réten/mezőn van nevelve. A film kapott egy Oscar díjat is. Én most a film láttán elkezdtem jobban oda figyelni mit eszek meg és mit nem. Megveszem a tejtermékeket a piacról. Ha boltban veszem meg oda figyelek hogy mit tartalmaz. Húst csak esetleg házilag felnevelt húst veszek a piacon. Ha nincs megprobálok más étrendet főzni.

1
Emese
Emese küldte
március 08. 06:47

Az utóbbi napokban több, táplálkozással, mediterrán diétával, túlsúllyal foglalkozó videót hallgattam meg és rájöttem valamire: Ha valaki evőeszközökkel eszik és nem kézzel, nehezebben hízik meg. Biztos észrevette és közölte már valaki ezt a tényt de becsszó hogy saját kútfő. 😀 Elõször néztem a 200 kiló feletti amerikaiakat és indiaiakat (ott is egyre több a kövér ember) amint az ún. "Fast- food"-ot kebelezik be. Hamburger, taco, donut, waffle, ipari pizza- mind kézzel ehető dolog. Aztán arra gondoltam hogy én, mint a legtöbb olasz, állandóan főzőcskézek, pedig nem vagyok oda érte. Ebédre főzöm a tésztát, keverem a szószt, vacsorára grillezem a virslit, a húst, párolom a zöldségeket, mosom a salátát... akkor is ha mondjuk másnap elvisszük magunkkal, otthon készūlt étel amiben csak egy csepp olaj van, semmi hozzáadott cukor, sóból se sok. És mind olyan étel, amihez EVŐESZKÖZ KELL.! A fast food-ban gyakran található zsír-cukor- só túladagolás adja a kellemes ízt ( és teheti függővé az embert) Én is elviszem a fast-food étterembe néha a gyerkőcöt de elmagyaráztam neki hogy nem csinálunk belőle rendszert mert nem túl egészséges. Apámnak bajai voltak a magas koleszterin szintje és a cukorbetegsége miatt. Sajnos, van okom rá hogy elővigyázatos legyek az étkezéssel és példát mutassak a gyereknek. Mint már írtam, szerintem a legjobb tanítás a példaadás. Valamint ezen a téren is kell az összhang a felek között: mondjuk ha az egyik vegán, a másik meg minden nap hamburgert enne, kétlem hogy sokáig tartana a kapcsolatuk.

1 2
Emese
Emese küldte
december 13. 21:40

Kedves Matild, igazad van, jobb lenne nyersen enni, vagy párolva. Rengeteg recept létezik, igaz, mondjuk, nyersen van, akinek nehéz, mert felpuffad tőle. Sajnos, én eléggé gyér vagyok mint konyhatündér, mint már írtam a topikban, azért főzök mert muszáj, de se sok kedvem, se sok időm nincs rá. Nemhiába nevezik a konyhaművészetet is művészetnek: van, aki tehetséges e téren, van, aki kevésbé. 😀

2
Matild
Matild küldte
december 12. 08:14

@Emese: Egy szépséghibája van a zöldségeknek. A hőkezelés hatására sokat veszít az értékéből.Nyersen fogysztva esetleg párolva értékesebb.

1
Emese
Emese küldte
december 11. 22:54

Gyerkőcöm szerencsére a salátát, a paradicsomot és az uborkát mindig is szerette. Újabban a karfiol a kedvence, gyakran kéri. Ma, nagy meglepetésemre, láttam lila és sárga karfiolt. Olyan lila volt mint a padlizsán és olyan sárga, mint a sárga tök. Kíváncsivá tett, mondtam az ára ellenére (4.5 eur kilója) megveszem. Megfőztem de az az igazság, hogy az íze semmiben se különbözött a normális karfiolétól, kicsit csalódtunk. Na mindegy, megpróbáltuk. Itt a hideg, most jól esnek a levesek. Nemrég találtam egy remek káposztaleves receptet, megcsináltam először lila-, aztán kelkáposztával és mindkettő jól sikerült. A káposztának több jó tulajdonsága van, sok C vitamint és antioxidánst tartalmaz, kiadós, nem mellesleg ára is kedvező. Érdemes tehát beiktatni (ha még valaki nem tette) a szokásos étrendbe.

1
Emese
Emese küldte
május 28. 15:29

Valami fantasztikus pizzát ettem ma. 😀 Több mint 30 éve élek Olaszo.ban de ez a minőség, ez az íz... fantasztikus!!! Átadom a receptjét, ha valaki ki akarja próbálni: Pizza tészta teljes kiőrlésű lisztből Mozzarella (tehéntejből) alap (paradicsomszósz nélkül), rá: -füstölt, szárított, vékonyra vágott tonhal szeletek -néhány enyhén, pici cukorral karamellizált hagyma karika - apró, édes koktél paradicsomok félbevágva - bufala (bölény) mozzarella darabok

1
Emese
Emese küldte
május 21. 11:35

Bár nem teljesen ide tartozik, felesleges új topikot nyitni. Jön a , a strandszezon, a fürdőruhák már várnak! Két tipp hogy adjuk le a télen szerzett felesleget. 😀 Amikor édesre gondolatok, egy édesgyökeret rágcsálok. Olyan mint egy száraz botocska de néhány perc után kellemes, nem túl édes íz árad el az ember szájában. Moringa szemek: reggel 3-4 szemet elropogtatva furcsa, egyszerre édes és keserű ízt ad ami először furcsa de utána megszokja az ember. Csökkenti az étgondolatat és sok pozitív hatása van. Mindkettő gyógynövény boltokban beszerezhető, elérhető áron.

1 3
Matild
Matild küldte
május 17. 10:31

@Emese: Évek óta nincs fehér liszt nálam . Mindent zabpehelyből kávédarálóval ledarált lisztből készítek. Nagyon finom a túrógomóc és a palacsinta is belőle. Igaz én nagyon "diétás " vagyok.😍Csak nem mindig.

3
Zoltán
Zoltán küldte
május 16. 08:37

Beírtam a kérdést a böngészőbe. Miért nincs tejtermék Japánban? Egy gyakori kérdésekkel foglalkozó oldal egyik válasza elég meggyőző. "A japánoknál nincsenek tehenek, fogalmazzunk így egyszerűen. Nem őshonos konkrétan semmilyen tejelő állat sem, így a tradicionális cukrászsütemények sem tejes jellegűek, ahogy egyébként a tejtermékek, tejes ételek is hiányoznak az étrendjükből (többek között ezért szinte népbetegség náluk a csontritkulás, bár ma már jobban odafigyelnek erre az import-export lehetőségekkel). Japánnak még a közelében sem nagyon van olyan ország, ahonnét az elmúlt 60-70 év előtt tejtermékeket importálhattak volna (gondoljunk csak bele, előtte csak lassú, hajós szállítás volt, és a tejtermékek tartósítása sem állt a tudomány magaslatán). Japánban a tejes dolgok annyira ritkák, hogy pl. esküvői torta sincs sokszor, csak egy emeletes tortának kinéző doboz, melyből a szeleteken édességeket lehet kiemelni. A tej, tejtermékek rosszak, a fogyasztható minőségűek aranyárban vannak. Szó szerint" Ps: úgy emlékszem, valahol olvastam. A népesség nagyon nagy hányada laktóz érzékeny. Ezért sem igazán terjedt el.

2
Emese
Emese küldte
május 16. 07:19

Most jött haza barátnőm Japánból, mesélte miféle ételek voltak. Mivel ugye napközben nem mennek haza főzni mint az olaszok, a japánok gyakran vesznek készételt automatákból amik mindig frissek és szükség esetén en adják ki. Rengeteg tengeri herkentyű van, rákok, kagylók, halak. Rizs, 100 fajtában, minőségben. Rizs és egyéb tészták. Sokféle zöldség, főleg zöld levelűek, többfajta alga. Marha- és csirkehús is van de ritkább. Sushi minden lehető változatban. Nem sütnek, csak főznek, párolnak vagy tüzes lapon gyorsan grilleznek. Olaj és zsír helyett különféle szószok vannak. Gyümölcs alig van, főleg imporból jön és drága. Édességeket alig esznek viszont gyakori az erjesztett étel ami tele van antioxidánssal. Általában keveset és gyakran esznek, ezért maradnak soványak. Barátnőm teóriája szerint azért is mert semmiféle tejtermék nincs. Érdekes beszámoló volt. Más: eddig is szerettem de újabban sok káposztafélét eszek: vörös, fehér, kel. Tele van antioxidánsokkal, rostokkal. Kis tejfellel és húsos szalonna pörccel finom, laktató és kalória szegény.

1
Lili
Lili küldte
november 05. 17:25

@Zsolt: köszi az infót! Valaki már likeolta a válaszodat, mielőtt elolvastam. Ezek szerint több is van belőlem?🤔😄

1
Zsolt
Zsolt küldte
november 05. 16:51

@Lili: Igazabol a Ramen inkabb egytal etel szerintem mint leves. Valoban, tobbfajta Ramen letezik, marhahusos, csirkehusos es akar cbol is keszitik.

2

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország