Létezik-e szerelem első látásra?

indította: Balázs
Anna
Anna küldte
november 22. 19:15

Talán elsőre nem is tudjuk hogy az szerelem. De valami megmagyarázhatatlan vonzalom, ami nem hagy békén. Aztán persze már tudjuk, mikor jönnek az álmatlan éjszakák😊

Norbi
Norbi küldte
november 21. 05:05

Létezik. Aki mást mond azzal még nem történt hasonló vagy egyszerűen csak hazudik.

Emese
Emese küldte
március 16. 13:44

Kedves Matild, Te "szőkenő" miközben egy csini barna vagy! 😀 Nekem az a tapasztalatom hogy (itt, Olaszországban, ahol élek 32 éve, itt lettem felnőtt), a nőknek nincs annyi humorérzékük, mint férfiaknak. Mivel nem otthon élek, nem tudom, mi a helyzet a magyar nőkkel. Ez az objektív megfigyelésem amit kérek NEM sértésként felfogni! Egyszerűen a természet máshogy készített minket. A nőknek vannak olyan tulajdonságaik, amelyek a férfiaknak nincsenek, és fordítva. Pl. a nők a zöld 20 árnyalatát tudják megkülönböztetni, a férfi csak egy színt lát. A nő egyszerre képes figyelni a gyerekre, főzni és csevegni a barátnővel. A férfi egyszerre egy dologra koncentrál. Stb stb. Persze vannak kivételek! A férfiak humora (itt, Olaszországban ahol élek) vaskosabb, hogy ne mondjam, trágárabb. Ami vicceken ők nevetnek, a nők nem értik vagy megsértődnek. Egy felnőtt férfi viszont tudja, körülbelül milyen humort alkalmazzon ha nők is vannak a társaságban, míg kizárólagos XY körben szabadjára engedheti magát. A humor egyébként függ az országoktól vagy a régióktól is, ki hogy szocializálódott. Kedvenc magyar viccem - Hofi- Kapitány: Mennyi? Gépész: Harminc! Kapitány: Mi harminc? Gépész: Ami a mennyi! Hiába fordítom le tökéletesen, egyszerűen nem értik, én miért nevetgélek.

1
Csaba
Csaba küldte
március 16. 12:04

Humor morzsa a témához: "A művészbejárónál egy fiatalember várja a fiatal színésznőt. Amikor meglátja, felkiált: - Művésznő, hisz Ön a szerelemben első látásra? - Nem. - feleli a színésznő. - Jó, akkor visszajövök holnap este." 🙂 A viccet félretéve, különbözőek vagyunk, ahogy elnézem mindenki mást ért alatta. Mindenesetre amit én gondolok: -> Kortalan, az életünk bármely szakaszában érezhetjük. -> "Első látásra szerelem" , itt én lehet nem a szerelem szót használnám, bár, ha a szerelem egy fokozataként tekintek rá, akkor mondhatom, hogy létezik. -> A szerelem szerintem egy mélyebb érzés, ami több tényező együttes hatására alakul ki. Fizikai, érzelmi és lelki vonzalom, humorérzék, egymásra hangolódás, intimitás / őszinteség, ösztönös vonzalom. A kialakulásához nem kell hosszú idő, de csak személyes találkozás alkalmával alakulhat ki, amit akár "szikrának" is nevezhetünk.

Liza
Liza küldte
március 16. 09:18

Szerelem egészen biztosan nem. A szerelem érzelmi elköteleződés, amelyhez szükséges a már kialakult szeretet, bizalom, tisztelet, a másik gondolkodásának, viselkedésének ismerete különböző helyzetekben: mindehhez pedig az együtt töltött közös idő során kell a másikat megismerni. Ami első látásra lehetséges, az legfeljebb fizikai vonzalom, amely ösztön, az érzelmekhez nincsen köze. Optimális esetben persze ez a két dolog - mármint vonzalom és szerelem - is kialakul idővel ugyanzon személy iránt: ez már alapja lehet egy tartós párkapcsolatnak.

4
Matild
Matild küldte
március 16. 08:37

@Emese: Mivel a két nem közti általános különbségben ott van a humor is más és más ahogy értelmezik azt.Jómagam sem értem néha hogy mi a humor egy-egy férfi által humorosnak talált szövegben./ az a bizonyos "szőkenő" vagyok????? /

1
István
István küldte
március 10. 01:35

@Edina: Szia, szép történet az biztos! És te meg találtad párod, akivel boldog vagy? Vagy esetleg Inkább van is meg nincs is?

Lili
Lili küldte
március 10. 00:45

@Emese: szerintem a magyar nőknek elég jó a humorérzéke. Az olaszoknak nem biztos. Azt viszont megtapasztaltam, hogy a férfiak könnyen megsértődnek... Szóval, 2 dolgot is megcáfolok.😀

Emese
Emese küldte
március 10. 00:17

Angol tudósok 😀 kimutatták hogy a nőknek fontos a férfi humora, fordítva viszont nem annyira. (Ők mást néznek.) Érdekes. Általánosságban az a vélemény és háziorvosként is azt vettem észre hogy a nőknek (már bocsánat, de tényleg) kevesebb a humorérzéke és sokkal könnyebben megsértődnek. Akkor miért fontos a nőknek a férfiak humora, ha úgysem tudják értékelni?

1
László
László küldte
március 09. 20:44

@Lili: Úgy van,a humor is vonzó,az intelligencia is vonzó,és végül is megannyi tulajdonság van valakiben ami megfog,ez függ attól is,hogy kinek mi a vonzó,és ki mit tart annak

1
Lili
Lili küldte
március 09. 18:15

@Annamária: ezt én is hasonlóan gondolom. A humor is nagy vonzerő, nemcsak a kémia...😉😄

Reni
Reni küldte
február 13. 17:10

Szerintem kémia,vonzalom létezik elsö látásra, a szerelem az más....😉

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország