Miért találnak nehezen egymásra a férfiak és a nők?

indította: Laci
Laci
Laci küldte
szeptember 09. 11:34

Kedves Marika! Amit írtál mindnek a feltétele először, hogy elolvassák és válaszoljanak a levelekre. Anélkül nem megy!!!!

1
Maria
Maria küldte
szeptember 08. 15:54

Sziasztok:-) Megítélésem szerint több egymásra fordított időre, figyelemre lenne szükségünk: akaratra, hogy akarjunk találkozni és akarjuk egymást egy kicsit jobban megismerni.... Beszélgetni, rengeteget beszélgetni egymással: hogy egy kicsikét jobban rálássunk arra, ki milyen partnert keres, kit mi mozgat, kinek milyen problémái vannak... Ki és hogyan képzeli el az életet, milyen tervei vannak? Minél több síkon megismerni egymást: nemcsak kávézgatni és sütikézni menni, hanem kirándulni is... Csak így tapasztalhatod meg, hogy milyen a másik, láthatod, hogy valóban kell-e Neked a másik, vagy inkább nem.... Úgy kell ezni az életünket, hogy legyen időnk egymásra.... Még akkor is, ha nagyon nagyon nem jól sikerültek a találkozások és a beszélgetések: mert ezekből tanulsz, ezekből tapasztalsz... A tapasztalatok után jöhet a TE sikered, hogy találsz valakit, aki Neked tetszik és akinek szintén tetszel... Akik végül egymásra találhatnak, találnak.... További gyönyörű délután és estét kívánok Mindenkinek:-) Talán még egy kávé is belefér még... Üdvözlettel: Marikától

Emese
Emese küldte
augusztus 05. 19:45

Kedves Anikó, Persze hogy normális hangvételű, udvarias üzenetekre gondoltam, ezt feleslegesnek tartottam külön leírni. Evidens hogy a bunkó, sértő, kőkorszaki-szakis és hasonló stílusú üzeneteket figyelmen kívül kell hagyni. Mint legutolsó naplómban írtam, a rögtön mobilszámokat küldők, de magukról egyéb információkat nem szolgató egyének engem nagyon irritálnak. Az ítélkezésről: Ahogy mondják, minden ároknak két oldala van, vita esetén helyes mindkét oldal véleményét meghallgatni, mielőtt véleményt formálnánk. De! Vannak esetek, amikor erre nincs szükség, mert a szitu világos. Tehát: ha egy nő (vagy férfi!) kap egy kedves hangú üzenetet valakitől, aki nem tetszik neki, válaszoljon neki mert így udvarias. Irja meg hogy "bocsi de mást keresek". Aztán, ha rossz tapasztalatai voltak -mert sok férfi nem bírja a visszautasítást és agresszív lesz, elkezdi lek.rvázni a nőt és hasonlók!- akkor tiltsa le. A sorozatos csalódások az emberekben rossz érzést keltenek és minél több kudarcot kasszíroz be valaki, annál jobban nő benne a harag, a frusztráció. Egyre több haragos és frusztrált ember...a férfiak már nem is próbálkoznak... a nők félnek.. ez kell nekünk? Ugye, nem? Azt gondolom, mindenki nyer ha kedvesek vagyunk egymáshoz és civilizált, udvarias a hangnemünk.

3
Csaba
Csaba küldte
augusztus 05. 11:39

@Maria: Ebben igazad van. Nem az embert kell megítélni, hanem a tettét. A szó nélkül eltűnés mindenképp etikátlan cselekedet. Csak tudod, valaki tud szó nélkül eltűnni. A szó nélkül eltűnés önmagában, a cselekvő ember nélkül nem létezik.

2
Anikó
Anikó küldte
augusztus 05. 07:32

@Emese: Kedves Emese Részben igazad van, egy választ megillet aki ír neked. De azt is vegyük figyelembe, hogy mit, milyen stílusban ír, az adott Férfi. Lehet azért nem kap választ, mert amit/ ahogy írt, válaszra sem méltó. Ezt "sajnos" tapasztalatból mondom. Ha nem tisztel meg, egy megszóllítással, ha olyan szavakkal illet, ami sértő, mit vár? Itt nem arról van szó, hogy valaki megjátsza az ártatlant, csak elvárja a tiszteletet. Úgy tapasztalom sajnos, hogy sok Férfi úgy próbál ismerkedni, mintha a Nő köteles lenne Őt azonnal elfogadni. Még azt sem akarják, hogy egy;két üzenetben kicsit megismerjék egymást. Természetes aki normál Emberhez méltó üzenetet küld, megérdemli a választ. Anikó

4
Maria
Maria küldte
augusztus 05. 01:58

@Csaba: Sajnos addig, amíg nem tudom, hogy ki, mit és minek a hatására tett, miért döntött úgy, ahogyan, addig nem ítélkezhetem. Ennek hiányában nem ítélkezhetem: S hogy nem ítélkeztem, nem jelenti azt, hogy mellette vagy ellene tettem kijelentéseket.... Nehéz sokszor a másik fejével gondolkodni, de megéri...

Csaba
Csaba küldte
augusztus 04. 23:45

@Emese: +1 :)

Emese
Emese küldte
augusztus 04. 23:22

Rengeteg férfi arról panaszkodik hogy a nők nem válaszolnak, hirtelen eltűnnek vagy letiltanak. Már több ilyen témájú topik volt és én abszolút megértem, mennyire rosszul esik ez a magatartás. Ezért is már többször is leírtam a véleményem, amiben arra kértem a nőket hogy tiszteljék már meg annyira a férfiakat, akik vették a bátorságot hogy írjanak, hogy válaszoljanak nekik. Akkor is, ha a válasz negatív. Jó érzés, ha az embert embernek nézik! Úgy gondolom, ezen alapvető udvariasság kötelező (kellene lennie) minden felnőtt emberre, akinek intellektusa ép és társasalomban él. A felnőtt ember az, aki fel tudja mérni, tettének milyen következménye lesz saját maga és a másik ember felé. Ezt természetesen nem várhatjuk el gyerekektől, remetéktől, szellemileg alacsony szintű vagy nem egészséges emberektől, kábítószeresektől, alkoholistáktól, pszico-gyógyszereket szedőktől és olyan személyektől, akik bármily ok miatt képtelenek cselekvésük hatását belátni, vagy, ha meg is értik, az NEM érdekli őket.

1 1
Csaba
Csaba küldte
augusztus 04. 23:03

@Balázs: Szándékos volt. Tudod, mi az igazán nagy baj? Amikor valaki elkezdi mentegetni azt, aki megmagyarázza, hogy teljesen rendben való szó nélkül eltűnni. Továbbá az, amikor inkább hazudoznak egyesek, csak ne kelljen erősen, keményen fogalmazni. Ezek azok az álszent, hazug emberek, akik érzelmi intelligenciának nevezik az eufemizmust, akarom mondani, a nettó hazugságot. Ha valaki nem fürdik, csak magára borít egy fél flakon parfümöt, még nem lesz ápolt. A szőnyeg alá söpört és agyonmagyarázott aljasság nem válik egycsapásra széppé. Mi a bajod azzal, ha a gyökeret, a tuskót nevén nevezem? Ó, persze, írhattam volna így is: egy helytelen viselkedést írásban igazolni próbáló megtévedt leányka. Ez megfelel kényes ízlésednek?

2
Balázs
Balázs küldte
augusztus 04. 22:53

@Csaba: Amikor Te, a tisztelet mintaképe gyökerezel és parasztozol, ott nagy bajok vannak a világgal és az nem a ghostingoló lány naplója!

1
Maria
Maria küldte
augusztus 04. 22:46

@Csaba: Nem akarok ítélkezni senki felett: tudod, hogy miért nem?! Mert egy vitában minden egyes résztvevőt meg kell hallgatni, tudni kell, mit miért tesz.... Minek a hatására tett így vagy úgy... Mivel itt nem láthattam a teljes előéletet, mi miért történt, ezért nem vagyok jogosult ítélkezni mások felett... Különöben is már másra kell koncentrálnom... Legyen gyönyörű a hetetek:-) Marikától 😊

Csaba
Csaba küldte
augusztus 04. 22:05

@Maria: Már bocs, de mintha nem sikerült volna az értékválasztás. Nem lehet egy fenékkel két lovat megülni. Magad írod, hogy helytelen a ghosting, de azért felmented azt, aki szerecsenmosdatásban ugyan jó, de attól még nem lesz kevésbé gyökér. Szerintem egyszerűbb lett volna elhatárolódnod tőle.

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország