Mi számotokra a gazdagság?

indította: Tünde
Gábor
Gábor küldte
június 25. 14:57

Sziasztok! Gazdagsággal kapcsolatban csak egy szösszenet a részemről. Ha nincs semmi másod csak valaki aki igazán Szeret! Akkor sokkal gazdagabb vagy mint Hitted!! A pénz az csak egy eszköz ami szükséges a létfentartáshoz, de aki dolgizik attól még nem szegény. Szegény az akinej nincs hite semmiben sem és önbecsülése! Ez csak az én önálló vélményem! Csodás napot kívánok mindenkinek! 😊

János
János küldte
június 24. 17:59

Az számomra nem sokat jelent attól nem lesz boldogabb az ember csak jobban tudja érzékeltetni ebben az anyagias világban

Emese
Emese küldte
június 18. 21:58

Hosszan lehetne filózni ki mit ért "gazdag" alatt. Ki a szegény, a jómódú, a gazdag. Nekem a gazdag az akinek nem kell a megélhetésért dolgozni, maximum a vagyonát, befektetéseit kezeli. Luxus helyen él, utakra jár, ruhákat visel, autóban utazik. A jómódú az aki dolgozik de abból kényelmesen megél, ki tudja fizetni a lakáshitelt, ha kell, ki tudja cserélni a öreg autót és apró dolgokat meg tud engedni magának, pl. egy hétvégi mozi vagy éttermi vacsora nem gond, vakáció Európában és hasonlók. A szegény az aki dolgozik és épp hogy megél, a fentiekre lehetősége nincs. Ahogy az olasz mondja: vivere o sopravvivere. Élni vagy túlélni.

1
János
János küldte
június 18. 10:31

@Hajnal: Egyik barátom sem gazdag családba született. Szegényebb vagy átlagos családba. Elegük lett abból, hogy voltak olyan dolgok amikre gondolattak vagy szerették volna megvenni, de vagy már nem tellett rá, vagy sokáig tartott volna összegyűjteni a rávalót. Igaz, hogy évekbe tellett de meggazdagodtak, sok munkával de mostanra van családjuk is és boldogok. Bár az lehet,hogy aki hirtelen gazdagodik meg, Pl: nyer a lottón, és nem tud bánni a pénzel, az nem boldog. Aki viszont hosszú évek alatt válik gazdaggá, az azért tudja értékelni a vagyont és átérezi. Meg aztán könnyebben is jótékonykodnak, mivel van miből.

Hajnal
Hajnal küldte
június 17. 23:01

@János: Inkább szegény nem volt, aki ezt mondja. Mert a pénz nem boldogít - ha van.

1
Lajos
Lajos küldte
június 17. 21:56

Akár nevezhetjük annak is. Az idő - volt egy film, ahol fizetőeszközként használták... Egyébként megfogalmazták már előttem sokkal jobban: " Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat."Antoine de Saint-Exupéry

1
Krisztina
Krisztina küldte
június 17. 21:43

@Lajos: minőségi időből?

Lajos
Lajos küldte
június 17. 21:35

Mmm, abból vagyok gazdag, amiből ha bőven adok, akkor is bőven marad. :) Ez sok minden lehet. És hogy miből szeretnék sokat adni? Talán időből és szerelemből. :)

János
János küldte
június 17. 20:16

Persze fontos a család, a barátok, meg minden ilyesmi. De engem most hirtelen nagyon is boldoggá tenne, néhány 10 millió is, és szerintem sok mindenkit. Mert a pénz nem boldogít.....? Dehogynem, nagyon is boldogít, aki ezt mondja, az még nem volt gazdag! Van néhány nagyon gazdag barátom, de soha nem mondták azt még, hogy gazdagok de nem boldogok...! A mai világban minden a pénzről szól. A legtöbb nő elvárja, hogy az első személyes találkozásra a férfi menjen. Persze ez érthető, mert hát igy illik. Busz, vonat, vagy autó, stb. Mindegyik pénzbe kerül. Természetesen, aki egy tárkeresőre regisztrál annak be kell kalkulálnia, hogy bármikor jöhet egy ismerkedés és akkor előbb utóbb menni kell. Hála és köszönet Balázsnak, hogy ez a társkereső még ingyen van. Talán az egyetlen.

2
Andrea
Andrea küldte
június 17. 19:03

Legyen akit szerethetek és aki szeret. Legyen egészség, mert az nagyon fontos, és legyen pénz is, hogy adni tudjak (venni tudjak) belőle a szeretteimnek olyan dolgokat, élményeket melyek örömet okoznak. Legyen aki önmagamért szeret, aki a nőt és az igaz társat látja bennem és fordítva, akkor gazdagnak érezhetjük magunkat.

2
Norbert
Norbert küldte
június 17. 18:26

Számomra az a gazdagság hogy vannak barátaim akikre számíthatok mindig. Élnek a szüleim. És mindig boldogan megyek iskolába. Úgy is érek haza. Remélem a jővőheti ágazati vizsgám is el fog repülni. Én szorgalmasan készülök rá.

1
Péter
Péter küldte
február 15. 10:04

Az igazi gazdagság talán az, ha teljesen szabadok vagyunk. De ez többnyire a nyagyon gazdagoknak jön össze. Szóval az átlagos embereknek, mint én, inkább az jelentené a gazdagságot, ha önmagamért tudnána szeretni. Persze ez is egy gondolatálom. De elérhetőbb, mint az előző.

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország