Miért van, hogy a fiatalabb korosztály kevésbé képviselteti magát a fórumon?

indította: Péter
Áron
Áron küldte
június 26. 20:06

Szerintem egyszerűen azért, mert úgy általában a hasonló társkereső oldalakon is.

Andras
Andras küldte
június 26. 18:15

talan mert a legtobb tema es hozzaszolas olyan alacsony szinvonalu a forumon amilyen.

Norbert
Norbert küldte
június 25. 21:59

Sziasztok Ezt egyéni dolognak tartom. Én nem vagyok öreg bár már régóta 20-nak mondom magam, Augusztusban válok tényleg 20 évessé. Tehát nem vagyok öreg még. Hanem fiatal. Mondjuk magamon kívűl tényleg nem látom a korombelieket képviseltetni magát. Pedig szívesen elolvasnám. Lehet még tanulnák is belőle. De mindenkinek szíve , joga, döntése hogy szeretné e vagy nem. De akiket olvasok őket is szívesen elolvasom. Sokat tanulok.

Péter
Péter küldte
augusztus 31. 04:28

Sziasztok! Azt tapasztalom jó ideje, hogy már az idősebb korosztály sem képviseli magát a fórumon. Kár, mert vannak itt jó páran, akiknek a hozzászólását, véleményét szívesen elolvasnám. Úgy látszik a többség sikeresen párra lelt itt? Vagy belefáradt a társkeresésbe? Nekem egy "öm" van, hogy olyan kis eldugott faluban élek, mindenki messze lakik tőlem...😔

Balázs
Balázs küldte
június 09. 21:48

Én az emlegetett korosztály tagjaként erre nem tudok válaszolni, fogalmam sincs :D Szerintem ez amolyan generációs különbség lehet. De én alapvetően azt vettem észre magamon, hogy érdeklődési köreim és szabadidős tevékenységeim alapján a nálam kb. 10 évvel idősebbekkel vagyok egy csoportban, szóval ilyen téren nem vagyok túlzottan reprezentatív eset. :D

1
Adrián
Adrián küldte
június 01. 21:59

A húszas éveimet ugyan tavaly elhagytam, de bizton mondhatom a fiatalok java tudja mi az a fórum. Az már más kérdés, hogy még ha végig is nézték az opciókat és megtalálták, akkor is csak keveseket érdekelhet miről beszélgetnek a "többiek". Mondjuk úgy, hogy pár kivétellel a fiatalok a társkeresőt társkeresésre használják és nem érdekli őket a közösség. Szerintem ha akarnának, sokan tudnának írni, nem is keveset. Én is inkább csak olvasgatni szoktam, de azt is ritkán. Most viszont úgy döntöttem, nem csak olvasok, hanem hozzá is szólok, hátha hasznos lesz valakinek 🙂

3
Balázs
Balázs küldte
május 31. 13:32

@Ádám: nem hinném elavultnak, csak másfajta. Én nem szeretem a gyors és felületes dolgokat. Ezért is lett ilyen az Első Találkozás társkereső amilyen... A saját világnézetem és meglátásaim szerint alakítom. Persze az újításoknak is helyt kell adni. Pl. Hashtagek itt a társkeresőn is lesznek hamarosan... Amúgy meg a dolgok változnak, viszont vagyunk egy páran, akik még a klasszikus dolgokat szeretjük.

6
Ádám
Ádám küldte
május 31. 08:59

Szerintem sokan azt se tudják, hogy mi az a fórum és hogy működik. Eléggé ritka ma már egy komplett fórum működése. Mondhatni ez egy "elavult" kommunikációs forma. Ma már lájkok, egy soros válaszok a menő. 15-20 évvel ezelőtt az internet tele volt mindenféle fórummal, ahogy nagyon aktív kommunikáció zajlott.

2
Mária
Mária küldte
május 30. 21:25

Ha belegondolok: amikor én huszon éves voltam nem éreztem szükségét a sok szövegnek se, meg úgy éreztem hogy egyszerűbben is biztosan meg tudok oldani dolgokat. Nem éreztem, hogy bármit bárkitől kérdeznem kellene, vagy ne tudnám, hogy hogyan kell valamit megoldani. Illetve még azért sem kérdeztem, vagy osztottam meg másokkal a szándékaimat, hogy ne befolyásoljon mások véleménye, hanem én hozzam meg a saját döntéseimet, akár jók azok, akár nem :) Határozottan sokkal több önbizalom volt bennem (mint most pl.) és sokkal több lendületet adott az a hit, hogy bármit képes vagyok megoldani egyedül is akár. A dolgok másik oldala pedig az, amit a Balázs is írt egy kicsit más stílusban kommunikálnak egymás között a fiatalok úgy általában, ami teljesen érthető is, mert más körülmények és adottságok között nőttek fel. Eggyel a középkorú előtt lévő generáció sem fórumozik, ugyanezért (meg azért mert teljesen más a világlátásuk, a véleményük, hisz ők is teljesen más dolgokat éltek meg az életük folyamán). Az jutott még eszembe, hogy amikor a gyerekem huszonéves volt, akkor ő is csak kevés számú emberrel osztotta meg a véleményét, gondolatait és azt sem így sokan egymás között, hanem csak ketten egymás között, esetleg néha hárman egymás között. Ahogy akkor elnéztem őket volt még egy olyan is, hogy azért nehogy mások félreértsék, kiröhögjék, elítéljék, inkább csendben maradtak. Ahogy a munkájukban kezdtek jól boldogulni, ahogy kezdtek jobban felnőni, akkor jött el az az idő, hogy határozottabb lett a véleményük és azt már el is mondták, akárkinek akármi is a véleménye. Én így látom, de örömmel olvasnám a többiek véleményét is :)

1
Balázs
Balázs küldte
május 30. 20:16

A válasz egyszerű szerintem. Nem szívesen írnak hosszabb kifejtős véleményeket, mert a gyors kommunikációt kedvelik: hashtagek, like stb.. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem is olvasgatnák.. 🙂

4
Péter
Péter küldte
május 30. 19:01

A hozzászólások böngészése által azt vettem észre, hogy erősen 40-50 fölött vannak az aktív fórumozók és elvétve akad hozzám hasonló harmincas, de huszonévest szerintem még nem is láttam véleményt nyilvánítani. Pedig regisztrált felhasználók között elég sokan vannak ebből a korosztályból. Szerintetek mi lehet ennek az oka? Kérdezhetném azt, hogy fiatalság mondjátok el miért nem használjátok a fórumot, de kb annyit érne mint a "jelentkezzen aki nincs itt".

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország