Miért találnak nehezen egymásra a férfiak és a nők?

indította: Laci
Laci
Laci küldte
június 13. 15:13

Gábor! Én ezt a témát már régóta forszírozom. Sajnos a helyzet gen változik. Azért azt gondoltam hogy a nők is és a férfiak is írják le, hogy milyen urat ill. hölgyet keresnek. (külső-belső tulajdonságok, stb. stb.) Talán akkor több válasz, illetve egymásra találás jön létre.

Gábor
Gábor küldte
június 13. 09:25

Maximálisan egyetértek az előttem szólókkal. Igazából számomra talány, hogy amikor kezdeményezek, akkor miért luxus csak annyit válaszolni, hogy nem. Elvégre ez egy társkereső oldal. Sokan tényleg csak unaloműzésböl vannak jelen? Természetes, hogy nem lehetek mindenkinek megfelelő, de véleményem szerint, amit itt leírtam, jogos elvárás.

Emese
Emese küldte
június 09. 13:43

Sok a kiegyensúlyozatlan ember. Aki így viselkedik, az úgysem lenne jó társnak- én így gondolom és nem bánt, nem rengeti meg az önbizalmamat stb.

2
László
László küldte
június 08. 21:10

@Kati: Ez a mi oldalunkon is hasonló. De hát aki így fejezi ki a szimpátiáját, azért nem ejtünk könnyeket.

Csaba
Csaba küldte
június 07. 15:09

@László: Tegyük hozzá, ez kontraproduktív viselkedés. Aligha akarnék olyan valakinek még csak a közelébe is menni, aki ennyire udvariatlan, bántó. Miért tenném?

László
László küldte
június 06. 21:08

Szerintem a párkereső oldalnak kellene kikényszerítenie a morális hozzáállást. Húsz évvel ez előtt jöttem össze a volt párommal a Nők lapja társkereső oldalán. Akkoriban még nem volt az internetes felhasználó hiányában a normál emberi viselkedésnek. Manapság egyszerűen legtöbben úgy gondolják, hogy mivel semmi sem kényszeríti rájuk az etikettet, így nyugodtan lehetnek olyan taplók, amilyenek csak akarnak.

2
Laci
Laci küldte
június 06. 00:12

Kati: Ugyan ezt írtam én is kb. 1 hónapja. "Már nagyon rég volt, hogy valakire ráírtam. Pár napja azonban írtam valakinek, aki válaszolt is, hogy részéről nem aktuális az ismerkedés, (akkor miért van itt?) és azzal a mozdulattal le is tiltott. Meglepődtem, mert a levelem udvarias volt. Többektől hallom ezt a "letiltás" dolgot. Miért van erre szükség akkor, ha valaki nem tolakodó, nem udvariatlan, nem zaklató?" Ez a letiltás módi úgy látom mindkét nem részéről szokássá vált. Én nem engedném, hacsak nem bizonyosodik be, hogy valaki tényleg zaklatja a másikat.

Csaba
Csaba küldte
június 05. 20:26

@Kati: Szerintem az köztudott, hogy vannak mentálisan zavart illetve labilis emberek. Örülj neki, hogy így történt, legalább nem kerültél közelebb egy olyan emberhez, aki húz egy váratlant minden ok és előzmény nélkül.

1
Kati
Kati küldte
június 05. 09:17

Tegnap nem olvastam e-maileket. Ma reggel láttam az Első Találkozás értesítését ( június 4. 8:47 ), miszerint valaki szimpatikusnak jelölt. Rákattintottam. " Valaki mással ismerkedne." Vagyis letiltott. ??????? Azt sem várta meg, hogy megnézzem, és eldönthessem, ő is szimpatikus-e nekem. 🙁 ( A fényképe alapján az volt.) Más oldalon is többször előfordul, hogy szimpatikusnak jelölnek, visszajelölök, és ennyi. Folytatás nincs. Akkor most miért is találnak nehezen egymásra a férfiak és a nők???

László
László küldte
június 04. 20:46

Aki még mindig nem érti, annak itt egy példa egy írónőről, aki másfél évig kipróbálta milyen férfinak lenni és írt egy könyvet a tapasztalatairól, majd elment egy svájci klinikára asszisztált öngyilkosságot elkövetni. https://www.youtube.com/shorts/CO4gD1CTKy8 https://bookline.hu/product/home.action?_v=Vincent_Norah_Self_Made_Man_One_Woman&type=200&id=375100

László
László küldte
június 04. 04:48

@Csaba (június 03. 21:10): Kedves Csaba! Egy kicsit szélsőséges példa, de pont ezért jó. Évekkel ez előtt talán pont egy YouTube video ecsetelgette, hogy azért egyezik meg jó eséllyel az orrlyuk és az ujj mérete nagyjából egy embernél, mert evolúciós egészségügyi funkciója van. Az orr nyálkahártya összegyűjti az aktuális környezet kórokozóit, és a tulaj kipiszkálja onnan, majd megeszi. Igen megeszi. Mert így ezeket a kórokozókat az emésztőrendszer le tudja gyengíteni, hogy a testünk védekező mechanizmusai egy már legyengült példányon gyakorolhassák a legyőzésüket. Ezt a mechanizmust használja a modern orvostudomány is, csak a gyomorsav helyett más módon gyengíti le a kórokozókat, és juttatja be a ezetbe oltásként. Ettől még a kialakult reflex még megfigyelhető gyerekeknél. Viszont mivel már van rá "modern megoldásunk" (Oltások. Bár a hatékonyságuk még mindig kérdőjeles, hiszen a kórokozó begyűjtési helye és a páciens nem feltétlenül van elég közel egymáshoz.), így az ösztönökről tudatosan leneveljük a gyerekeket a társadalmi elvárások okán. Igen mondhatod, hogy de ez pont a közönséges amire utaltál, de ne feledd most tudományos oldalról közelítünk, ahol a nézőpontnak pártatlannak kell lennie minden előítélettől. Márpedig, ha nem társadalmi normák felől nézzük, ez bizony még mindig ösztönnek tekinthető. Kérlek óvatosabban fogalmazz! Az ilyen jellegű általánosításoknak mindig van achilleas sarka. Tehát a kérdésed az volt mire is gondoltam... Pont te magad is erről írtál @Hajnalnak. Ha nem elég tudatosak az adott utalásodban például a nők, akkor kettős elvárást támasztanak a férfiakkal szemben, ami akár egymásnak ellentmondó is lehet.

Csaba
Csaba küldte
június 03. 21:10

@László: "Vannak olyan funkcionális körülmények, amik nagyban meghatározzák a viselkedésünket, de tudatossággal, és morális hozzáállással ezeken felül lehet emelkedni" Itt mire gondolsz? Az ösztönök jók. Azért vannak, mert jók. Ha feszültség van az ösztöneink és a társadalom elvárásai között, akkor beteg az a társadalom, amelyben élünk. Én az ösztönös nőt keresem, nem azt, aki mindent elnyom, tudati kontroll alatt tart. Nem félreértendő, az ösztönös nem közönségest jelent.

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország

+36 (1) 603 7408