Megcsalás utáni bizalom másban

indította: Emese
Norbert
Norbert küldte
február 08. 11:04

Nekem az első kapcsolatomnál történt egy ehez a cikk-hez kapcsolódó helyzet. De azt hiszem beszéltem már róla régebben. Elhívtam az exemet Budapestre veterán autó kiállításra. Ő az anyukájára támaszkodott hogy nem engedi mert tanulnia kellett. Nekem bár nem esett jól. De elfogadtam mivel mindketten tanultunk. Én érettségi első évét jártam ő pedig szakmát tanult. Amikor Pesten voltam fel hívott hogy az exe meccsére ment. Akkor darabokra tört. Direkt igyekeztem kerülni. Egyszerűen annyira megbántott hogy szóba se tudtam állni vele. Később csak sikerült ki békítenie. De nem volt minden Happy End. Egy hosszabb szakaszig münködött minden. De utánna mindig mondta hogy buliban van. Amikor próbáltam keresni nem lehetett elérni. Abban az időben volt nagy hangsúlya a Covid vírusnak. Nem tudtunk találkozót ezni sem neten - telefonon kívűl. Nagy nehezen sikerült össze beszélni hogy elmegyek hozzá. Névnapja , Valentin nap is jött. Készültem egy csokor rózsával és egy kis párnával. Vártam hogy elmenjek hozzá. Közvetlen előtte való nap lefújta azzal az indokkal hogy az anyukájával megy vásárolni. Akkora már sikerült olyan mélyebb depresszióba jönnöm. Megvolt a végső szakítás. Fájdalmas időszak volt számomra. Utáltam magam. Utáltam az egész helyzetet. Utáltam hogy tűrnöm kellett hogy tudtam később hogy Dj-vel kavart. Azokat az időket szerettem volna mikor még velem volt. Rossz volt hogy láttam. Mert nem bírtam úgy feldolgozni semmit hogy láttam. Mióta ki jártam az érettségit és nem látom. Sikerült több év alatt feldolgoznom. Nem is emlékszem vissza szívesen ezekre az időkre. Mert fájóak. Viszont én még hiszek abban hogy vannak rendes emberek akikben meg lehet bízni. Csak idő kérdése hogy mikor találok vagy talál rám a szerelem.

1
László
László küldte
január 28. 08:56

Kétféle párkereső embert ismerek. Van a monogám típus és van a többszerelmű típus. Az ismerkedés elején célszerű megbeszélni, hogy ki melyik csoportba tartozik és ez alapján belemenni a párkapcsba. (Persze benne van a hazugság lehetősége is a dologban és ezt eléggé problémás szűrni, de sajnos ennyi bizonytalanság-faktor mindig jelen van.) A példában szerepló fickó valószínűleg a második kategóriához tartozik. Akinek ez nem felel meg, ne válasszon ilyen párt magának, keressen monogám típust. Egy döglött kapcsolatra nem a megcsalás a megoldás monogám emberek között, hanem ahogyan azt Emese is nagyon helyesen említette, pl a válás.

2
Anna
Anna küldte
január 28. 00:40

Minden új kapcsolatba úgy érdemes belevágni, ha az ember túl tudja magát tenni az előzőn. Ez kinek több, kinek kevesebb munkába telik saját magán. Az új kapcsolatnak, új ismerkedésnek mindig meg kell adni a "tiszta lapot" . Senkire nem szabad kivetíteni egy korábban elszenvedett keserűséget, csalódást, mert az eleve halálra van ítélve. Nyilván óvatosabb az ember, minél több csalódás éri, de az újrakezdés csak új, tiszta alapokon indulhat. Ha eleve nem pozitívan indulunk neki a párkeresésnek, akkor mit várhatunk el a másik féltől, ha eleve mínuszból indul. Nekem 3 évbe telt, mire úgy éreztem, hogy most akkor belevághatok. És sajnos még most is vannak időszakok, amikor úgy gondolom, hogy nem megy. Túl sok a próbálkozás, túl sok a kudarc. Ilyenkor megállok, újraértékelem magam, mi az, amit elrontok vagy nem jól csinálok. És csak akkor folytatom, ha ismét elég pozitív vagyok az ismerkedéshez.

2
Márta
Márta küldte
január 27. 22:04

@Matild: Egyáltalán nem írtam, hogy hányan csaltak meg. Olvasd el rendesen mit írtam!!!

Tibor
Tibor küldte
január 27. 20:30

@Erika: "Ha minden ellenünk elkövetett dolgot kivetítünk mindenkire és előítéletekkel viseltetünk azzal szemben is akit még nem is ismerünk, akkor soha nem találunk párt magunknak," "megbékélni saját magunkkal is" Ez így van.

1
Erika
Erika küldte
január 27. 19:25

Ez pontosan így van Józsi! Ha minden ellenünk elkövetett dolgot kivetítünk mindenkire és előítéletekkel viseltetünk azzal szemben is akit még nem is ismerünk, akkor soha nem találunk párt magunknak, de még csak esélyt sem adunk rá. Ezért nem lehet általánosítani egy-egy negatív élmény alapján és azt mondani, hogy "a nők", vagy "a férfiak"....ilyenek, meg olyanok. Nem minden nő és nem minden férfi, csak az az x.y. akivel eddig ilyen tapasztalat volt. És ez érvényes a levél meg nem válaszolásra, az érettségi képekre, a túlzó elvárásokra, ... bármire. Sajnos a sztereotípiák és általánosítások mindent tönkretesznek. De legfőképpen és elsősorban, tiszta lappal kell indulni. Lezárni a múltat és megbékélni saját magunkkal is.

Józsi
Józsi küldte
január 27. 19:02

Az a legrosszabb ebben, hogy ha valaki nem tud túllépni és tiszta lappal, tiszta szívvel nyitni egy másik, az új esély felé, akkor eleve kudarcra ítéli a kapcsolatot. A másik meg nem érti, hogy miért viselkednek vele úgy, mintha tényleg vaj lenne a füle mögött. Hiába tesz meg mindent, hiába szeret és hagyja, hogy szeressék, akiben ott a fájdalom, rá fogja kivetíteni, és szép lassan megfojtja. Pedig szép is lehetne, nincs ám mindenkiben kódolva a vadász ösztön. Csak bízni kell és bizonyítani, kölcsönösen. A tettek és a viselkedés mutatja meg, hogy ki milyen ember, nem szabad a feltételezésekre és a félelmekre hagyatkozni. Biztosan nem könnyű újrakezdeni, de ez az alapja, ha valaki így dönt, akkor igazi esélyt kell adni, máskülönben nem lehet és nem is érdemes.

1
Zoltán
Zoltán küldte
január 27. 18:52

Aki nem tud bízni már másban, a később jövőkben, miután megcsalták, annak komoly önkorrekciókra van szüksége. Utóbbi nélkül méltatlanul varacskos helyzeteket teremt a nem bízó önmaga, és aktuális "kérője" számára, akinek semmi köze az ő előéletéhez. A folytatáshoz sem lesz, mert esztelen vádaskodásokkal, feltételezésekkel nincs mit kezdeni, ezeken nincs mit magyarázni. Az ilyesmi nem csak egyszeri esemény lesz. Ilyenkor kell elköszönni... Csak kérdezem... Akiket megcsaltak, ők annak előtte hol voltak? Mit csináltak? Nem ketten voltak eredetileg egy kapcsolatban? Persze, a férfinemű gyárilag aljas (esetleg nem biztos, de résen kell lenni...), tudjuk. Ha nem homoerotikára váltott, vagy egy kecskére, mégiscsak egy másik nő kellett hozzá. (Aki valószínűleg szintén csalt.) Na de az miféle "kapcsolat", "házasság", mint az eredeti felvetésben, ahol évekig, és ketten vághatnak át az ún. hozzám közelállók? Miként voltam én benne, ki voltam én ezekben a kapcsolatokban? Mit tettem a kapcsolatért, és mit nem, hogy ez álljon elő? Súgok, nem volt emberi kapcsolat a felek között, bármelyik irányt nézzük. És ha már biztosan nem voltam a kapcsolatban, annyira nem érdekelt, hogy semmit észre nem vettem? Ennyire egyszerű, felszínes, semmirekellő lennék, vagy ennyire teszek az egészre? Jelek mindig vannak, az is a távolodást elősegítő jel, ha nulla érdeklődésem van a másik iránt, és a végén csak a sértett önérzetemet siratom! Önreflexióval mi lesz? Ez mindig kimarad. Kényelmesnek tűnhet önfelmentés céljából minden szembejövőt ezután aljasnak látni, megismerni szándékozni sem kell senkit, hiszen mindenki mindent tud előre mindenkiről. Itt is. De ezektől még ismételni fogja bárki a saját történetét. Az emberek nagy része felett csak az idő megy el úgy, hogy semmit nem tudnak meg önmagukról, a saját működésükről, ergo a kapcsolataikról sem. Nem sikerül az idővel diszingvált, döntésképes felnőtté válni, hiszen az rendkívül melós ügy! De ennek ellenére itt is, másik témánál is bármit elfúj a hübrisz, mint látom. Jaj, becsaptak, megcsaltak, de szemét az a másik (többnyire férfi)! Ez általában nem ennyire szimpla ügy, ha nem esik jól, akkor sem...

1
Matild
Matild küldte
január 27. 17:20

@Márta: Attól hogy EGY !!! megcsalt még nem fog senki általánosítani. Viszont ha nincs bizalom akkor nincs értelme az életnek sem.

Erika
Erika küldte
január 27. 17:13

Ja, hogy a konkrét kérdésedre is válaszoljak: azért mert engem esetleg megcsaltak, még nem leszek bizalmatlan mindenkivel szemben. Mi a bánatot keresnénk akkor itt, ha elvesztettük a hitünket arra vonatkozóan, hogy létezik még becsületes férfi, akivel boldogok lehetünk? :)

Erika
Erika küldte
január 27. 17:08

Emese Kedves! Igen, emberek vagyunk és néha (sokszor) hibázunk. Elfelejtjük a másik névnapját, vagy nem mossuk ki a kedvenc pólóját, pedig megígértük, esetleg nem szólunk, hogy hétvégére programot terveztük, ezzel kellemetlenséget okozunk..... de nem felejtjük el, hogy szeretjük. Nem felejtjük el, hogy őszinteséget, hűséget fogadtunk. Jóban, rosszban. (Ez persze házastársakra vonatkozik, de értsd jól!) Ha jönnek a nehézségek, ha legyűr a fáradtság, a sok feladat, ha rohannak a napok és egyhangú, unalmas az életünk és hiányzik a pezsgés, az izgalom akkor nem félrelépünk! Mert mindezek ellenére szeretünk! Nincs "de ő meg....", nincs kifogás, pillanatnyi elmezavar, mert szeretünk. Meg sem fordul a fejünkben, mert szeretünk. Duzzogunk, hallgatunk, vagy veszekszünk, haverokkal megyünk kocsmázni, vagy végnélkül bámuljuk a tévét, esetleg godolkozunk, mit lehetne tenni, vagy ami mégjobb, megbeszéljük. Mert szeretünk. Vagy már nem? Akkor megmondjuk, lezárjuk és továbblépünk. Szerintem. Soha nem tudnék bízni olyanban, aki már egyszer semmibe vette a társát. Mert engem is semibe fog venni, ha az érdekei úgy kívánják.

1
Márta
Márta küldte
január 27. 14:35

Kedves Emese! "én kifejezetten azt kérdeztem, akit már megcsaltak, tud-e újra bízni másban?" Aki megcsal, abban töbé nem tudok megbízni,ha csak a gyanú merül fel,akkor kösse fel azt a bizonyos fehérneműt az úriember,hogy higgyek neki.🙂 Ismerkedésnél mindenki megkapja az esélyt, tiszta lapot,de már egyre óvatosabb vagyok a csalódások miatt.

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország