Praktikák a féltékenység leküzdéséhez

indította: Balázs
László
László küldte
július 14. 01:29

2. rész: Szerintem bárki bárkit bármikor meg tud csalni, ha meg akarja csalni. Mondjuk én mindent lekódolok gyerekkorom óta, például amikor volt barátnőm, akkor a laptopom, okostelefonom is le volt kódolva. A jelszóbeírásos kódolással nekem az a bajom, hogy véletlenül más beírás közben láthatja, hogy mit írok be. Ehhez kapcsolódóan az jutott az eszembe, hogy 2011-ben nyáron nyaraltam a volt barátnőmmel és kifigyelte, hogy milyen kódot írok be az okostelefonomba. Ezért erre a problémára az jutott az eszembe, hogy milyen tök jó lenne, ha a mobiltelefonokban lenne ujjlenyomat olvasó úgy, mint ahogyan az üzleti laptopomban is van ujjlenyomat olvasó. Jelenleg már annyira fejlett a technológia, hogy a mobiltelefonom, laptopom ujjlenyomat olvasóval rendelkezik. Ha lenne barátnőm és meg akarná tudni, hogy megcsalom-e, akkor az elég nehéz lenne neki, mert én jelszóval, ujjlenyomat olvasóval, hardveres adatérdekesítással, szoftveres adatérdekesítással, stb. védem az adataim. Viszont én azt tervezem gyerekkorom óta, hogyha lesz barátnőm, akkor soha nem fogom a lányt megcsalni és ezt várom el attól a lánytól, aki úgy dönt, hogy a barátnőm szeretne lenni. Amikor volt barátnőm, akkor ugyanúgy beszélgettem, találkoztam lányokkal, mint amikor nem volt barátnőm. Viszont én soha nem csaltam meg a barátnőmet. Nekem több darab bankkártyám, bankszámlám, értékpapírszámlám, mobiltelefonom, stb. van és ezekhez nem tudja senki a jelszavakat, csak én, vagyis én nem árultam el ezeknek a jelszavát akkor sem, amikor volt barátnőm, de a családtagjaimnak sem árultam el ezekhez a jelszót. Mondjuk a fő bankszámlámhoz anyunak van hozzáférése, de annál azért fontos a bankkártya külön anyunak, hogyha kórházban vagyok, akkor tudjon olyan dolgokat venni nekem, amiket akarok. Viszont a befektetéseimhez anyu sem tud hozzáférni, úgyhogy, ha kómába kerülnék, akkor a befektetéseim megmaradnának, de a fő bankszámlámra érkező pénzek felhasználhatóak lennének. Mondjuk, ha kómában lennék, akkor úgyse kellene nekem semmi, úgyhogy a fő bankszámlámon csak gyűlne életem végéig a pénz, vagy addig, amíg fel nem ébrednék a kómából. Ha felébrednék a kómából, akkor pedig a felgyűlt pénzt gyorsan elkölteném különféle befektetésekre. Például amikor kórházban voltam, akkor anyu tudott vásárolni nekem a fő bankszámlán lévő pénzemből azt, amit akartam, hogy vegyen nekem. Ha lenne feleségem, akkor a lány is kapna egy bankkártyát a fő bankszámlámhoz. A különféle cégek a fő bankszámlámról a csoportos beszedési megbízás miatt le tudják szedni a nekik szükséges pénzt. Például amikor kórházban voltam, akkor ez nem volt gond, mert a cégek leszedték a nekik kellő pénzt a fő bankszámlámról, így számla probléma csak akkor tudna előfordulni, ha valaki lelopná a fő bankszámlámról a rajta lévő pénzt, vagy ha a Pénzügyminisztérium bankszámlájáról nem érkezne meg minden hónapban a kártérítési pénzem. Szerintem, aki féltékeny, az úgy tudja megoldani a problémát, ha elfogadja azt, hogy bárki bárkit bármikor meg tud csalni, de közben azt gondolja, hogy a társa őt nem akarja megcsalni és közben ő se csalja meg a társát. *1*Amúgy 2011-ben ősszel volt a barátnőm esküvőn és az esküvő után kb. 2 hét múlva szakított velem.

László
László küldte
július 14. 01:28

Túl sok információ jutott eszembe a megcsaláshoz kapcsolódóan, ezért ketté szedtem a Wordben írt információkat. 1. rész: A féltékenységről nekem az jutott az eszembe, hogy amikor volt barátnőm, akkor szerintem én nem voltam féltékeny. Ezt azért gondolom, mert nekem nem volt probléma, ha más emberekkel beszélget, nélkülem megy el valahova. Például amikor a volt barátnőm még a barátnőm volt, akkor volt olyan esemény, hogy megkérdezte, hogy Romániában ingyen tudnánk-e közlekedni, vagyis a magyar államtól kapott hatósági igazolvány segítségével tudnánk-e a teljes jegyár 10%-áért, vagy ingyen utazni. Elmondtam neki, hogy a hatósági igazolványom csak a magyar állam területén érvényes, ezért csak a magyar állam területén belül tudok én és a kísérőm ingyen vagy a teljes jegyár 10%-áért utazni. A lánynak az volt a terve, hogy vele mentem volna Romániába az esküvőre és így olcsón tudtunk volna Romániában közlekedni. Végül nélkülem ment el Romániába az esküvőre, de nem problémáztam vele a terve megváltoztatásán*1*. Nekem azért volt hatósági igazolványom, mert magasabb összegű családi pótlékot kaptam és ahhoz jár a hatósági igazolvány. Jelenleg pedig azért van hatósági igazolványom, mert fogyatékossági támogatást kapok és ahhoz jár a hatósági igazolvány. 26 éves koromban el kellett döntenem, hogy mit kérek a magyar államtól, az egyik lehetőség a magasabb összegű családi pótlék, a másik lehetőség pedig a fogyatékossági támogatás. Azért kellett eldöntenem, hogy mit kérek, mert a magasabb összegű családi pótlék és a fogyatékossági támogatás egyszerre nem kérhető, vagyis csak az egyiket lehet kérni és kapni. Azért kaphattam felnőttkoromban is magasabb összegű családi pótlékot, mert gyerekkoromban is kaphattam magasabb összegű családi pótlékot. Amúgy szerintem a fogyatékossági támogatás jobban megéri, mint a magasabb összegű családi pótlék. Mondjuk nekem az lenne a legjobb, ha a hatósági igazolvány a taxikhoz is jó lenne, mert nekem a taxikkal a legkönnyebb közlekednem, mert a taxisok bárhová el tudnak vinni. Mondjuk a szentendrei taxisok közül többnek elég annyit mondanom, hogy gyere oda, ahol lakom, ezután oda jönnek, ahol lakok. Utána pedig elmondom nekik, hogy vigyenek a fodrászomhoz, postára, stb. Ennél nekem az a jó, hogy nem kell a lakcímemre emlékeznem és nem kell a különböző címekre emlékeznem, mondjuk a posta, fodrász, stb. címeket nem tudom fejből, a lakcímemre pedig gondolkoznom kell általában és ezért gyorsabb az, ha a taxisok tudják, hogy hol lakok és azt, hogy melyik postára szoktam menni, melyik étterembe szoktam menni, stb.

Leonárd
Leonárd küldte
július 12. 20:27

Logikai abszurdum. Ha nincs oka, akkor a kapcsolatot mérgezi, ha pedig van, a féltékenykedés semmit nem old meg.

Matild
Matild küldte
július 12. 19:01

@Balázs: Őszintén kommunikálni, és kimutatni az érzelmeket!!!

Matild
Matild küldte
július 12. 18:56

Praktikák ??? Bizalom, őszinteség ! Nincs másra szükség.

Lajos
Lajos küldte
július 12. 09:03

Szerintem az egyetlen megoldás, ha az ember tart tartalékban egy-két barátnöt... Ha kiderülne hogy az asszony megcsal, akkor is legyen hova menni...

Emese
Emese küldte
július 12. 08:56

Jágót idézvén "a zöld szemű szörnyeteg" számomra ismeretlen, sosem gyötört, mindig megbíztam páromban. Igaz ők se adtak okot féltékenykedésre. Amikor vége lett, más oka volt. Ha mégis egyszer az lennék, felmerülne bennem a kétely hogy nem vagyunk egymáshoz valóak ha úgy viselkedik hogy féltékeny legyek rá. Azt hiszem, így tennék: fájna de otthagynám. Lehet hogy rákérdeznék, lehet hogy nem, végülis azt hazudhat amit akar, akkor meg mi értelme. Elkerülném a kétkedést, a kutakodást, a felelősségre vonást, a drámai jeleneteket stb., mindazt a gyötrődést ami ezzel a szituvaĺ jár. Ez feltételezés, élőben lehet hogy más lenne, remélem sose fog megesni!

Attila
Attila küldte
július 11. 17:35

Egy DÍVA egy mindig ragyogó küllemű művésznő nyilatkozta egyszer televizíóban nekem is és páromnak is számolatlan mennyiségű " kérő, udvarló" volt amit természetesen nagyon köszöntünk és persze emberileg is nagyon kedves érzés volt számunkra. Nem beszélve arról férjemért szemem elött voltak oda a hölgyek. Ezt én saját szememmel láttam de én tudtam, férjemnek csak én vagyok. Sokan elmondhatják azt, hogy másnak is tetszem nem csak a férjemnek/ feleségemnek.Ez természetes! Egészséges féltékenység helyénvaló. Hiszen a másik érezze óvom, védem, de mint említettem ez egészséges határokon belűl. Mai világunkban egyre merészebben öltözködnek egyes hölgyek, tisztelet a kivételnek és ilyen esetekben lesznek közeledő " úrak " De lehetett olyanról is hallani ártatlannak tűnő kávézgatás a munkahelyen a közös konyhában ahol mondjuk nehézségeimről, küzdelmeimről beszélek ffi kollégámnak, otthoni " elfáradásról Ekkor ez az " beszédet hallgató " kolléga megértőnek fog látszani nekem ( problémáimat beszélő hölgynek ) ami otthon levőnek férjnek, feleségnek féltékenység érzését alakithatja ki Praktika? Szerintem eldöntöm, Én döntöm el Igen vagy nem. Nem vagyok féltékeny mert az egy betegség. De én különben az a tipus vagyok aki örül annak ha megnézik kedvesem.

Veronika
Veronika küldte
július 11. 14:48

@Balázs: Bízz magadban csak ennyi🤗

1
Norbert
Norbert küldte
június 28. 07:16

Sziasztok Nekem nincs praktikám. Ha igazán szeret valaki valakit meg kell bíznia benne. Erre szerintem nincs is praktika. Ha hosszabb távon valaki együtt szeretne lenni a másikkal akkor mint említettem meg kell bíznia benne. Hiszen ha nem kölcsönös ez a bizalom akkor gyorsabb lesz a szakítás esélye.

1
Lajos
Lajos küldte
július 05. 22:48

Egy nöt úgy kell szeretni, hogy eszébe se jusson, hogy valaki jobban tudná...

1 6
Mónika
Mónika küldte
július 05. 13:11

@Balázs: aki féltékeny, nem kapja/kapta meg a másik féltől azt az érzést, hogy ő az első mindenek felett! Sokan nincsenek tisztában a szeretnyelvvel, pedig ez alap egy kapcsolatban! Van, aki ölelésre gondolatik, de helyette a másiktól ajándékot kap... vagy fordítva! Fontos az öt szeretetnyelv ismerete!

3

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország