Mennyivel nehezebb a társkeresés, ha gyerekmentes életmódot tervezel?

indította: Roland
Enikő
Enikő küldte
augusztus 01. 17:58

Kedves Roland! Először is: tetszik a Te, és Mónika "önkritikája" is - ez sokkalta jobb, mint amikor gyerekvállalásra látszólag abszolút alkalmatlan személyek last minute-üzemmódban próbálják teljesíteni a népi penzumot...(kérem, senki ne vegye magára, mindenkinek tiszteletre méltó a szíve gondolata!!! és előre ne mondjuk meg, ki alkalmas...) Szerintem a még gyerektelenek esetében sokszor nem tudatos választás volt az, hogy nincsen gyerekük - hanem az élet így hozta. Az embernek soha nem könnyű együtt élnie a döntéseivel: sem akkor, ha lecsúszott a gyerekről, mert mondjuk nem érezte megfelelőnek az adott partnert, de akkor sem, ha lett ugyan gyermek, de egy olyan kapcsolatból, aminek válás lett a vége. És nyilván egyik esetben sem korrekt ítélkezni. Annyit tudnék hozzátenni, hogy én sem kedvelem a nagy korkülönbséget - ez nálam a plusz-mínusz 5 évet jelenti. Tudom, hogy hiúsági kérdés is lehet, de például a te esetedben, Roland, ha pár évvel idősebb nőt keresel, aki gyermektelen (pl 44), akkor nagy valószínűséggel már nem fogja erőltetni a gyerek projektet. Az persze semmilyen esetben sem garantált, h a leendő partner már megbékélt önmagával és a sorsával. :-) A hosszú távú kapcsolatoknál a konkrét életkor mellett az is fontos, ki mennyire rugalmas és dinamikus személyiség - hogy a két életmód, életszemlélet, stb. mennyire kompatibilis; tehát, őszintén szólva, bármely paramétert rugalmasan lehetne kezelni - ha a másik olyan. (spoiler: sajnos legtöbbször nem olyan...)

1
Roland
Roland küldte
augusztus 01. 14:45

Csak hogy @UP-oljam a topicot. Azzal tisztában vagyok, hogy a hazai populációban töredéknyi azon 30-as , 40-es nők létszáma, akik tudatosan gyerekmentesen akarnak élni, az itteni platformon még egy nagyságrenddel kevesebb, de valahol csalódottan tapasztalom azt, hogy az elvileg az egyik tudatosan legkiemeltebbnek vett társkeresési szűrő (életforma, élettervek) szerint a hasonló elhatározással itt levők is ugyanúgy közönyösen válaszra sem méltatnak. Tehát a hasonló szemléletű emberek is esztelenül finnyásak és válogatósak lettek kiöregedve a "mindent megtehetek, mert huszas ifjú titán vagyok" korszakukból? 🤔 Vagy ez csak szimplán a kényelmes felületességből, netalán az egóból táplálkozik? Esetleg több más (illogikus) szűrő fontosabb, mint a tervez-e utódot kérdés?

Roland
Roland küldte
augusztus 06. 16:40

@Tünde: Köszönöm, hogy jelezted,ez egy hibás beállítás volt. Bár nem igazán értem, miért azon az értéken volt, mert alapból és tudatosan a bemutatkozómhoz illeszkedően NEM-re állítottam regisztrációkor.

Tünde
Tünde küldte
augusztus 06. 14:46

@Roland: Tippet én sem tudok adni. Csupán 1 észrevételem van. Bemutatkozó oldaladon miért azt írtad, hogy olyan nőt keresel, aki majd akar gyereket? Itt pont az ellenkezőjét írod. Lehet, hogy ezzel az apró bakival máris elszalasztottál néhány randit.

Mónika
Mónika küldte
augusztus 06. 10:29

@Roland: Tippet nem tudok adni, magam is ezt a vonalat képviselem, folyamatos szörnyülködéssel találkozva, hogy: Úristen nő létedre nem akarsz/akartál soha gyereket hát milyen ember az ilyen? Az esélyek nagyjából egyenlőek a nullával, ezt tudom tapasztalatból mondani. Egészséges önkritikával nekem nem kell, a másét meg nevelje az, akié. És máris lehúztam magam a lehetséges listáról. A többi mínuszról nem is beszélve :D

Csilla
Csilla küldte
augusztus 03. 08:17

@Roland szerintem nagyon nehéz amúgy is társat találni, de ha egy ilyen kritériumod van, akkor az a kis esély nagyon kicsire csökken, de nem reménytelen. Biztosan van olyan hölgy is, aki valami folytán nem szeretne. Sok szerencsét hozzá.

Roland
Roland küldte
augusztus 02. 14:14

Kedves Fórumozók! Az alábbi kérdést már egy ideje fel szerettem volna tenni itt a társkereső fórumon. Bennem egy ideje már biztosan megfogalmazódott az az elhatározás, hogy nem szeretném továbbörökíteni magamat. Egyrészt egészségil állapotra nézve sem vagyok egy főnyeremény, másrészt nincs sok türelmem a gyerekekhez (nem utálom őket, csak nem tudok mit kezdeni velük, plusz eleve nehezen tolerálható emberi természetem van, ami kizáró ok lehet). Az adatlapokat nézegetve úgy látom, hogy a 30-as hölgyek szinte mindegyike szeretne majd gyereket, de erősen prezentáltak az oldalon az elvált, gyerekes anyukák is. Mivel sem sajátot, sem másét nem szeretném, így erősen beszűkülnek a keresési lehetőségek. Idősebb, 40+-os hölgyeket szintén kizárnám, mivel szeretnék a saját korosztályomban párt találni. Vannak itt esetleg rajtam kívül még olyanok, akik szintén nem terveznek / nem szeretnének gyereket és aszerint keresnek? Mik a tapasztalatok, érvek-ellenérvek a gyerektelen szűrő kapcsán? Esetleg milyen tippeket tudnátok adni? Ui: Azt most nem vettem bele az összképbe, hogy mennyiben nehezíti meg alapból a társkeresést más kedvezőtlen tényező (előnytelen külső, életkor, generációs szakadék, távolság, egzisztencia, életmód, világszemlélet stb.).

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország