Modernizáció, vagy a valódi emberi értékek?

indította: Dénes
Dénes
Dénes küldte
augusztus 13. 16:44

@Balázs: Nekem főleg az utolsó kérdés annak tünt. A modernizáció nem teremt új emberi értékeket, sőt... Kimutatott tény, hogy az emberekt elridegíti egymástól. Tisztelet a kivételnek de egyre több családban esténként külön-külön neteznek a családtagok. Nem értem hogyan teremthetne új emberi értékeket a modernizáció, hisz nincs is szükség rá, azt Isten már megtette.

Balázs
Balázs küldte
augusztus 11. 22:11

@Dénes: Én a kérdéseimet nagyon is komolynak szántam, nem értem, mi bennük az elviccelés.

Mária
Mária küldte
augusztus 07. 17:49

@Balázs: Egyetértek!

Balázs
Balázs küldte
július 30. 20:36

Én isten igazából a kérdést sem értem, mert egyáltalán nem gondolom, hogy a kettőnek feltétlen ki kellene zárnia egymást. A modernizáció miért ne teremthetne új emberi értékeket? És azok miért ne lehetnének annyira valódiak, mint a régiek? És egyáltalán ki vagy kik határozzák meg az emberi értékeket, hogy mik lehetnek azok, és mik a valódiak? Van erre valamiféle univerzális bizottság, konkrét pontozórendszerrel?

1
Dénes
Dénes küldte
július 26. 16:08

Én erre gondoltam a fórum címe kapcsán, mert,ha így megy tovább, ez lesz a jövő. Most még rajtunk múlik, hogy más e lesz. Olajfoltos fémvirágot Szíved mellé tűzve hordod, Átéred a nagy világot, Rozsda marja mégis álmod. Mosolyodat összegyűrték, Közönyvárad egyre épül, Csenddé porladt égi vészfék, Elárulja mi lesz végül. Gép alkotta szivárványod, Lelked egét birtokolja, Távkapcsolód, jó barátod, Ez egy ilyen modern strófa. Nincs taj száma szerelmednek, Öröklét vár egybekelve, S én tőled csak annyit kérdek, Vajon ez volt Isten terve?

Dénes
Dénes küldte
július 21. 17:05

@Attila: Ez egy folyamat, ami sajnos oda vezet, hogy nagyrészt, vagy teljesen mátrix világban fogunk élni. Amilyen gyors a technikai fejlődés, már 10-15 év múlva eljöhet ez...

Tibcsi
Tibcsi küldte
július 20. 13:52

Dénes, a modern technika relatív fogalom. A 70es években sok középkorú vagy idős ember gondolatott vissza a 30as évekbe. A 30as években pedig bizonyára a monarchia időszakát értékelték nagyra sokan. Rám a 90es évek vannak nagy hatással, nosztalgiázom néha, de nem vagyom vissza oda. 30 év múlva a mostani időszak lesz ősrégi. 🙂 Az emberi értékek pedig ettől függetlenek. Minden korban bőven találni jó és rossz példákat is.

2
Attila
Attila küldte
július 20. 12:44

@Dénes: Nem erre gondoltam. :) Úgy értettem, hogy a felhasználók hibája, ha nem tudnak határokat szabni és korlátozni a hőn imádott okoseszközükkel eltöltött időt. Ezek emberi döntések. Úgy gondolom az általad felvázolt példa a mobiljukba feledkezett emberekről inkább indikátora, mintsem okozója az érzelmi sivárságnak, ha ezt egyáltalán így lehet nevezni. Azért úgy hiszem ez egy kicsit összetettebb kérdés ennél és nem hinném, hogy elegendő ismerettel rendelkezem ennek a kérdésnek további boncolgatására. :) Summa summarum: nem gondolom, hogy a modernizáció és az emberi értékek egymás kizárói lennének.

Dénes
Dénes küldte
július 17. 15:24

@Ilona: Ennyi a lényeg szerintem is..

Ilona
Ilona küldte
július 16. 17:28

Valódi emberi értékek.

1
Dénes
Dénes küldte
július 16. 17:24

@Attila: Egyértelmű, hogy nem a kütyük hibája, hanem azoké, akik készítették :)

Dénes
Dénes küldte
július 16. 17:22

@Gabriella: Így van, és ez még csak a kezdet sajnos.

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország