Munkanélküliség a társkeresés során

indította: Ildikó
Emese
Emese küldte
október 12. 13:48

Elvileg nincs kifogásom egy munkanélküli ellen, ha az állapot átmeneti, nem krónikus. Vannak olyan helyzetek az ember életében hogy nem tud mit tenni, ott kell hagyja a munkahelyét mert vagy kiteszik, vagy ellehetetlenítik vagy más miatt. Volt férjem ilyen helyzetbe került és egy mukkot se mondtam neki, mellette álltam. Amikor viszont már két éve csak az én szakorvosi ösztöndíjamból éltünk, mert ő visszautasított több ajánlatot, akkor kezdett elegem lenni... Szóval, van egy határ. Megértem hogy minősíthetelen munkát nem szabad elfogadni, de ha üres a bugyelláris, bizony kompromisszumot kell kötni a valóság és az álmok között.

1
Csaba
Csaba küldte
október 09. 23:11

@Lajos: Eh, ez eddig kimaradt, nem én írtam: „Két napja ismerjük egymást, a Csaba meg én. Olyan, mint Al Pacino, de nagyon szerény.” https://www.youtube.com/watch?v=IlgSlZqp9HU :DD

1
Maria
Maria küldte
október 09. 15:36

@Mindenki: Sziasztok kedves Mindenki:-) Írjatok nyugodtan, végül is vannak dolgok, amiket meg kell beszélni, át kell beszélni... Olvasni Benneteket, megtesszük, amikor van időnk.... Nem tudok írni a nevetéstől, ha van a gépelésben hiba, csak miattatok van benne....😊😁😁🤣🤣🤣 Üdvözlettel: Marikától

Maria
Maria küldte
október 09. 14:13

@Csaba: Rendben. Gondoltam is. Nagyon sokat írtok, nagyon sok a hozzászólás ... Győzzük olvasni, értelmezni, amiket írtok... Őrület ...😊😁🤣

Lajos
Lajos küldte
október 09. 12:00

@Csaba: Természetesen arra reagálsz amire akarsz. De én akkor is megvédem Csabát a méltatlan támadásoktól. Eddig Ö a legokosabb és legszebb itt a fórumon és ráadásul még mindenhez is magas színvonalon ért. Remélem nem tölt sok idöt a többi, magas színvonalú szakmai fórumon és még sokáig átérezhetjük saját ellentmondásait.

1
Csaba
Csaba küldte
október 09. 02:10

@Lajos: Kérlek! Engedd meg nekem, hogy annak vagy arra reagáljak viszont válaszban, amire én szeretnék, és nem arra, hogy számodra ki a szimpatikus. Oké?

Csaba
Csaba küldte
október 09. 00:11

@Maria: Arra próbáltam utalni, hogy lehetséges olyan helyzet, hogy a munkanélküliség nem jelent nélkülözést, ennélfogva álláskeresésre sem készteti az érintettet. A jó szándékot egyetlen pillanatra sem vitattam.

1
Csaba
Csaba küldte
október 09. 00:06

@Lajos: Ez még mindig szignifikánsan jobb, mint amit te csinálsz, nevezetesen kiszúrsz magadnak valakit, mondjuk engem, aztán rosszindulatú megjegyzéseket teszel rá. Ha ettől lesz benned több endorfin, tedd. Engem nem befolyásol a mindennapjaimban.

1
Lajos
Lajos küldte
október 08. 11:04

@Csaba: Nem kellenek a rosszindulatú, írígy megjegyzések. Nekem személy szerint nagyon szimpatikus, hogy Csaba mindenhez ért és bármit le is tud írni B-ben, C-ben és D-ben... A helyedben nem vitatkoznék vele, mart egy hozzászólásában képes érvelni valami mellett és minden érvét cáfolni is...

1
Maria
Maria küldte
október 08. 11:03

@Csaba: Szia kedves Csaba! Itt elsősorban a munkanélküliekre, álláskeresőkre gondoltam.... Egy jó tanács vagy egy jó, gyakorlatorientált hozzáállás sohasem árthat... Tényleg bárkinek, bármikor és bárhol segíthet.... Ez a lényeg itt és hogy szeretettel küldve, megosztva Veletek is.... Benne van a drukkolás is, mert ez egy különleges helyzet.... Sikerüljön ez is, mint minden az életben.... A milliárdosokra nem gondoltam: tőlük viszont rengeteget lehet tanulni, hogy mit hogyan.... És lehetőleg gyorsan növekedjen a rendelkezésre álló pénzösszeg... Üdvözlettel: Marikától

1
Csaba
Csaba küldte
október 07. 23:41

Azért, ha valakinek van mondjuk néhány tízmilliárdja, nem biztos, hogy szüksége van arra, hogy állást keressen. Teszem azt, Csányi Sándor, mint álláskereső. Próbálom elképzelni, de nem megy. :)

1
Maria
Maria küldte
október 07. 18:57

Gyönyörű estét kívánok😊! Munkanélküliség? Bárki, bárhol és bármikor munkanélkülivé válhat. Könnyen megeshet mindenkivel. Aki esetleg munkanélküli, azoknak a következőket ajánlom szíves figyelmébe, nagyon sok szeretettel... Jó tanácsok, melyekre érdemes odafigyelned: 1. Mérd fel először is, hogy milyen állások, munkakörök érdekelnének! 2. Az álláskereső portálok rendszeres böngészése. (Ez a legnagyobb kitartást követeli meg Tőled, ne add fel és ne legyél szomorú sohasem… Egyszer úgyis sikerülni fog és egyszer sikeres leszel… Hidd el nekem😊!!) 3. Az állásinterjún előforduló kérdések végig gondolása: a „p”-vel kezdődő oldalon kapsz segítséget, p_r_o_f_e_s_s_i_o_n. Ugyanis nem mindegy, hogy hogyan válaszolsz a kérdésekre. Sok mindent leszűrhetnek a válaszaidból, jobb, ha a Tőled telhető legpozitívabb válaszokat adod. 4. Több állást pályázz meg, egyszerre, hátha valamelyik sikerül. Olyat is, ami elsőre olyan lehetetlennek tűnik... 5. Állásbörzék rendszeres felkeresése.. Ne félj a szerepléstől, attól, hogy meg kell szólalnod… Akár idegen nyelven is tudj kommunikálni! Mondd el, hogy mi érdekel, mik az erősségeid! Sohasem tudhatod, hogy figyelnek fel Rád! Ne feledd, a sikerhez idő kell: hagyj időt magadnak, keress, kutass… Minél több lehetséges állásra keress rá, gondold végig, hogy jó-e Neked. 6. Végezetül: ne add fel, ne ijedj meg attól, hogy huzamosabb ideig nem kapsz választ… Ne add fel, légy erős és hajthatatlan… Legyen rendszer a napokban, legyenek terveid! Ma ezt csinálod és holnap ezt és ezt! Haladj a sikereidhez vezető úton! A sikerhez vezető út kemény és kitartó munka gyümölcse: minden értelemben… A sikerre gondolatsz, engedd meg magadnak, hogy rendesen megdolgozol érte… Ne félj attól, hogy rengeteg időd megy el majd az álláskereséssel… Hidd el, hogy sikerrel jársz és nagyon bízz magadban.. A kitartásod fegyver, olyan fegyver, ami hozzásegít a sikereidhez.. A sikereidhez az álláskeresés területén és a társkeresésnél… Az önbizalom és a magabiztosság érződik Rajtad! Legyen tartásod és dönts határozottan! Fogadd el, hogy a társadnak segítségre van szüksége vagy akár teljes mértékben elutasítja a segítségedet.... Ez az ő döntése, de persze csodálatos dolog, ha hozzásegítheted a társadat egy remek álláshoz... A legjobb dolog, ha támogatod, mellette állsz vagy csak meghallgatod... Nem kell ráerőltetni semmit sem, sem az állásajánlatokat, sem a mindent elsöprő szerelmet, párkapcsolatot... Ez egy különleges élethelyzet és sok kitartás és türelem kell hozzá, az érintett munkanélküli társ részéről és a leendő és vagy meglévő párja részéről is... Üdvözlettel: Marikától

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország