Kultúra és művészet a társkeresés során

indította: Ági
Zoli
Zoli küldte
március 04. 11:06

@Emese: Kedves Emese, "Tul elore szaladtak a muveszetukkel, a kortarsak meg nem voltak eleg erettek?" Ez is benne van, illetve az "Eldugott helyen eltek ahol senki se ismerte oket?" is igaz, a telekommunkációs forradalom előtt azért sokszor évtizedekig tartott, míg valaki ismert lett. Zoli

1
Emese
Emese küldte
március 03. 11:04

Kedves Zoltán, Milyen komplex történet! Érdekes ha arra gondolunk kik voltak az őseink, micsoda életeket éltek és mi visszük tovább az ő vonásaikat, a tehetségüket, a szenvedéseiket... (Lásd epigenetica)

1
Zoli
Zoli küldte
március 03. 07:48

@Zoltán: Szia Zoltán, Igen érdekes a hozzászólásod, köszönjük! Én örömmel olvastam. Üdv. Zoli

Emese
Emese küldte
március 02. 21:44

Marketing 😀 mindig is volt, van és lesz... csak a formája változik a korszaktól függően

Lili
Lili küldte
március 02. 16:32

A mai világban, ha nincs menedzser, aki felkarolja, intézi a művészek életét (fellépések, interjúk, stb.), akkor nem lesz sikeres. Régen ezt a mecénások csinálták.

1
Emese
Emese küldte
március 02. 14:35

Visszaterve a muvesz nyomorgasara, igen, sokan nyomorogtak mielott "felfedeztek" volna oket. Sokan csak halaluk utan lettek ismertek. Itt jon a nagy kerdes: miert? Eletukben miert nem lettek hiresek? Tul elore szaladtak a muveszetukkel, a kortarsak meg nem voltak eleg erettek? Eldugott helyen eltek ahol senki se ismerte oket? Vagy pedig halaluk utan maradt utanuk nagyszamu mu amire valamilyen mukereskedo ratette a kezet es divatot csinalt belole? Miert lesz egy muvesz divatos es miert mulik el a hirneve?

Lili
Lili küldte
március 01. 20:18

Azaz, Szellemfi...

Lili
Lili küldte
március 01. 20:17

@Péter: minek folyton eltűnni? Pedig érdekes dolgokat írtál. A gótikus, nagyon díszes épületek valóban látványosak. Emese, ő Péter, a szellem. Folyton előadja nekünk ghostingoló tudományát... ebben verhetetlen!😆

1
Emese
Emese küldte
március 01. 20:00

Mire válaszolni tudtam volna neki, Sokadik Péter ismét eltűnt 😀 Már meg se lepődöm rajta.

Péter
Péter küldte
március 01. 15:44

@Emese: Szia Emese. Elgondolkodtató, amiket írsz. Az merült fel bennem, hogy egészen a kezdetektől, tehát az őskori barlangi ábrázolásoktól, haladva a történelem egyes korszakalkotó művészeti irányzatain át,: nos biztos vagyok benne, hogy adott korszakban azt, aki a meghatározó művészetet úgymond diktálta, valamilyen különleges képességekkel, tudással rendelkező egyénnek, csoportnak kellett lennie. Én ezen csoportokat valamilyen módon támogatni kellett, hogy az általuk mérvadónak kikiáltott irányzatot elfogadtassák egy úgymond felső hatalommal. Példának okán, annak az őskori közösségnek lehetett nagyobb beleszólása egy festészeti stílus elterjesztésében, aki sikeresebb volt, hatékonyabban ezte meg a vadászatot, vagy a papsága révén magasabb szellemi szintre emelte a közösségi tudatot. vagy a kora középkorban a zsinatok során határozták meg a vallásos témájú műalkotások ábrázolási módját. A Jézusról készült festmények ha megnézzük, jellegzetes hasonlóságokat mutatnak. ezeket az attribútumokat az évszázadok során fejlesztették tovább. Egy egy az egyház által támogatott művészeti iskola, műhely voltak azok a mikroközösségek, az egyetemes tudásnak a gyűjtőhelyei, ahol a nagy művészek felsorakoztak. Pl Verocchio, Michelangelo, Botticelli és a többiek. Ez azt vonta maga után, hogy aki elismert szeretett volna lenni, ki kellett járnia ezen iskolákat, mert hivatalosan ezek révén válhatott művésszé. Minden korszaknak meg van a maga jellegzetessége. Ezen jellemzők egy része tudatos tervezés eredménye, másik része kísérletezés során véletlenségből kialakult személyes tapasztalás eredménye által alakult ki. A reneszánsz megjelenéséig az egyház igyekezett titokban tartani a külső szemlélő elől a művészetet. A 15. majd a 16. századtól kezdve megjelentek a reneszánsz mesterek által megírt első összefoglaló jellegű írások az addigi korok jellegzetes művészetéről. Ekkortól nevezték el a korábbi irányzatokat pl, gótika. Nekem személy szerint a gótikus művészet az egyik kedvencem. Azon belül is a katedrálisok tervezése, kivitelezése, ahogy mennyei magasságokba építkeztek és tervezték meg a támpillérekkel a csúcsíves boltozatokat vagy a gazdagon faragott szobrokkal tették a kapukat, homlokzatokat, erkélyeket látványosabbá. Tudnék még sorolni érdekességeket...eredeti szakterületem a történelem és a művészettörténet. :)

1
Emese
Emese küldte
március 01. 15:06

Művészet az amit annak tartanak. Hmmm. Érdekes gondolat. Szerintem a művészet akkor alakult ki amikor megjelent az emberi tudat, vele az önkép és a "szép" érzete. Amikor nem csak sima cserépedényeket készítettek hanem elkezdték díszíteni azokat, akár teljesen szimplán is. Azzal teljesen egyetértek azzal hogy minden társadalomban más a kultúra, a hagyományok. A mi nyugati társadalmunkra jellemző, mondjuk a középkortól hogy mennyire változik az ízlés, a divat, a szép fogalma. Már a forradalom előtti francia társadalomban évente változtak a divatok és a festészeti, zenei, színházi irányzatok se tartottak 10-20 évnél tovább. Egy bizonyos idő után már nincs új ötlet és az aki valami újat akar alkotni, egyre vadabb újdonságokat kell hogy kitaláljon.

1
Zsolt
Zsolt küldte
március 01. 12:23

Kedves Zoli ! Frappans kis versike, meg kell hagyni valo igaz. En kifelyezetten imadom ha egy mualkotas , legyen az vers , festmeny,szobor vagy akar egy vicc "érdeklődő" . Az alkoto a szemlelo kepzeletere bizza es gondolkodasra sarkalja az embert.

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország