Mindenkinek van véleménye

indította: Lajos
Ani
Ani küldte
október 06. 21:27

@Lajos: akinek nincs véleménye, az halott. Olyan nincs. Ha valakinek nincs semmiről véleménye, akkor beszélgetni sem lehet vele, csak bambul maga elé, miközben te próbálod megismerni...de én feladnám az ilyen "ember"-nél a próbálkozást. A másik eshetőség, hogy nem akarja az orrodra kötni a véleményét. Aminek vagy az az oka, hogy nem becsül annyira, hogy értenéd vagy fel tudnád dolgozni....vagy fél attól, hogy elítéled azért, amilyen véleménye van bizonyos dolgokról. Ha utóbbiról van szó, akkor az meg megalkuvás. Úgy vélem az tilos, bármekkora is a magány.

Áron
Áron küldte
szeptember 25. 18:33

@Lajos: Röviden azt mondom rá, hogy gyanús.... :D Valami véleménye biztos van, amit vagy nem tud megfogalmazni, vagy nem mer. Aztán amikor véleménye szerint súlyosabb az eltérés annál amit ő tolerálhatna, felszívódik. Ez persze csak feltételezés, mivel én annyit vettem észre, hogy a folyamatban szublimált valahol. Esetleg feltételezhetően egy olyan mondat miatt, ami már nem férne bele az "úgy mesélek magamról, hogy nem mesélek semmi olyat, ami ne tetszene random akárkinek" módszertanába. Esetleg megjegyzi magának ezeket a véleménybeli eltéréseket, és egy "aha", "ok", "szupi", "semmi baj" stb." eltárolja akár egy kis tüskét, vagy hibakódot, ahogy tetszik. Aztán ha teszem azt kialakul egyfajta kapcsolat közöttünk, ezeket amikor felgyülemlik egy bizonyos mennyiség, beömleszti később egyszerre. Ha sikerül is látszólag kitisztázni, akkor maga a kitisztázás is egy tüske lesz a következő kupacban. Vagy csak túl pesszimista voltam, és egy velem 100,00%-hoz konvergáló egyezőségű (vagy alkalmazkodó képességű) egyeddel beszélgetek, akinek szavak nélkül is megy szépen. :D Vagy sikerült csupa olyan dologba beletrafálnom, amiről tényleg nincs véleménye, bár azért egy bizonyos terjedelem felett ennyi véletlen nincs.

Erika
Erika küldte
szeptember 24. 07:17

@Zsóka: szerintem nincs azzal gond, ha mindenről van valakinek véleménye... a gond a tálalással van. Ugyanis van aki elmondja a saját véleményét, meghallgatja és elfogadja a másokét is. Na és van aki csak okoskodik és fennen hirdeti csak az Ő véleménye a helyes, nem is fogadja el senkiét, sőt még kritizál is mindenkit. Na ez a nem mindegy... itt is van ilyen.

2
Anna
Anna küldte
szeptember 23. 18:53

Általában van véleményem. A kérdés, hogy azt kivel , mikor és hogyan osztom meg. Ember, helyzet,hely és idő függvényében.

1
Zsóka
Zsóka küldte
szeptember 23. 18:06

Ha van véleményem, sosem teszem mellé, hogy milyen iskolát végeztem.... amivel igazolnám, hogy az én véleményem különb, mint másé. Ráadásul, messziről jött ember bármit mondhat... a net világa ápol s eltakar.

Norbert
Norbert küldte
szeptember 23. 10:22

Szerintem az egy jó tulajdonság ha elmondja a saját véleményét. Hiszen így lehet megismerni. Ha nem mond semmit , hanem tűr. Az nem épp a legjobb dolog. Mert így magával is ki szúrhat.

Krisztina
Krisztina küldte
szeptember 23. 08:51

@Zoltán: Kedves Zoltán! Akinek találkozás után már nincs is közös, az a személy egy képzelt világban él. Erővel szeretné azt látni, amit "lát" Teljes önbecsapás. Hogyan is gondolhatjuk, hogy néhány levélváltás vagy találkozás után ismerjük a másikat? Azt vallom, hogy 1-3hónap teljesen arról szól, hogy mi milyenek vagyunk, hiszen magunk szemüvegén keresztül látjuk csak a másikat.

1
Emese
Emese küldte
szeptember 23. 08:51

Komplex téma. A vélemény egy szubjektív dolog ami több tényezőtől függ: az illető neveltetésétől, társadalmi közegétől, életkorától, munkájától, tapasztalataitól, az adott tárgyról szerzett információitól, pillanatnyi hangulatától, természetétől stb. Biztos mindenkivel megtörtént már hogy egy barátja/barátnője panaszkodott az exére és ezután kialakult egy vélemény benne. Majd összetalálkozott az ex férjjel-feleséggel aki szintén elmesélte a maga verzióját és hoppá! másképp nézett ki az egész helyzet. Vagy a Covid idején, amikor itt Olaszo.ban a rengeteg haláleset miatt nagyon súlyos korlátozások voltak. Az emberek hónapok után lelkileg kikészültek és mint orvostól kérdezgették tőlem most a kormány helyesen döntött? vagy felesleges az újabb szigorítás? Mit mondthattam? Egy mezei orvos vagyok, se virológus, se eü. statisztikákhoz értő szakember. Azt mondtam hogy a kormány azt teszi amit a legjobbnak lát, nincs precedens egy ilyen helyzetre, nincs tapasztalat. Megfelelő információk hiányában nehéz véleményt alkotni.

2
Krisztina
Krisztina küldte
szeptember 23. 08:47

@Lajos: Kedves Lajos! Kérdésedre válaszolok 😊 Számomra elfogadhatatlan, ha egy férfinak nincs véleménye, ha mindent úgy fogad el, ahogyan én azt vallom. Ekkor hamar unalmassá válhat a beszélgetés. Azonban ennek az ellenkezője sem szimpatikus vagyis, az, ha mindig mindenről van kommentálni való véleménye, mert a tapasztalatom az, hogy ebben az esetben nem a legszebb a véleménye, inkább negatív kritikusnak nevezném. Mint mindenben, ebben is nagyon nehéz az arany középutat megtalálni.

Zoltán
Zoltán küldte
szeptember 23. 00:25

Nekem az a bajom, mikor ismerkedéskor egy nő úgy érzi hogy talán tetszek és kíváncsi rám, azokat mondja amiket hallani szeretnék, és gyakran felhozza hogy mennyi közös van bennünk. Aztán találkozás után csalódik mert másnak képzelt el külsőségekben. Ha már nem olyan kiváncsi, mindjárt kiderül hogy semmi világszemléleti, kulturális hasonlóság nincs, de az általunk megegyezett emberségi alapértékekhez sincs semmi köze.

2
Zsóka
Zsóka küldte
szeptember 22. 21:52

@Lajos! Sokkal nagyobb gondnak tartom, ha valakinek mindenről van véleménye, mert "tudja" magáról és fennen hirdeti, hogy ő mindenhez IS ért.

Lili
Lili küldte
szeptember 22. 18:48

Igaz. Sokan nem merik elmondani a véleményüket és nem akarnak konfrontálódni. Nem igazán bátor emberek szerintem. Sokan olvassák a fórumot, de sosem írnak, pedig van véleményük...

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország