Társkeresés külföldről

indította: Kata
Gizi
Gizi küldte
február 16. 19:30

Sőt még városon belül se működik a kommunikáció ! Sajnos

László
László küldte
február 16. 19:14

@Peti: Sajnos ez nemcsak országhatáron átnyúló helyzet. Sok esetben még megyehatáron belül is elakadnak a válaszlevelek.

2
Peti
Peti küldte
február 16. 18:33

Én Londonban élek jelenleg, viszont hamarosan hazaköltözöm és sajnos azt tapasztalom, megnézem valaki adatlapját, szimpatikusnak jelölöm, írok neki. Ő is megnézi az adatlapom, elolvassa az üzenetem, de választ már nem kapok. Nemigazán értem az embereket.

Emese
Emese küldte
február 13. 13:12

Utóbbi bejegyzésem végső mondatához kapcsolódva: Van itt egy férfi aki rendkívül tetszik és gondolom én is tetszek neki. Sokat írogattunk egymásnak. Okos, művelt, nagy lelkierővel, jó alakú... azt hiszem vele le tudnám élni az életemet, szépen kiegészítenénk egymást. Olyan mint akit szerettem volna találni. Egy nagyon fontos ok miatt nem lehet közös jövő. Kicsit szomorú vagyok emiatt de furcsamód valahogy boldog is! Az a tény hogy találtam valakit aki ilyen, örömöt adott. Ő létezik tehát nem lehetetlen az amit szeretnék! Remélem boldog élete lesz... Repül a labda 😀

2
Emese
Emese küldte
január 03. 13:31

Kedves Kata! Köszönöm kedves üzenetedet és a jókívánságot hogy éljem át a csodát, amit szívből viszont kívánok! Azt javaslom hogy az E.T. mellett regisztrálj egy angol társkeresőre is. Valamint ha hazaköltözöl, az esélyeid megszázszorozódnak, az biztos! Az teljesen természetes hogy nekünk nőknek szükségünk van valakire aki biztonságot ad. Ha nyomorultul érzem magam, akkor átölel, megsimogatja a hajam és tudom ha ő is itt van, semmi rossz nem történhet. Szeretnék szeretve lenni... szüleimtől nem kaptam meg, talán ezért olyan fontos ez az érzés. Az is természetes hogy az ember fél amikor volt már csalódása. De túl kell tennünk rajta magunkat.. Azt hiszem tudom mit rontottam el és vigyázok rá hogy ne ismételjem meg. Szerintem eljutottam arra a szintre hogy már nem " keresek" hanem csak boldog szeretnék lenni egyedül is, aztán lesz ami lesz. Ah még egy javaslat: ha találsz valakit aki neked nagyon tetszik de objektív okok miatt nem lehet semmi a dologból, ne mélyítsd el a kapcsolatot. Felesleges szenvedést spórolsz meg.

1 2
László
László küldte
január 03. 10:17

@Kata: Kedves Kata! Ez a realitás, milliós a magányosok száma és ez szerintem nem csökken, inkább növekszik. A távolság csak az egyik probléma, van még sok más ezért írtam le néhányat, nem akartam a kérdéstől eltérni, talán ez is fontos a teljes képhez. A kémia beindulhat levelezéstől is ez igaz, az jobb ha egy randevún derül ki a jó kapcsolódás, a sok levélnek vannak veszélyei ezért szerintem fontos a beszélgetés elején találkozni, akkor reálisabb képünk van egymásról.

1
Kata
Kata küldte
január 03. 09:20

@László: Kedves László ! A felsorolt “buktatók” valóban léteznek . De ez nem csak a netes társkeresésre igaz . Így működünk . “Kint” a nagyvilágban is . Én úgy gondolom , ez alapvetően normális , hiszen had legyenek már elvárásaim ( nem ez a legideálisabb szó) kivel osztom meg az életem - úgy mond - hátralévő éveit , a megszerzett “javakat “ , legyen az anyagi vagy belső érték . A megálmodott társ - akit gyakran , ironikus felhanggal “királyfi , fehér lovon” - nak / pasiknál “királylánynak “ / titulálnak - többnyire már tudjuk , hogy nem létezik .. Kell hogy legyen tolerancia a másik fél felé , a saját értékeink ismerete - ezt egészséges szinten tartani valóban elég nehéz .. Távolság ? Hiszen ezt a kérdést feszegettem elsősorban .. Nagyon igaz amit írtál ! Hazai pályán sem lehet sokkal könnyebb .. Bár azt mondjuk , hogy minden távolság legyőzhető - azért a többség kiírja a keresési paramétereknél hogy : max távolság … kb a szomszéd utca ( na jó - ironikus vagyok , de kb ) . Viszont ha a kémia beindul …?? 🤔 Ez így olyan esélytelennek tűnik ..

László
László küldte
január 03. 08:13

Egy ilyen oldal szerintem nem tudja gátolni a külföldi társkeresők pár találását, ennél jobbat nem nagyon találok a neten. Mi magunk vagyunk a kudarc forrása, a távolság csak az egyik probléma. Pár 10 vagy esetleg 100 km is lehet gond, általában mindenki dolgozik, az időbeosztásba beiktatni akár heti néhány alkalommal pár óra utazást hosszú távon nehéz. És ott vannak az egyéb szempontok, néhány ami szinte mindenkinél lehet kritérium, túl magas vagy alacsony, idős, fiatal, idősebbnek látom mint évei alapján gondolnám, túlsúlyos, illetve sovány, hibásan ír, nem olyan levelet kapok tőle mint amilyen a fejemben van elképzelt ideális, mert legtöbbünknek ott van, sokan elvárják a gondolat olvasást, nem megfelelő az iskolai végzettsége. Ez néhány a sikertelenség okiból, rengeteg van még a tudatalattiban, a siker legfőbb gátja az énünk, a tudatos és tudattalan gátak, elvárások. Olvastam egy cikkben ami a netes társkeresésről szólt, aki az első évben nem talál partnert után már nagyon kicsi az esélye, ezt tapasztalom is. Bocsánat senkit nem akarok elkeseríteni, én is tovább próbálkozom mert ez is egy esély.

3
Lajos
Lajos küldte
január 02. 23:05

@Kata: Korosztályod férfi tagjaitól eltekintve is nekem az az érzésem, hogy ez az oldal alapból nem támogatja a külföldi társkeresést. Ha itt nem találod meg az igazit, abból szerintem nem kellene messzemenö következtetéseket levonnod. Örizd meg az optimizmusod, mert az nem a társkereséshez kell, hanem az élethez!

1
Kata
Kata küldte
január 02. 22:25

@Emese: Kedves Emese ! Köszönöm hogy megosztottad a tapasztalataidat. Én egy hónapja vagyok itt, és nem igazán vagyok aktív a csetelésben és a forumozásban . Napló bejegyzéseknél tovább nem igen mentem . Viszont gyakran olvasom a Te bejegyzéseidet, hozzászólásaidat. Így nem vagy ismeretlen számomra . 🙂 Valóban nem egyszerű a helyzetünk . Erős bennem a gondolat, hogy tartozzak valakihez -hogy tartozzon hozzám valaki. Ez a valaki szeretném ha honfitársam lenne. Beérném az elején kölcsönös érdeklődéssel, beszélgetéssel - gondolatok megosztásával ..ha fénykép láttán kialakulna egyfajta szímpátia … ha …. Nos, ez úgy tűnik eléggé mesébe illő lenne. Ebben az életkorban, amiben már én is járok-ha valaki feltűnik egy társkeresőn - nos úgy gondolom ott már vannak “sebek “ , sérülések . Amennyire gondolatok egy új kapcsolatra, én legalább annyira félek is tőle. Szóval nekem kellene az idő , míg feloldódok .. -Talán “érthető” amit írok , de lehet sokaknak nem .. -Talán a visszaköltözés is könnyebb lenne számomra, ha Várna valaki. Addig is a repülők járnak , és a személyes találkozás is létre jöhetne .. Ugyanakkor, az itt eltöltött egy hónap sokkal inkább azt erősíti meg bennem, hogy nem itt fogom megtalálni a társam. Viszont egy nagy tanulmány volt látni és olvasni korosztályom férfitagjainak fényképeit illetve bemutatkozását. Azért én kívánom hogy neked legyen szerencséd , és éld meg a csodát! Üdv ! Kata

1
Emese
Emese küldte
január 02. 15:47

Szia Kata! Én Olaszo.ban élek, 54 éves vagyok, egy 8 éves gyerekkel kinek apja olasz, ezért nem mehetek haza. Valamint ide köt a munkám, a betegeim, igaz orvosként otthon is dolgozhatnék. Februárban iratkoztam fel az E.T. -ra. Aktívan részt veszek a fórumon, a cseten, naplót is írok, szóval " látható" vagyok. Több levelet is kaptam melynek szövegei kb. ezek voltak " Nagyon tetszel, egyetértek azzal amit írsz, Te lennél az ideális nő nekem de sajnos... a munka... idős szüleim... a gyerek stb. " Mi 50 éveseket keresünk. (Mondjuk 45-60 éveseket). Ez a korosztály aki karriere csúcsán áll. Miért hagyná ott a munkáját és költözne el egy idegen országba melynek se nyelvét, se kultúráját nem ismeri? Itt mit csinálna, hogy találna munkát? Ok, el tudnám tartani de nem lenne egy egészséges szituáció. Egy férfinek szüksége van önmegvalósításra. Mekkora bátorság kell valakinek hogy ezt a lépést megtegye? Főleg úgy hogy már van egy rosszul végződött kapcsolat a háta mögött? Ilyen elhatározást még 25 évesen, fülig szerelmesen, sérülésmentes szívvel is nehezen hoz az ember. Van annak esélye hogy valakinek ilyen fontos legyek? Hiszen még a megismerkedés is nehéz... telefonon? Skype? Élőben több mint 800 km.re vagyok (8-10 óra út) Pesttől, eddig senki se mondta: na eljövök hozzád megismerni téged, a gyerekedet, megnézem hol élsz, aztán meglátjuk. Nagyon de nagyon kevés, szinte nulla. Amikor beléptem, arra gondoltam hogy lehet hogy találok valakit akinek van lehetősége ide költözni. Vagy internetes munkája van vagy nemzetközi ügynök vagy valaki akinek olyan a munkája hogy elég lenne ha mondjuk havonta hazamenne egy hétre. Sajnos senki ilyet nem találtam, ezért át is írtam a bemutatkozómat: már csak csetelni járok ide. Igaz a remény mindig megvan... Ennyi a tapasztalatom, remélem neked több sikered lesz! Hozzáteszem még: az a tény hogy olyanok is kerestek akikkel valószínűleg összeillenénk korban, érdeklődésben, foglalkozásban stb. abszolút pozitív! Tehát valószínű hogy ha itt Olaszo.ban társkeresőznék, lenne érdeklődő. Viszont eddig egyikre se iratkoztam fel, sok rosszat hallani, egyik sem olyan színvonalas mint az E.T.

1
Kata
Kata küldte
január 01. 18:55

Üdvözlök mindenkit ! Kíváncsi lennék a tapasztalatokra . A véleményekre az otthoniaktól .. mennyire kizáró tényező a tény , hogy az első randira várni kell .. Teljesen esélytelen ? Nos ? Üdv’ Angliából !

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország