Mitől lesz sikeres a kommunikációd? Hogyan nyiss ki egy beszélgetést?

indította: Balázs
Lili
Lili küldte
november 16. 16:58

@László: nem értek egyet. Az üzleti életben valóban a képmutató emberek a sikeresebbek, de a magánéletben nem. Szerintem előbb-utóbb kiderül, milyen az ember valójában, nem kell megjátszani magát. A romantikának valóban nem kéne kiveszni, de már virágot is egyre ritkábban vesznek a férfiak randira vagy a párjuknak. A kommunikáció akkor sikeres, ha mindkét fél befogadja a másik féltől kapott információt és érdeklődéssel reagál rá (mint valami tankönyvi szöveg😄).

Lajos
Lajos küldte
november 16. 10:36

@László: Mindkét pontban csak egy kicsi tévedés van a válaszodat illetöen... A világom nem "multimilliárdos katolikus keresztényekkel kitömött", hanem rokonok, barátok, ismerösök. Ha a világomat becsapom, képmutató vagyok, akkor egy képmutató világban élek. Amiröl te írsz, amögé a világ mögé azok bújnak, akiknek vaj van a fején... A második pontban is csak részben van igazad. A reklám a marketing pici szelete és az adatlappal nagyrészt be is fejezödik. A levelezésben és találkozásokkor is próbálod magad eladni, de ha az öszinteség nem teszi ki a nagyobbik részét a "marketingnek", akkor ahogy mondtad, garantáltan válás vagy csalódás lesz a siker... Már korábban is kifejtettem, az orvos szerint mindenki beteg, mert csak betegekkel találkozik... Az autószerelö szerint minden autó rossz, mert csak rossz autót visznek hozzá. Az embernek kellenek a saját világába optimisták, naivak és boldogok, mert különben elkezd olyanokat irkálni, hogy a válás siker és a világ képmutató...

2
László
László küldte
november 16. 00:39

@Lajos: "A világ szerintem csak a képmutatóknak képmutató." Értem a célzásodat, de egyben eléggé gyermetegen naívnak is gondolom azt, aki ilyen kijelentést tesz pl. egy multimilliárdos katolikus keresztényekkel kitömött világban. De nyilván mindenki olyan színű napszemcsiben néz ki a fejéből, ami éppen jólesik neki. "A kommunikáció csak a politikában és a marketingben jelent egyértelműen " igazságkerülést" Egyébként csak egy eszköz, hogy eladd magad.." Amikor egy ilyen társkereső oldalon megpróbálod "eladni" magad, Te nem véletlenül marketing tevékenységet folytatsz? Csak itt álsz, mint pl. otthon egy szobanövény a lakásban, akit csodálni lehet és kész?

Lajos
Lajos küldte
november 15. 09:59

@László: Sosem fogom az átverést sikernek tartani, akármilyen fényes is a lagzi csak azért, mert én sikertelen vagyok... Ha valaki komolyan társat keres, az csak öszinte lehet. Minden más csak átverés, ami nem siker, nem eredmény és nem irigylendö...

2
Emese
Emese küldte
november 15. 09:44

En a viragcsokrot szeretem kibontani amit a randi alkalmaval hozott 😀

László
László küldte
november 15. 09:43

@Lajos: Elsőre: mert a válást egy fergeteges házasulás előzte ám meg. Oltári nagy, világra szóló lagzival. Holtomiglan, holtodiglan. Végig van dudálva a fél város. Meg van élve az a bizonyos NAGY pillanat. Ne becsüljük ám alá a pillanat hatalmát!🙂 Másodikra: Igen, ha az vagy, akkor lehet(!), hogy jobban jársz egy hozzád hasonlóval, mert lehet(!), hogy tartósabb lesz a kapcsolat. (A keserű tapasztalás mondatja velem mindezt. Nekem nem ment az együttélés a pszichopatákkal. Most a másik csoportba tartozókra hajtok. Talán könnyebb lesz.) Ne hagyjuk kimúlni a romantikát a világból!😣

Lajos
Lajos küldte
november 15. 09:11

@László: Csak két kérdésem lenne: - Mitöl sikeresebb a képmutató ember, ha a képmutatás miatt sok a válás? - Ha önmagamat adom, ami unalmas és érdektelen, akkor nem egy csajt kéne keresnem, aki unalmas és érdektelen pasit keres? A világ szerintem csak a képmutatóknak képmutató. Attól hogy az internet több hüjjét mutat meg, attól még vannak normálisok is a világban, akik egyszerüen és türelmesen "csak" egy unalmas csajt kresnek... Ps.: A kommunikáció csak a politikában és a marketingben jelent egyértelmüen "igazságkerülést" Egyébként csak egy eszköz, hogy eladd magad... Van aki tudja használni és van aki nem...

1
László
László küldte
november 15. 09:03

@Balázs: Azt tapasztalom, hogy az lesz sikeres az ismerkedés végeredményét illetően, aki nem önmagát adja a párkapcsolati "játékban", "játszmában" - biztos van erre jobb szó is, de most nem találom -, hanem azt a valakit játsza el, akit a másik fél látni szeretne benne. Szóval a nagy átváltozóművészeknek terem a babér ezen a téren (is). Ha önmagad adod, az pillanatok alatt unalmas és érdektelen lesz a másik fél számára és már el is fordul a figyelem egymásról. "Képmutató" világban élünk. Ezt támasztják alá pl. a válási statisztikai adatok is, mert csak kevesen bírják energiával a mindig másnak látszani szerepében való tetszelgést. (Ilyen szempontból két alapból "unalmas" ember sokkal könnyebben egymásra tud hangolódni, könnyebben megy nekik az egymás megismerése.)

Lajos
Lajos küldte
november 15. 08:30

A kommunikáció egy másik féllel olyan, mint a sörivás. A témákat egymás után bontom ki, nem egyszerre, mert csak felszik, kiborul, elfelejtem... És minél több témát bontassz ki, annál jobban megy a beszélgetés...

1
Krisztina
Krisztina küldte
november 14. 22:13

Én úgy nyitok ki beszélgetést a mindennapokban -offline-, hogy értően figyelek és a másik fél mondataiból viszem tovább a fonalat, akár kérdésekkel, akár saját tapasztalatokkal

1
Balázs
Balázs küldte
november 14. 22:10

A kérdés adott, hogyan érdemes beszélgetni, hogy sikeres legyen az ismerkedés?

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország