Szerelmes és romantikus idézetek társkeresőknek

indította: Balázs
Norbert
Norbert küldte
június 17. 08:27

,,Több vagy nekem mint gondolod, Bár ezt érzed, s tudod Lángoló szívem mely érted dobog, Szeret téged és örökké szeretni fog."

Norbert
Norbert küldte
június 17. 08:25

,,Tudod mifelénk mi a mondás? Mutasd hogy vezetsz és megmondom ki vagy!" ( Halálos Iramban 6)

Emese
Emese küldte
szeptember 14. 11:47

Latom hogy rengetegen ideznek egy bizonyos Paulo Coelho- tol. Itt Olaszo.ban szinte senki sem ismeri... furcsa. Mi az amiatt szerintetek P.C. annyira elterjedt otthon? Van valami kulonleges oka?

Csilla
Csilla küldte
szeptember 04. 23:08

"Egy emberért mindent vállalni kell. Egy helyzetért nem. Amíg számunkra egy ember fontos - addig mindent vállalnunk kell érte, és megéri. Ez igazi vállalás. Amikor nem az ember a fontos, hanem a helyzet megtartása: a lakás, a szociális és anyagi biztonság, a látszat, a környezet véleménye - akkor már megalkuvásról van szó. Ez is elvállalható, de csak őszintén, legalább önmagunk előtt. Ne csapjuk be magunkat ürügyekkel: a gyerekek érdekével, erkölcsi aggályokkal, a kímélettel. Gyávaságunk az újrakezdésre, félelmünk a változásoktól és az egyedül maradástól nehézzé teheti az együttélést, de fenntarthatja. Azonban hazugságra nem lehet alapozni tisztességes kapcsolatot: biztosan összeomlik."

1
Emőke
Emőke küldte
szeptember 04. 14:21

Ha óvatosan szeretsz, az nem bensőséges szerelem. Az csak rejtőzködés, önvédelem. De igazán beengedni valakit, megmutatni igazi arcunkat, vállalni, megadni magunkat, kockáztatni, később felelősségteljesen, érett lélekkel szeretni, a szeretet nyelvén beszélni, megtanulni a szeretetalapú kommunikációt, mindez a felnőtt kapcsolatok alapja. Sebezhetőnek és őszintének lenni, határokat húzni, a múlttal szembenézni és felelősséget vállalni érte csak a bátrak képesek. Aki szeret, és meghozta a döntést, az bevárja a másikat, és együtt gyógyítják, javítják a sérült kötelék szálait. Elárulni, elhagyni egymást, csomagolni, és fejvesztve menekülni a helyszínről bárki tud, ahhoz nem kell nagy kurázsi. De egymás szemébe nézve valóban beszélgetni, romboló életeseményeink, tragédiáink, kibírhatatlannak tűnő viharjaink idején is kitartani, a bajban összekapaszkodni: ez a szeretetteljes, valódi elkötelezettség lényege. Király Eszter

4
Krisztina
Krisztina küldte
szeptember 04. 13:39

“Ne szeress bele egy olyan nőbe, aki olvas, egy nőbe, aki túl sokat érez, egy nőbe aki ír... Ne szeress bele egy tanult, tájékozott, varázslatos nőbe: olyanba, aki gondolkodik, aki tudja, mit tud, aki biztos önmagában. Ne szeress bele egy olyan nőbe, aki nevet vagy sír beszélgetve, tud repülni mert tudja, hogyan kell a lelkét hússá változtatni; pláne olyan nőbe ne, amelyik szereti a költészetet (ők a legveszélyesebbek), vagy fél órát tölt azzal, hogy egy festményen gondolkodik, és nem tud zene nélkül élni. Ne szeress bele egy olyan nőbe, aki érdeklődik a politika iránt, lázadó és felháborítja az igazságtalanság. Ne szeress bele olyan nőbe, aki egyáltalán nem szeret tévézni. Egy nőbe, aki attól gyönyörű h mer önmaga lenni, mindegy milyenek az arcvonásai vagy a testének íve. Ne szeress bele egy olyan nőbe, aki sugárzó, élettel teli és tiszta. Ne akarj szerelmes lenni egy ilyen nőbe. Mert amikor egy ilyen nőbe beleszeretsz, akár veled marad, akár nem...akár szeret, akár nem... egy ilyen nőből soha nem térsz vissza." - Martha Rivera-Garrido -

2
Zsuzsa
Zsuzsa küldte
március 06. 20:59

@Szilárd: Kedves Szilárd! Teljes mértékben igazak azok a sorok amiket leírtál, s Én egyet is értek minden szavaddal. Őszintén örülök, hogy vannak még ilyen mélyérzésű, rendes emberek, akik önzetlenül segítenek a barátaiknak.Én ebben az idézetben mást látok. Szerintem az az igazi szeretet, amikor engeded a társadnak, hogy elérje céljait, segíted abban, hogy megvalósuljanak az álmai, s ezt közösen próbáljátok elérni, s biztatod Őt . Mikor összekötöd az életedet valakivel, azt is vállalod, hogy a gondokat közösen kell megoldani,csak ezt ne érezd soha igának. Én így értelmezem ezeket a sorokat. Kissé meggondolatlanul írtam be ebbe a topikba. Mindössze annyi történt, hogy éppen ezt a számot hallgattam , s valahogy ezek a fent leírt gondolatok jutottak eszembe.

Tünde
Tünde küldte
március 06. 17:19

"Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy tovább adni azokat, akkor azok birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod, eltűnik. Ha kisajátítod, tönkreteszed. Tartsd szabadon és örökre a tiéd marad." Buddha

Szilárd
Szilárd küldte
március 06. 15:46

@Zsuzsa: Szerintem szeretni pont hogy azt jelenti, hogy valóságosan, tettben is segítem az igájában, mert nem tudhat mindent az ember egyedül húzni. Kilátástalanság is van hogy úgy megbénítja,hogy ilyenkor semmit nem érnek a jó tanácsok .Ha valaki csak bíztatja a gyerekét az lusta. A hosszútávú és mély férfi -nő kapcsolat egyik alapja is hogy felismerik , nem értenek mindenhez és szükségük van a másik nem adottságaira, segítségére hogy kiegészítsék egymást,ami biztonságot és nyugalmat ad. A másikat pedig bíztatom hogy ne repkedjen, szálljon le a földre. Tegnap ugyan bíztattam egy lányt hogy megtudja csinálni a lakásfestést, de mivel emberileg szeretem, inkább elmegyek és megcsinálom neki majd amikor mindig ráérek.Pénze sincs. Van elég terhe egyedül 2 gyerekkel, és álma hogy egyszer beköltözik abba a romhalmazba.

1 1
Zsuzsa
Zsuzsa küldte
március 06. 13:58

..." Szeretni nem azt jelenti, hogy két ember egy igát von, hanem a másikat bíztatni repülni ,bíztatni repülni egy világon át...." Kowalsky és a Vega

1
Emese
Emese küldte
március 02. 06:37

"Úgy tetszel nekem mint egy nyári eső után a fű illata!"

1
Krisztina
Krisztina küldte
február 17. 06:54

"Egyszer majd rájössz, hogy nem kell erőltetni semmit, mert akinek Rád van szüksége az Téged keres és nem a kifogásokat. "

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország