Miért csak beszélgetős partnert keresnek sokan a társkeresőkön?

indította: Balázs
Zsuzsi
Zsuzsi küldte
április 30. 05:56

@Leonárd: Sajnálom. Nekem talán annyiban volt eddig "szerencsém" hogy ha nős, nem független férfi vette fel velem a kapcsolatot, meg is mondta az elején, felvállalta, így eldönthettem akarom-e, vagy úgy kérdeztem, hogy kénytelen volt elárulni. Egyetlen kivétel volt eddig, még naivabb koromban, amikor majdnem 4 hónapomba telt, amíg rájöttem, hogy átvernek. Mi már akkor kapcsolatban is voltunk. Az nekem is nagy csalódás volt. Sajnos van ilyen.

Zoli
Zoli küldte
április 30. 01:20

@Leonárd: Néhány hónapja velem is történt egy hasonló eset. Ott kevesebb ideje írogattunk egymásnak egy hölggyel. Ő is hibernálta magát,de előtte még elköszönt tőlem. Szomorú voltam,de kis idő elteltével túltettem magam rajta. Sajnos,belefuthatunk ilyenbe. Menni kell tovább,előre.

Leonárd
Leonárd küldte
április 29. 23:33

@Zsuzsi: Nem. Épp most akartam válaszolni egy kedves, intelligens nőnek, akivel hetek óta írogattunk. Mivel váltásban dolgozom, naponta 1 üzenetet küldhettünk. Felvetettem hogy beszélgessünk már szóban (hanghívással) erre azt írta h neki kivitelezhetetlen és hibernálta magát. Nagyon csalódott vagyok, mert nem símán elutasított hanem menekült. Gondolom attól tartott hogy megtudja a férje, akiről nem beszélt.

Ferenc
Ferenc küldte
április 28. 11:27

Mindenkinek üdvözlet. Csak bele-bele kapkodtam az előző véleményekbe, ha elvetem az unatkozást, kizárom a rosszindulatot, akkor csak egy fő okot látok. Olyan mértékű elmagányosodási állapotban van az illető, és olyan negatív tapasztalatokat hordoz, hogy képtelen (egyenlőre) valóságos kapcsolatra törekedni. Mint amikor valaki agyfürkésznél, díványon, behunyt szemmel beszél. A semminek beszél, és a semminek könnyebb megnyílni. Vagy mint egy idegennek, ha be van rúgva az ember. Kisebb a szégyenérzet, utólag. Nem degradálom le a társkereső oldalakat, mert esélyként, a nagybetűs MINDENSÉG lehetőségét kínálja, de amíg ez nem következik be, addig bizony, marad a semmi. Pár sor, fotók, és a kiábrándult fáradság, hogy megint mennyit voltál fenn, és csak a nagy semmi. (Az utolsó mondat csak magamra értendő, nem általánosítok.) Nem vagyok szakember, de ismét hangsúlyoznám, aki csak azért regisztrál, hogy beszélgessen, az annyira beszűkült tudatú, (ez szakkifejezés, nem sértés) hogy az egészséges oldalon, az utolsó utáni pillanatban van. ( egészségtelen oldal: drog, pia, nyugtatók, káros mértékű depresszió.)

Zsuzsi
Zsuzsi küldte
április 27. 19:23

@Krisztina: Más társkereső oldalakon is regisztrált tag vagyok, nem csak itt. Mindegyik oldalon előfordult, hogy akár 10, vagy még több évvel fiatalabb férfiak kerestek meg, partnerral is, meg anélkül is. Ami közös volt bennük, hogy egyikük sem beszélgetni akart, csak az egyik fele tapintatosabb volt, nem akart ajtóstul rontani a házba, főleg egy komoly társkeresőn, ugye. Ők belefektettek némi energiát a marketingbe, becsomagolták, édes pofák voltak. A másik fele konkrétabb volt, sokkot nem kaptam azért, mondjuk, hogy felhúztam a szemöldököm. Kezeltem a helyzetet, válaszoltam, ahogy gondoltam. Néhány okos kérdéssel könnyen ki lehet ugrasztani a nyuszit a bokorból elég hamar. Nem kell ezen megsértődni, hiszen te döntöd el, hogy igent, vagy nemet mondasz, jogodban áll. Nem vagyunk egyformák, mások az igények. Ritkán, de előfordult már olyan velem, hogy csak egy jót beszélgettünk, de tudtuk, hogy nem egymást keressük. Értelmes volt, mindketten ráértünk éppen, miért ne? Kellemes volt, belefért, de ez ritka. Ettől még nem a beszélgetés miatt vagyunk itt. Nem tudom elképzelni, hogy valaki csak azért regisztrál, hogy csak beszélgessen. Legfeljebb csak tejbetök ahhoz, hogy megmondja a nőnek, hogy nem őt keresi. Az lehet, hogy csak beszélgetés lesz belőle végül, de a valódi cél partner találás. Gondolom. Javítsatok ki nyugodtan, ha tévedek.

1
Krisztina
Krisztina küldte
április 27. 16:16

Hadd osszak meg veletek egy pár napja történt esetet. Ebből mindenki döntse el, hogy ki mit is szeretne egy társkereső oldalon. Bejelölt egy fiatalember legyen most X, aki mindösszesen 32 éves.🤭 Minő fiatalság!🙃 Legalábbis hozzám képest🤩.Sőt még levelet is írt. 😄Korrektül annyi volt benne, hogy szívesen levelezne, ha nekem is lenne kedvem hozzá. Megnéztem az adatlapját, hogy mi is indíttatta arra, hogy nekem írt levelet.Majd hanyatt vágtam magam.🤣 Bemutatkozása a következő volt: Idősebb nővel leveleznék, de bárkinek szívesen válaszolok. Írjatok! Ha ez nem volt elég sokk keltő akkor a szöveg alatt: Szeretnék megismerkedni 35-60 év közötti nővel. Volt még tovább is! Kapcsolati státusz: Járok valakivel/barátság céljából vagyok itt.És a hab a tortán:Kivel élek:Partnerrel. Nem tudom ki mit szól ehhez, de én erre már egy elutasító levelet sem voltam hajlandó írni.Erre a szintre nem szeretnék lesüllyedni! Ki-ki döntsön a saját értékrendének megfelelően.

Ildikó
Ildikó küldte
április 26. 15:09

@Balázs: a társkereséshez ismerkedni kell, amihez elengedhetetlen a beszélgetés, ennek során kapsz képet a másikról. Nem hiszem, hogy csak az szeretne társra lelni, aki un. komoly kapcsolatot keres.

1
Kati
Kati küldte
március 31. 17:00

Szerintem egyáltalán nem baj, hogy csak beszélgetős társat keres valaki. Ez tényleg az első lépés. Talán ez a legnehezebb, ha már van valakivel beszélgetni akkor egyre "bátrabb" lesz a tovább lépéshez is. Sokszor még a beszélgetés sem indul be, mert nem biztos hogy arra fel van készülve valaki hogy megírja a személyes gondolatait, vagy egyáltalán valami személyesebb dolgot adjon át valakinek. Pedig itt tényleg lehetne kötetlenül, kötelezettségek nélkül beszélgetni.

1
Mária
Mária küldte
január 22. 09:00

Jó, és elgondolkodtató a kérdés, köszönjük :) Úgy gondolom, hogy készen vagyok egy új kapcsolatra. Ám az is biztos, hogy teljes szívvel - lélekkel tudom csak csinálni, mint bármi mást az életemben :) Amíg ez kiderül, valahogy csak el kell kezdeni, amihez jó a kommunikáció elsőre. De akit nem tudok közel hozni a lelkemhez, azt persze hitegetni sem szeretném :( Ehhez bizony nem is kevés idő kell, amíg úgy tűnhet, hogy "csak beszélgetős partnert keresek". Részemről ez a helyzet. Másokat meg még sok minden más is elvihet erre: a rossz tapasztalatok miatti öntudatlan félelem, a megfelelni gondolatásból puhatolózás, a döntési helyzetekből menekvés szokása, az hogy nem a megfelelő partnerrel leveleznek, csak ezt nincsen bátorságuk felvállalni,...

1
Attila
Attila küldte
január 20. 09:57

Mert maga sem tudja mit is akar...., vagy ugyan társat keres, de szégyelli ezt írni és így már előre hárítja a neki nem tetszőket! Minden esetre nem véletlen, hogy társkereső oldalra regelt a sok barátkereső oldal helyett.......

1
Erzsébet
Erzsébet küldte
január 19. 21:25

Tetszik, maga a kérdés és talán egyrészt magában hordozza a választ is. Nem mindenki készült fel az ismerkedésre személyesen. Ez lehet önbizalom hiány miatt, tapasztalatlanságból adódóan, félelemből, hisz mindenhonnan csak azt halljuk, hogy bántják egymást az emberek. (Utobbi, inkább kibúvó :-) ) Egyébként a fő ok, szerintem a magány, aminek több formája van, mindenki máshogyan éli meg. Van, akinek főleg a fizikai kontaktus hiányzik és nem a re értem elsődlegesen, hanem valaki szemébe nézni és érezni a remélhetőleg vonzódást, látni akarja a reakcióit. Van, aki csak szólni akar valakihez, csak szeretne veszekedés nélkül kommunikálni, mert a környezetével, valószínűleg párjával nem megy. Részemről nincs ezzel baj, csak ne csapják be, hitegessék az embert. De nem akarok litániát írni, Ezeket tartom leginkább valószínűnek és persze a virtuális világi "potyalesők" is léteznek,akik sajnos kihasználni akarják a másikat, mert hamar rá térnek intim témára és, ha van más, vagy megunt tilt és más "prédára"vált.

2
Mária
Mária küldte
január 19. 20:33

azt gondolom sok a rossz tapasztalat. S bár mindenki keresi a párját,mégis tartózkodóak vagyunk,és inkább csak barátkoznánk egyenlőre.aztán valami szikra jön,és beindulhat egy közeledő formátum. :)

3

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország