Mit gondolsz ki megbízhatóbb társ: a visszafogott vagy a harsány és miért?

indította: Anita
Emese
Emese küldte
május 20. 11:20

Kedves Anita, Kevés kapcsolatom volt, ezért statisztikát nem mondhatok személyes tapasztalat alapján. Viszont háziorvos voltam sokáig, több száz ember életét ismerem és a látottak alapján véleményem szerint a megbízhatóság és a csendesség/harsányság között összefüggés nincs. Az igaz hogy a csendes kevésbé feltűnő de akinek szeme van rá, megtalálja a gyöngyöt a kavicsok között. Ugyanez mondható el a csúnya emberekről is: mennyinek van párja miközben sok szép ember szingli. Miért? Mert a csúnyában a párja meglátott valamit ami túlmegy a külsőségeken. Szerintem a férfiak a nőkben elsőként a szépségre figyelnek fel de végső soron, főleg 40 után, nem azért maradnak egy nővel mert szép hanem mert kedves, megértő - itt kanyarodunk vissza az empátiához- és jó vele lenni. (Itt nem a et értem, bár az is fontos.)

3
Kati
Kati küldte
május 20. 08:20

@Lajos: Szia! Kapcsolódhatok? Valóban ritka az empatikus ember. Most az a "divat", hogy mindenkinátgázolok, mert a saját érdekem ezt kívánja. Az empatikus embereket...is hülyére veszik. Sajnos ez nagyon nem jó irány...

Anita
Anita küldte
május 20. 06:36

@Emese: A tapasztalataim miatt tettem fel a kérdést. Az előítéletekről szól.

Zoltán
Zoltán küldte
május 20. 04:18

Én magam is vagyok ez is az is . Társaságban aktív szövegláda. Szeretem olyankor ha egy nő rá tud trompfolni a humoromra, aktív és van benne vidámság. Munkában elvagyok a gondolataimban, meg sem szólalok. Otthon este nyugodt vagyok és csendes (kivéve ha önfeledten játszunk, és gyermekien veszekszünk a Scabble-ön :) ), szeretem ha egy nővel csendesen elsutyorgunk az mindenben, a világ komoly dolgairól is. Az hogy ki mikor milyen lármás, az szerintem összeszokással változik. Még a megbízhatóság is változik, ha valakit a kapcsolat változásra vezet.

Emese
Emese küldte
május 20. 00:03

Nem egészen értem se a kérdést, se az empatia témát. Mi köze a megbízhatóságnak az említett tulajdonságokhoz? (Valamint: milyen konkrét szituációról beszélünk? Az se mindegy.) Szerintem nem sok. Lehet valaki csendes csaló vagy hangoskodó hűséges. Az empátiának mindig is volt, van és lesz értéke. Az emberek szeretik ha valaki megérti az érzéseiket.

1
Krisztina
Krisztina küldte
május 19. 22:08

@Lajos: nem is értem mit látunk másként. Ugyanezt vallom. Úgy véled, hogy nem lesz értéke az empátiának? Elfogadom. Szerintem lesz

Lajos
Lajos küldte
május 19. 22:04

@Krisztina: Jónak ígérkezik ez a vita, mert én egy kicsit másképp látom mindkét dolgot. Az empátiát inkább a nemesi címekhez hasonlítanám... Régen sokat ért egy grófi cím, de mostanra teljesen elértéktelenedd azok számára, akik nem tudják értékelni. Szerintem ilyen az empátia is. Egyre ritkább érték, amit a virtuális, anyagias világban egyre kevesebben értékelnek... A nyelvtudás pedig már nem képesség, hanem alapelvárás, mint az érettségi. Nem elértéktelenedik, hanem a minimum csomag része lett...

1
Krisztina
Krisztina küldte
május 19. 20:22

@Lajos: Szia! Pont ezért lesz érték az empátia, mert véleményed szerint tűzzel vassal írtják. Nem azt írtam, hogy nem kell nyelvtudás, csak nem az lesz az elsődleges érték. Gondolj csak bele. 30éve mekkora értéke volt az informatikatudásnak, az idegen nyelvet beszélőknek, ma pedig majdmindenkinek van már ilyen-olyan.

Lajos
Lajos küldte
május 19. 17:42

Érdekes az empátia témája is egy olyan világban, ami tűzzel-vassal írtja az empátiát és az emberi kapcsolatokat. Viszont nyelvtudás nélkül be vagy zárva egy olyan országba, aminek nincsenek határai... A mai világban tapasztalatokért a szegény legény nem a szomszéd városba utazik, hanem az anyacéghez, vagy a testvér egyetemre egy vendég-félévre, ha megérti, amikor hellyel kínálják... Én @Anitát nem különcnek, hanem szivesen látott, ritka vendégnek nevezném...

Lajos
Lajos küldte
május 19. 17:37

Ha már így fogalmaztál... "A minden problémára megoldást tudó"-nak nem társ kell, hanem alárendelt, aki végrehajtja az utasításokat. De ezzel együtt is lehet az egy működő kapcsolat... A csendes szerintem nem unalmas... Van mondás, ami kifejezetten veszélyesnek tartja... Én, mint bika..., szeretek csendben figyelni és csak akkor mondani a véleményem, ha valakit érdekel... Nekem figyelmes és hozzáértő hallgatóság kell, de nem tartom magamat sem harapósnak sem unalmasnak...

Anita
Anita küldte
május 19. 16:47

@Krisztina: Teljesen egyetértek veled. Amit pedig az utolsó mondatodban írtál, nekem, mint empatának, nagyon jól esett olvasni. Sajnos, most még inkább furának neveznek, mint hogy elfogadnának, de mindig van remény 😊

Krisztina
Krisztina küldte
május 19. 06:58

@Anita: Szia! Én különválasztanám a női és férfi tulajdonságokat, mégis itt most azt mondom, hogy a Te társad olyan lesz, amilyenre neked szükséged van. Én biztosan nem tudnék harsány lenni, mert nem olyan vagyok. Biztosan nehezen viselnék el egy törtető, harsány férfit, mert nekem a kevésbé harsány, de irányítani tudó férfiak akik szimpatikusak. Csendes=unalmas? Nekem, nem. Csendes számomra pont a harsány ellentéte, aki egyáltalán nem biztos, hogy unalmas kell, hogy legyen. Csendes nekem pont a megfigyelő, az idafigyelő, a rámfigyelő. Irányító=érdekes? Nem tudom. Van, hogy az irányító erőszakos lesz. Mindenesetre nem feltétlen érzem, hogy így egyenlőséget lehetne tenni köztük. Tényleg magunkat kell ismerni annyira, hogy kinek kinek a vérnérséklete szerinti kell bevonzania. 2019-ben voltam egy képzésen és ott mindenféle szociológiai statisztikát láttunk. Egyik rendkívül megfogott, miszerint a jövőben az empátia sokkal nagyobb érték lesz, mint a nyelvtudás

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország