Önkritika a társkeresés során

indította: Lajos
Emese
Emese küldte
április 25. 23:23

Eddig, gyakorlatlan társkeresőként, csak passzívan vártam az üzeneteket és azokra válaszoltam. Mivel több helyen is olvasható hogy a férfiak nem veszik rossz néven ha a nők közelítenek, azt hiszem azt változtathatom meg hogy aktívan keresek és megjelölöm szimpatikusnak aki tetszik/küldök neki levelet. Kíváncsi vagyok mi fog történni.

2
Ilona
Ilona küldte
április 25. 16:20

A változtatást inkább úgy kellene felfogni mint egy utazást. Az út végén ott lehet a partner, aki tovább utazik veled. A változást előbb magunkban kell elvégezni, majd figyeld ahogy a környezeted erre pozitívan reagál.......ha jól csináltad. Igen, időnként nem árt a frissítés az adatlapon. Ehhez szükséges még a reális "partnerkép", érdeklődőság, stb..... Nehéz műfaj az önkritika....sokaknak beletörik a bicskája....de soha nem késő változtatni 😉😄✌️

1
Erika
Erika küldte
április 15. 10:36

Kedves Lajos! Tapasztalatom szerint nem erősségük az embereknek az önkritika gyakorlása! Az online társkeresés világában meg pláne! :DD Uraim! Természetesen akinek nem inge.... hiszen kivételek mindig vannak!

1
Krisztina
Krisztina küldte
április 13. 08:02

@Lajos: Kedves Lajos! 4 éve volt az első regisztrációm bármilyen társkeresőre. Akkor zöldfülűként kis béna bemutatkozót írtam és gondoltam olyan képet teszek fel, amin az arcom látszik. Hát volt 1-2 levél,de semmi komoly. 1 randi, ahová - én balga - én utaztam. Nekem volt rettenetesen unszimpatikus a férfi. Aztán sok-sok önismereti tréning, video, teszt, csoport stb. amin részt vettem. Jelenlegi profilom olyan, amilyen én vagyok, amit én adni tudok, amilyen társra gondolatom. Nyilván finomítani lehet és kell is idővel, hogy eljussak az 1. kapott levélig. Részben hiszek az online társkeresésben. Azért csak részben, mert vannak a környezetemben olyanok akiknek pozitív tapasztalatuk van etéren. Részben azért nem, mert szeretem a másik szeme csillogását - vagy nem - már kezdetektől látni. Szóval önkritikát gyakorlok nap,mint nap, azonban nem veszem már magamra, ha nem vagyok mindenkinek szimpatikus :)

1 3
Juliánna
Juliánna küldte
március 28. 11:02

Sziasztok! Nagy érdeklődéssel olvasom a kommenteket. Időnként mulatságos máskor elgondolkoztató meglepő és bizony kegyetlenűl őszinte vagy épp hárító kimagyarázó - ugyan akkor bizony mindenkinek igaza van. Szeretem írásaitokat tanulságos is főként. Az én szerény véleményem hogy ki milyen okbol van itt ahhoz viszonyítva őszinték az emberek azt hiszem ezért olyan nehéz a társkeresés félelem a kiszolgaltatotság miatt megnyilni egy idegen embernek. Pedig kicsi az esélye hogy esetleg egymásba botlanak a párok. Így marad minden ahogy eddig,meg persze a szelektálas, kitartás vagy feladjuk és maradunk egyedűl. 😁

3
Emese
Emese küldte
március 28. 10:11

Kedves József! Azt hogy 50 -en túl több nő keresi párját mint férfi, olvastam valahol. Sajnos ez statisztikailag valószínű mert a férfiak halálozási aránya már 40 év felett magasabb mint a nőké, így értelemszerűen több nő van mint férfi. Igaz azt nem tudom hogy az 50-en túli egyedülálló aktív párkeresők között százalékosan hogy oszlik meg az arány, vagyis több a nő vagy a férfi? Erről Balázs tudna pontos adatokat adni.. A "kemény legény" témáról: Teljesen egyetértek hogy van akinek a fontos de van akinek kevésbé vagy egyáltalán nem az ! (Családi orvosként beszélek, sok ember életét követem.) Igazságtalanság lenne ha csak olyan férfi iratkoz(hat)na fel ide aki, hogy szavaiddal mondjam, kemény legény. Szerintem az a fontos hogy e téren (is) az illetők igényei és kapacitásai összehangoltak legyenek és erről őszintén beszéljenek. Mellesleg megjegyzem ma már a tudomány nagyon előrehaladt és több, hatásos gyógyszer létezik.

1
Imre
Imre küldte
március 14. 17:09

Kedves Emese! Ami a statisztikákat illeti a nemek aránya terén, én Józseffel értek egyet, de részemről nem ez a legfontosabb. Akinek a Jóisten egyszerűnek alkotta az eszét, szerény igényekkel áldotta meg, és mindenáron keres, az egyértelmű, hogy találni fog, akár rövid időn belül. Én viszont olyan zsák vagyok, s ezt nem feltétlen pozitív értelemben állítom magamról, akire nem passzol akármilyen folt, ráadásul nem is akar magára bármilyet. Amit a pozitív hozzáállásról állítasz, abban egyetértek veled, de úgy vélem a reális helyzetértékelés önmagában nem negatívum.Ettől függetlenül, én nyilatkoztam az esélyeimről, de úgy gondolom, hogy megállapítottam a tényeket, és nem siránkoztam. A "Trabant kerék" hasonlat nem csak a nőkre, hanem ugyanúgy a férfiakra is vonatkozik. Akár az az orbitális bunkóság, hogy nem valaki nem válaszol a neki írt levélre, de ez most nem ide tartozik.😄 Úgy látom, a "luxusautós" történetet sajnos nem tudtad értelmezni.....

1
József
József küldte
március 14. 16:26

@Emese: kedves Emese ! Nem szeretnék ünneprontó lenni , de az általad leírt statisztikával , vitába szállnék ! Bármelyik társkeresőre rákattintasz ott a 10 főből 7-8-9 fő az férfi . Egy szó mint száz Lajos barátunkat lehet sikerült pillanatnyilag felvidítani , de a valóság ennél sokkal kiábrándítóbb . Akkor még nem is beszélve arról , hogy így a hölgyek a nagy felhozatalból is igencsak válogatnak és olyan ( mert megtehetik ) kritériumokat állítanak a jövendőbeli elé , hogy bizony annak nehéz megfelelni . Ezzel nem azt szeretném sugallni , hogy igénytelenebbek legyenek, csak azért egy kicsit racionálisabban kellene gondolkodni. pl. Ne az iskolai végzettség legyen a vesszőparipájuk. Még is a mi korunkban miről szeretne beszélgetni ismerkedés helyett ? ... a kvantum fizikáról vagy miért zsíros a tepertő ? azt már meg sem merem említeni amikor , pl. a hölgy 60 éves és 45- 55 közé teszi a korhatárokat . Igaz van ilyen a fiúk és a lányok között is , de azok csak felvágni szeretnének a barátaik , barátnőik előtt . Most ejtsünk szót egy kényesebb témáról amit itt mindenki dologként kezel . Az pedig a ualitás ! Nos ez a témakőr is megérne egy misét a társkeresésben , ha nem is itt és most, akkor esetleg máskor , egy másik topikban . Maga a es része egy kapcsolatnak , ez akárhogy is van be kell ismernünk valamennyiünknek . Szerény meglátásom szerint , de ez csak az én szubjektív véleményem hogy ( nem beszélhetek a többi férfitársam nevébe ) akik itt vagyunk még "kemény legények " vagyunk, ha arról van szó . Mert hogy is mernénk ide regisztrálni ha nem így lenne ?! A hölgyek meg azért keresik a náluknál fiatalabb társat , hogy az még biztos tudjon tenni az " ügy " érdekében . Ha úgy látjátok , hogy nincs igazam úgy kéretik nem kerékbe törni , felnégyelni . :D köszönöm a megtisztelő figyelmet a fórumot kísérő tagoknak . További kellemes vasárnap délutánt kívánok mindenkinek ! Jozsó

2
Emese
Emese küldte
március 14. 14:35

Kedves imre! A statisztikák szerint 50-en felül már több nő keresi párját mint férfi tehát neked kifejezetten van esélyed! Ha már ab ovo rezignáltan indulsz, kevesebb esélyt adsz önmagadnak. Én se vagyok már mai gyerek, emberekkel foglalkozom sok éve és az a tapasztalatom hogy a pozitív gondolkodásmód pozitív eredményeket hoz. (Persze nem mindig). Teljesen egyetértek hogy a síránkozás nem vonzó. Aki még nem dolgozta fel a történteket, igazából még nem kész egy új kapcsolatra és azt erősen veszélyezteti. A Trabant-kerékkel kapcsolatban nem tudok mit mondani mert nem látom a többi nőt. De végülis mindegy mi az átlag, az a fontos hogy a sok között megtaláljunk egyet, csak egy embert aki pont nekünk való! A luxusautóval kapcsolatban: én is kitehettem volna egy 20 évvel ezelőtti képet amin még bombázó voltam, jöttek volna rá az érdeklődők! De minek??? Inkább keressen 20 akit tényleg érdeklek úgy ahogy vagyok mint 2000 akinek csak a külsőm tetszik. Nagyobb az esélyem hogy a 20 között van az igazi, mint a 2000 között. (A szám csak példa volt) Üdv. 😀

1
Imre
Imre küldte
március 09. 18:56

Kedves Lajos! Az én esetem nem egy tipikus példa, hiszen betöltöttem a hatvanadik évemet.Ennek következtében ostobaság lenne az ittlétem kimenetelét illetően egy rózsaszín, hollywoodi forgatókönyvről ábrándoznom, de ha nagyon nyersen akarok fogalmazni, azt is mondhatom, hogy kb. annyi az esélyem a társtalálásra, mint Szálasi Ferinek a népbíróság előtt a kegyelemre. Ebből az aspektusból én már rezignáltan szemlélem a történéseket, de az nekem is feltűnt, hogy itt rengeteg Trabant kerék gurul, akik mind arról ábrándoznak, hogy a sors szeszélye, vagy valami isteni csoda által, az összes BMW dísztárcsa rájuk szeretne kerülni. Azt nem állítom, hogy nincsenek esetlegesen jogos panaszok, de egyben viszont biztos vagyok.Nincs annál szánalmasabb és taszítóbb a szóba jöhető partner számára, mint ha valaki siránkozik. Egyébként emlékszem valamikor régről egy pozitív példára....... Egy csávó kiírta a beszélgetős fórumra, hogy mióta kicserélte a fotóját egy másikra, amin a haverja luxus terepjárója előtt van lefényképezve, érdekes módon annyira szebbnek és intelligensebbnek látják a nők, hogy alig győz válaszolni a sok levélre.😄

4
Lajos
Lajos küldte
március 09. 10:38

Nekem nagyon tetszik ez a fórum, jókat lehet beszélgetni. De megfigyeltem, hogy többnyire az elégedettlen, csalódott társkeresöket vonza. (Tudom, hogy van kivétel) Most direkt nekik indítanék egy kérdést. Regisztráltok több oldalra, kiküldtök több száz levelet és semmi eredmény. Minden férfi/nö hülye, nem élet az élet. De közben gyakoroltok-e valamilyen önkritikát? Ennyi kudarc után elég jó az adatlapom, bemutatkozóm, fényképem? Megfelelö az elsö levelem? Lehet hogy én rontok el valamit? Talán nem a 20 éves fotómodelleknek kellene csak írnom? Mennyi kudarc után cserélsz képet, írod át az adatlapodat, nézed meg a két évvel idösebb társkeresöket is? Vagy esetleg valakinek van pozitív tapasztalata... Változtatott valamit és meg lett az eredménye...

3

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország