Létezik igaz barátság szakítás után?

indította: Ágnes
lászló
lászló küldte
június 13. 09:57

Létezhet! De sok mindentől függhet, elsősorban az őszinteségtől, illetve attól mi is történt közöttük! És menyire szerették, vagy becsülték egymást......!!!! Az hogy a barátság alatt, ezután mit értünk, és milyen fizikai kapcsolatok lehetségesek, az már egy más "tészta".......De például később is rájöhetnek, hogy tévedtek, vagy valamelyik tévedett......Ebben az esetben a barátság milyensége a két személy érzelmi. lélektani, erkölcsi, intellektuális, stb. állapotának a függvénye, vagy következménye is lehet.....! Szóval elég bonyolult lehet a kérdés!!!!!

1
Lajos
Lajos küldte
június 01. 18:04

@Hajnal: Teljesen egyetértek veled. Nekem is hasonlóak a tapasztalataim...

Hajnal
Hajnal küldte
június 01. 17:50

@Éva: Szia! Szerintem, nem értettem félre, mert ebben az esetben, vagy nem volt igazi a kapcsolat, vagy a barátság nem “igazi”, ha vonzódnak egymáshoz. Az már nem a tiszta barátság.

Éva
Éva küldte
május 31. 21:17

@Hajnal: Szia! Igen,félreértelmezed a kérdést. Vannak,illetve lehetnek olyan helyzetek egy kapcsolatban,ami két ember között esetleg valamiért nem működik kettőjük között,s úgy gondolják közös megegyezéssel szétválnak útjaik, mert így látják mindketten jónak,de ezt nem haraggal teszik. Viszont úgy gondolják,hogy barátként el tudnák képzelni további kapcsolatukat. Ez csak egy példa volt.

Hajnal
Hajnal küldte
május 31. 20:47

Én nem is értem ezt a kérdést, csak pislogok! Ha lenne a felek között igaz barátság, nem kellene szakítani! A legtöbb kapcsolat a rossz kommunikáció miatt megy tönkre. Ez még neccesebb téma, mint a ffi-nő barátság, az is erősen megkérdőjelezhető, hát még ez! Vagy csak én nem tudom értelmezni az igaz barátság fogalmát. :)

1
Zoli
Zoli küldte
május 31. 17:57

@Emese: Kedves Emese, Rendben. Zoli

1
Emese
Emese küldte
május 31. 17:19

Kedves Zoli! A téma rendkívül érdekes de azt hiszem rajtunk kívül alig valakinek. Ezért azt indítványozom hogy ne untassunk senkit és inkább üzeneteket küldözgessünk. Üdv

Zoli
Zoli küldte
május 31. 14:35

@Emese: Kedves Emese, Igen, Henrik viselkedéséből indult ki. De gyorsan újra elolvastam az egész történetet - mivel csak részben emlékeztem rá - és értelmezve, az adott egyházjogi és politikai körülmények kötött nem volt megoldás. Legalábbis olyan nem, mint amit Henrik jónak tartott volna. Igen, Máriát megtehette volna trónörökösnek, egyszerűbb és korrektebb lett volna, mint egy új egyházat gründolni. Amúgy pedig Katalin akármit tett volna, nem érvénytelenítették volna a házasságot. Én legalábbis így értelmezem. https://hu.wikipedia.org/wiki/Arag%C3%B3niai_Katalin_angol_kir%C3%A1lyn%C3%A9 https://hu.wikipedia.org/wiki/VIII._Henrik_angol_kir%C3%A1ly#Uralkod%C3%A1s%C3%A1nak_els%C5%91_%C3%A9vei Zoli

Emese
Emese küldte
május 31. 14:13

Kedves Zoli, Ugye megengeded ha nem értek veled egyet. Az egész diskurzus pont abból indult el hogy ha (szerintem- persze tévedhetek!) Henrik másképp viselkedik, lett volna jobb megoldás is. Csak ehhez egyenesnek, becsületesnek és bátornak kellett volna lennie! Márpedig neki nem ilyen természete volt. Vagyis: megkéri Katalint és valamilyen ürüggyel érvénytelenítik a házasságot. Aztán újraházasodik. Ha így tett volna, nincs anglikán egyház, Véreskezű Mária és a többi... De lehetett volna más megoldás is: - lemond a fiúról és Mária lesz az örökös. Előtte is volt, utána is lépett már nő trónra... - egy rokonát jelöli ki utódjának.

Zoli
Zoli küldte
május 31. 13:43

@Emese: Kedves Emese, Igazából az egész helyzet nagyon szerencsétlen volt, azzal, hogy Henriknek nem lett törvényes fiúutódja. Újraolvasva az eseményeket, nem volt jó megoldás, csak rossz, és még rosszabb. Zoli

Zoli
Zoli küldte
május 31. 13:25

@László: Itt lehet arról olvasni hogyan érvényteleníthető az egyházi házasság: https://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/szulok_nagyszulok/30803/a_hazassag_egyhazi_ervenytelenitese Zoli

Emese
Emese küldte
május 31. 12:50

Kedves Zoli, Katalin egy no volt akit megsertettek nokent is es kiralynekent is. Kiallt az igazaert, semmi mast nem tett. Nehez mai szemmel megitelni egy buszke spanyol kiralylany es angol kiralyne tetteit. Henriknek mindig is sunyi, alattomos termeszete volt, reszben azert mert felt hogy a nemesek letaszitjak a tronrol, leven apja az elso a Tudor hazbol tehat nem egy tortenelmi uralkodohazrol beszelunk. Az is valoszinu hogy rossz termeszete a fejserulese utan/miatt sulyosbodott. Meg kell adni azonban hogy volt annyi becsulet benne ( vagy annyira felt a spanyol rokonoktol?) hogy elso feleseget nem tette el mereggel lab alol. Katalin termeszetes halallal halt meg, vegrendeleteben is vegtelen szeretettel emlekszik meg volt ferjerol. Hitetlen, azok utan amit vele muvelt... Rendkivuli no volt, le a kalappal. Kedves Laszlo, a katolikus egyhaz szerint nem lehet valni de kulonfele okokkal lehet ervenyteleniteni, akar evtizedekkel is visszamenoleg egy hazassagot. Csak ket pelda: az egyik fel kolostorba vonul vagy a felek verrokonok de a hazassagkotes elott nem tudtak rola.

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország