Mennyire fontos a sport a párkeresés során?

indította: Emese
Lajos
Lajos küldte
szeptember 21. 17:54

Szerintem a sport nagyon fontos az egészséges élethez. De a párkeresésben semmilyen előnyét nem látom. Lehet a kiszemelttel bicajozni, sétálni, kirándulni, de a közös sportnál fusztrálóbbat el sem tudok képzelni. A sportnak a lényege a teljesítmény, a pulzusszám és az izmok terhelése... Ez sosem fog a párommal összhangban történni. Nagyobb súlyokat használok, más tempóban futok vagy úszok, más szinten asztaliteniszezek. Ha nem csinálhatom a saját tempómban, akkor folyton bevárom, lassítok, vagy éppen mérgesen próbálom utolérni. A sport a kapcsolatban inkább az énidő, ami csökkenti a stresszt, szabadságot biztosít és megörzi az egészséget... Én inkább sportolok egyedül és megyek bulizni a párommal, mint sem fordítva...

1
Péter
Péter küldte
szeptember 21. 14:25

Sziasztok, Szeretném megosztani a személyes élményemet. Pont 10 évvel ezelőtt, szeptemberben kezdtem el járni zumbára Balatonfüreden. Akkor még ott laktam. A volt szomszéd lány, aki fizikoterápiás kezelést csinált a nyakamon, javasolta, hogy próbáljak ellazulni, menjek el zumbára, mert ő már régebb óta jár és nagyon sokat segített neki. Mondtam neki rendben, benézek. Eleinte idegenkedtem tőle, mert inkább a hölgyek vannak ott, de a zumba instruktor jó fej srác volt, aki mondta, hogy ügyes vagyok, jól mozgok, járjak csak nyugodtan. A zenék, a pörgés jó hatással voltak rám, na meg a látvány, körülöttem mindenhol csajok, hölgyek, hmmm. Mennyországban éreztem magam. Nagyon jó beszélgetések, barátságok alakultak ki, szerettem járni. Nem vagyok az a hódító udvarló típus, inkább barátkozós. Ja, és a lényeg, le is fogytam, 2011 szeptemberében voltam 84 kiló (mint most és 174 magas), aztán 2012 elején lement 67-re. 2010-ben pedig 102 kilósan lihegtem. Milyen érdekes, egyből megbarátkoztam a kinézetemmel, látszódott, hogy jól érzem magam a bőrömben, hirtelen sok lány szeretett volna megismerni. Bevallom átéreztem...😆 Igaz akkor alulfizetett munkám volt (múzeumpedagógus), a boldogulás nehezen ment, így hátrahagyva a tanítást, elkezdtem szakmát tanulni. Szerkezetlakatos és hegesztés.

2
László
László küldte
szeptember 19. 10:24

Szerintem a sport semmivel nem fontosabb, mint a párkeresésben résztvevő nők és férfiak szellemi, vagy kultúrális frissessége. De a levelezés során mindkét nem számára egyaránt sokatmondó, hogy a levél írója ismeri-e az átérezetes betűket, vagy az írásjeleket. Sokan arra hivatkoznak, hogy a telefonjuk nem tudja a magyar karaktereket. Könyörgöm, a mai mobilok billentyűzete ezer nyelvre beállítható. Bár egyesek szerint értéktelenebb egy jó humorú, magasan művelt, mélyérzésű, ámbár testes úriember, mint egy kisportolt atléta, aki szabadidejét a konditeremben tölti, a könyvtárról még nem is hallott. De itt Magyarországon szerencsére a hölgyek nemcsak a deltamatyikat, hanem a humoros, akár kicsit mackós férfiakat is tudják szeretni. Mintahogyan a férfiak sem csupán a plázacicák közül választanak párt.

1
Emese
Emese küldte
szeptember 18. 10:34

Termeszetesen a soros, boros es palinkas uveg emelgetese nem vonatkozik az e teren dolgozokra 😃 Tisztelem azt aki (legyen no vagy ferfi) a munka es faradtsag ellenere idot es energiat szakit a sportolasra. Nagyon csodalom azt aki szeret futni es birja szusszal... nekem nincs ra erom, nem birom levegovel, mar az edzes alatti ugrokotelezes is egy kemeny proba! De probalok fejlodni es egyre novelni az idot. Biologiai teny es az edzom is megerositette hogy az emberi test minden eletkorban reagal a stimulusokra!

Péter
Péter küldte
szeptember 18. 07:26

@Gabriella, és ha egy férfi mondjuk borászatban dolgozik? Nap mint nap borosüveges ládákat kell pakolnia, mozgatnia? 😉 Viccet félretéve tényleg jobb volna súlyzókat emelgetni, vagy bármilyen mozgást végezni. Én azok kevés negyvenes férfiak közé tartozom, akinek fontos a rendszeres testmozgás. Igaz kemény fizikai munkát végzem (lakatos), mindig szakítok időt futásra, sétára, vagy kerékpározásra. Engem teljes mértékben kikapcsol, felszabadít a futás, vagy hogy séta közben megcsodálhatom a Balatont a dombokról.

1
Gabriella
Gabriella küldte
szeptember 17. 22:18

A sport annyiban fontos hogy inkább a súlyzókat emelgesse valaki mint a boros üveget például😫

1
Gitta
Gitta küldte
szeptember 17. 19:55

Kedves Emőke és Emese! Örülök hogy Ti is egyetértetek azzal, hogy amennyiben van egyezőség a közös sprtolásban egy párban, az erősíti a kapcsolatukat. Igazatok van, erőltetéssel azonban semmit nem lehet elérni. Írjátok, hogy erőnléti, fitnesz, tehát egyedül végezhető sportolást gyakoroltok. Gratulálok Nektek, biztosan feszesek az izmaitok, stb.. s ez az önbizalmatokat is támogatja. Szerintem is fontos hogy egymás sportolási/mozgási/egészségmegőrzési tevékenységét ne kritizálja a másik fél. Az intelligencia ebben is megmutatkozik. Nem tudom a T férfiak hogyan vélekednek a kérdésről... de az biztos, a nézem TV-n a sportot, emelgetem a sörös kriglit, szurkolok a lelátón.... ez nem sportolás:(

1
Emese
Emese küldte
szeptember 17. 12:02

Kedves Emoke! Nagyon koszonom megtisztelo szavaidat es viszont kivanom! Itt ezen a forumon ha ferjet nem is, de baratnoket mar talaltam! 😀 Nekem is kedvenc sportom a kondizas, a sulyzok emelgetese alatt teljesen visszavonulok a sajat kis vilagomba, leg faraszto de agyilag nagyon pihenteto. A masik amit szeretek az a kick- box. Jo a tarsasag, nagyokat nevetunk, fejleszti a reflexeket es formaban tart. Erdekes amit irsz... "szembenezek a bennem levo ferfival" . Nem ertem. Meg tudod magyarazni? Azert irtam "hogy ne belyegezze lustanak" mert, itt onkritikat gyakorlok, ezt a hibat en elkovettem. Ha valaki nem akar sportolni, se hizelgessel, se erovel nem lehet ravenni. Akkor se ha illusztralod neki hogy tulsulya milyen egeszsegi karokat okoz. (Orvoskent ez nagyon frusztralo. A pacienseim hallgatnak ram de a ferjem nem... Nemo profeta in patria)

Emőke
Emőke küldte
szeptember 17. 11:20

@Emese: Kiváló közös időtöltés pároknak a tánc. Hisz az egész együttélés az össze hangolodásrol szól. Az első férjem edző volt, hálás vagyok a közös edzesekert, sokat tanultam és családi közös idotoltesnek is megfelelt. A második férjem sétálni szeretett, de én kimerült voltam és kín volt sokszor vele tartani. Amikor zumbazni kezdtem, nem támogatott, fontosabb volt neki a baráti köre. Ez már a múlt. Most a fitneszterem az egyik kedvenc találka helyem, itt hősiesen szembenezhetek a benne m lévő férfival. Nem húzom senki szekerét, esetleg csak pár súlyt a hatizmaim erositesere. Senkit sem jó lustának bélyegezni. Egyáltalán nem használ a személyeskedés. A telefonrol írt üzeneteim nekem sem pontosak. Elnézést az ékezet hibákért. Köszönöm Emese a kitartó jelenléted itt a forumon. Kívánom, hogy megbecsülésben legyen részed minden téren.

Emese
Emese küldte
szeptember 17. 10:23

Kedves Gitta! Igen, osszetett kerdes. Szerintem mindenkinek erdeke valamilyen szinten mozogni, egeszsege megorzese erdekeben! Sportolo es nem sportolo kozott az egyutteles lehetseges de mindketten turelemmel kell hogy viselkedjenek es megbeszeljek mindkettonek hogy jo. A nem sportolo ne vesse a masik szemere hogy a sport mennyi penzt es idot visz el a partol, csaladtol, hogy az illeto nem vegez hazimunkat vagy nem keres penzt az alatt az ido alatt. A sportolo ne eroltesse ha a masik nem akarja kovetni, ne belyegezze lustanak stb. (olasz pc- rol irok ezert nincsenek ekezetek) p.s. Nehany hete lattam egy standard tancok bemutatot, amatorok tancoltak. Volt egy 80 koruli par, angol keringoztek olyan elbuvoloen hogy leirhatatlan... az a harmonia! En is nagyon szeretek tancolni de egyik parom se szerette. Remelem a harmadik es utolsokent kifogok valakit aki szinten szeret es nagyokat szorakozunk/nevetgelunk majd egyutt! : )

Gitta
Gitta küldte
szeptember 14. 21:41

Bocsánat hogy "megjegyzem"... így összetett a kérdés. a) Fontos hogy a másik sportoljon? b) Én sportoljak valamit, mert akkor fittebb leszek, tűröm a stresszt, stb.. c) Mindketten ugyanazt sportoljuk... hogy többet legyünk együtt... hiszen ha Ő is azt szereti amit én, akkor tudjuk biztatni/segíteni/elismerni stb egymást. Én az adatlapomra is írtam, szeretek táncolni/ meg tanulom is, no ezt egyedül nem lehet . De ping-pongozni, teniszezni, sakkozni, vívni, stb sportokhoz is partner kell, tehát jobb ha megemlítik a leendő partnernek. Szóval vannak páros-sportok (nem sportot űzve a ...)!.. amikor nagyon fontos lehet hogy van e sport az életében a párt keresőnek, vagy annak akit szeretne párjának. Ha valaki tehát a párkeresése során úgy keres Társat, mint én a táncoláshoz(is), akkor az fontos. Tudom, ha Ő is szeret táncolni, csak akkor passzol a dolog. Ha nem szeret, de meg akar tanulni, már van egy közös pont, az ismerkedés felé is. Ha nem szeret, nem is akar, nekem hiába fontos... akkor baj van, mert fel kell/kellene adnom egy számomra fontos dolgot. Ekkor ez részemről megalkuvás... és tuti hogy romboló lesz, mert társaságban elmegyek mással... stb és azt érzem, amit én szeretnék, az Neki nem fontos. Véleményem szerint, a közös tevékenységek nagyon sokat erősíthetnek egy kapcsolaton. Együtt megélni hogy : -szóval feladta a leckét rendesen, - most aztán rajtam a sor, - jé.. Ő is téved, -ne keseredj el, holnap jobban sikerül... stb. Együtt nevetni, akár szurkolni egymásnak,... stb.. csuda jó dolog :). Így igenis fontos, szerintem :).

1
Emese
Emese küldte
szeptember 12. 08:46

Egy nagyon érdekes cikket olvastam egy pszicológiai szaklapban. Téma: Összefüggés a sport, a stressz és az agresszivitás között. Most nem akarom hosszasan fejtegetni, a lényeg: akik sportolnak és főleg akik a sport alatt nyernek vagy vesztenek (egyénben vagy csapatban akár) jobban tudják feldolgozni a mindennapi stresszhelyzeteket (pl. sor a postán, forgalmi dugó stb) és kevésbé agresszívan reagálnak. A cikk írója szerint az agy hozzászokik a vesztés utáni stresszhelyzet kezeléséhez és ezt a módszert a jövőben bármilyen ilyen helyzetben alkalmazza.

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország