Milyen legyen az első levél a társkeresőn?

indította: Balázs
Emese
Emese küldte
június 17. 21:52

1. Ne túl hosszú. 2. Utaljon benne valami arra hogy olvasta a bemutatkozásomat. 3. Helyesen és udvariasan legyen írva. 4. Tegyen fel egy kérdést amire válaszolhatok, így elindul a levélcsere.

Ildikó
Ildikó küldte
június 17. 17:03

Minden esetben számít a levél tartalma

Balázs
Balázs küldte
május 01. 20:47

Vannak még ötletek, mit érdemes a társkeresős első levélbe írni?

1
Mária
Mária küldte
február 13. 10:02

Nincsen elvárásom az első levéllel kapcsolatban, csak annyi hogy ne legyen tolakodó és ne az "ideegynőtazágyambavagyakonyhámba,degyorsan!" stílusban íródjon. Az első levelet annak gondolom, ami valójában: egy puhatolózás, hogy elfogadásra találtatik-e a közeledés, vagy sem. Ami fontosabb, hogy a levél írója figyelembe vette-e az adatlapon számomra fontosnak tartottakat, illetve, ha nem, akkor erre mit ír (innen derül ki, hogy elolvasta-e egyáltalán az adatlapom, vagy komolyan vette-e (engem komolyan tudna-e venni?). Illetve ha nem ír erről, akkor majd később még szóba kerülhet közöttünk, ha minden más amúgy rendben van.

2
Irén
Irén küldte
február 13. 08:52

Sziasztok! Én megértem a férfiakat abból a szempontból, hogy tényleg nem lehet túl könnyű nekik egy számukra teljesen ismeretlen hölgynek levelet írni. Főleg úgy hogy egy idő után már kedvüket is vesztik, hiszen az elmondásuk szerint, sokszor el sem olvassák, és nem is válaszolnak a leveleikre. Úgyhogy én éppen ebből kifolyólag, nem is várok el első üzenetre egy kis regényt. Nekem elég ha az első üzenetben pl. annyi áll csak, hogy "Szia Irén, szimpatikus vagy számomra, szívesen megismerkednék Veled." Aztán utána ha esetleg folytatódna a beszélgetés, úgyis sok minden kiderülne az adott illetőről, az ezt követő leveleiből. Meg aztán legyünk teljesen őszinték magunkhoz, és másokhoz is. Ezalatt azt értem, hogy hiába írna nekem/nekünk valaki egy nagyon szép, frappáns üzenetet, ha a levél írója egyáltalán nem tetszene a fényképe alapján, akkor sajnos úgyis egy udvarias elutasítás lenne a válasz részemről/részünkről. Szóval szerintem ha bevalljuk, ha nem, az első beköszönés esetében, többnyire úgyis a fénykép a döntő, és nem a levél tartalma.

3
Zoli
Zoli küldte
február 13. 07:30

Sziasztok én leegyszerüsítem az elsőt őszinte lényegretörő egyszerű amilyen kell hogy legyen.

Zoli
Zoli küldte
február 12. 23:06

Egyébként,sajnos,ennek ellenére nagyon-nagyon ritkán kapok visszajelzést,amit nagyon szomorúan szoktam tudomásul venni,mert egy normális hangvételű levélre illene visszajelezni,de,mégse adom fel. Ha írok,tartom magam az előbb leírtakhoz,mert azok alapkövetelmények.

6
Zoli
Zoli küldte
február 12. 22:59

Szia Balázs! Először is,tiszteletteljesen szólítom meg a Hölgyet/Urat,akinek írni szeretnék. Ez nagyon fontos! Nem egy ,bunkó megszólítással indítok,mert azonnal kisöpör a postaládájából. Természetesen,a helyesírás is fontos. Sőt,nagyon is! Amikor ezen túl vagyok,én tulajdonképpen,az adatlapjához szoktam igazodni,ha az teljesen ki van töltve. Ha nincs,akkor írok neki valami kedveset - amit valóban,úgy is gondolok vele kapcsolatban és ezt itt ki is hangsúlyozom - és igyekszem kis humort is belevinni a levélbe:) Szerintem,nagyon lényeges az üzenet tartalma,mert sok mindent elárul a másik félről. Milyen stílusban ír,mennyire figyel a helyesírásra,hogyan fogalmaz pl. Én először,mindig a fotó(ka)t nézem meg,utána jön az adatlap. Én azt gondolom,hogy elsősorban,a fotó dönt és,ha létrejön 1-2 levélváltás a 2 fél között,ott még mindig elbukhat az ismerkedés az egyik fél hibájából.

2
Roland
Roland küldte
február 12. 22:13

Amúgy számít formailag valamit a levél, ha úgysem fogják megnézni / megválaszolni? :)

1
Balázs
Balázs küldte
február 12. 21:09

Sziasztok! Szerintetek mit érdemes (és mit nem) leírni illetve megkérdezni a legelső levélben? Számít-e egyáltalán az üzenet tartalma, vagy úgyis a képek döntenek majd? :)

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország