Munkanélküliség a társkeresés során

indította: Ildikó
Csaba
Csaba küldte
december 08. 09:03

@Hajni: Ha jól értem, többé-kevésbé Emese is azt írta, amit Te, csak picit árnyaltabban, megengedőbben, realisztikusabban. Én is voltam munka nélkül, és nem könnyű. Ha elfogadsz valami olyasmit, ami nagyon távol áll a képesítésedtől, meglehet, éppen azzal zárod el a későbbi lehetőségektől magad. Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy ha elmentem volna Mc Donaldsbe dolgozni, akkor felvettek volna orvosi műszereket fejlesztő mérnöknek. Szerintem egyszerűen azt mondták volna, hogy a soft s_k_i_l_l_j_e_i_m - ez miért tiltott szó? - nem teszik lehetővé, hogy ott dolgozzak. Már persze maguk között, felém nem mondtak volna semmit.

Hajni
Hajni küldte
december 08. 04:59

@Emese: Kedves Emese Egyfelől egyetértek veled. Másfelől viszont nem. Van olyan hogy minősíthetelen munka. De mégsincs. A számlákat ki kell fizetni, az embernek kötelezettségei vannak (ne adj isten gyereke). Nincs olyan hogy minősíthetelen munka. Ha nincs munkám akkor ha más nem be megyek a McDonald's -ba (az volt a legelső munkahelyem iskola mellett) és jelentkezem. Ha van jobb és stabil akkor hagyom ott és megyek máshová dolgozni. Nincs olyan hogy nincs munka. Ha más nem akkor takarító biztos hogy kell valahová. De hogy nem csinálok valamit, bármit, mert az minősíthetelen.... Szerintem ez a hozzá állás az ami minősíthetelen. A párod aki évekig el tartatta magát. Az a hozzá állása ami minősíthetelen. Igen, én is voltam már olyan helyzetben hogy én voltam a fő eltartó. És nem tudom mennyire minősíthetetlen valakit mellőzni mert az ismerkedés elején elveszítette a munkáját. Biztos hogy volt neki? Vagy biztos hogy nem ő mondott fel mert hátha van palimadár? Mikor Facebook társkeresőbe az ürge konkrétan le írja hogy nőt keres 18-99 év között hogy eltartsák? Vajon mi az ára a magánynak? Hogy legyen kihez szólni? Gondolom a nőktől inkább elfogadottabb munkakör az eltartott. Kitartott. Munkanélküli. Fu nagyon elprogramoztam, elnézést kérek 😆

1
Zoli
Zoli küldte
október 26. 21:31

@Tünde: Kedves Tünde, Sajnos olyan dolgokat is műanyagból gyártanak, amit nem kellene. A műanyag termékek fele egyszer használatos, de ezt Te is jól tudod. Írok neked üzenetet munkaügyben (pirolízisről van szó), hátha tud alkalmazni a barátom. Bontott gépjárműalkatrész -újrahasznosítással foglalkozó cég. Nem ígérek semmit, mert nem rajtam múlik, csak annyit, hogy összekötlek vele. Zoli

1
Csaba
Csaba küldte
október 26. 12:54

@Tünde: „már pont üldözik a műanyagot” Ez ebben a formában nem állja meg a helyét. Nem csak a gyorséttermek léteznek, ahol leváltják a műanyag evőeszközöket. Integrált áramköröket, fátérezető chipeket nem tehetsz papírzacskóba. A kerámia tok drága, szerintem TQFP tokozás nincs is kerámiában. Vagy nézzük a műanyag csöveket orvosi eszközökben, műszerekben. Vagy akár a 3D nyomtatást. Ha jól gondolom, a lézernyomtató festékanyaga valójában finom műanyag por, amelyet a papírba olvasztanak. Villamosiparban a szigetelőanyagok műanyag alapúak sok esetben. Egyelőre a fogkefe is műanyag, meg a harisnya is. A billentyűzetem burkolata, a nyomógomb sapkák, az egerem háza mind műanyag. A műanyagellenes kampány szerintem figyelem-elterelés fontos dolgokról, hangos csaholás, a gyakorlati haszna minimális, mert nagyon sok műanyagot egyelőre nem tudunk leváltani.

3
Tünde
Tünde küldte
október 23. 00:54

@Csaba: vegyész és gépész között féluton. Speciális szakma, műanyag alkalmazás. Most már pont üldözik a műanyagot. Lebomló műanyag és műanyagújrahasznosítási projektben is dolgoztam. Szerettem csinálni, de ma már üldözik a műanyagot és már rég minden mást csinálok, csináltam. Röviden ennyi

Csaba
Csaba küldte
október 22. 19:56

@Tünde: Mert egyébként mi a végzettséged?

Tünde
Tünde küldte
október 22. 00:30

Tényleg nem egyszerű az ilyen helyzet. Nem könnyű diplomásan letagadni, hogy az nekem van. Takarítani és azt hallani, hogy látom nem ma kezdted a szakmát. És nagy levegőt veszek, hogy ne kérdezzem meg: Milyen, melyik szakmáról beszélünk. Nem könnyű letagadni, hogy diplomás vagyok, de most olyan munkát végzek, ami 8 osztályhoz kötött. Lenyelem és megyek tovább, de már öreg vagyok nincs sok választásom. Párt találni ilyen háttérrel-- szerintem lehetetlen.

Emese
Emese küldte
október 12. 13:48

Elvileg nincs kifogásom egy munkanélküli ellen, ha az állapot átmeneti, nem krónikus. Vannak olyan helyzetek az ember életében hogy nem tud mit tenni, ott kell hagyja a munkahelyét mert vagy kiteszik, vagy ellehetetlenítik vagy más miatt. Volt férjem ilyen helyzetbe került és egy mukkot se mondtam neki, mellette álltam. Amikor viszont már két éve csak az én szakorvosi ösztöndíjamból éltünk, mert ő visszautasított több ajánlatot, akkor kezdett elegem lenni... Szóval, van egy határ. Megértem hogy minősíthetelen munkát nem szabad elfogadni, de ha üres a bugyelláris, bizony kompromisszumot kell kötni a valóság és az álmok között.

3
Csaba
Csaba küldte
október 09. 23:11

@Lajos: Eh, ez eddig kimaradt, nem én írtam: „Két napja ismerjük egymást, a Csaba meg én. Olyan, mint Al Pacino, de nagyon szerény.” https://www.youtube.com/watch?v=IlgSlZqp9HU :DD

2
Maria
Maria küldte
október 09. 15:36

@Mindenki: Sziasztok kedves Mindenki:-) Írjatok nyugodtan, végül is vannak dolgok, amiket meg kell beszélni, át kell beszélni... Olvasni Benneteket, megtesszük, amikor van időnk.... Nem tudok írni a nevetéstől, ha van a gépelésben hiba, csak miattatok van benne....😊😁😁🤣🤣🤣 Üdvözlettel: Marikától

Maria
Maria küldte
október 09. 14:13

@Csaba: Rendben. Gondoltam is. Nagyon sokat írtok, nagyon sok a hozzászólás ... Győzzük olvasni, értelmezni, amiket írtok... Őrület ...😊😁🤣

Lajos
Lajos küldte
október 09. 12:00

@Csaba: Természetesen arra reagálsz amire akarsz. De én akkor is megvédem Csabát a méltatlan támadásoktól. Eddig Ö a legokosabb és legszebb itt a fórumon és ráadásul még mindenhez is magas színvonalon ért. Remélem nem tölt sok idöt a többi, magas színvonalú szakmai fórumon és még sokáig átérezhetjük saját ellentmondásait.

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország