Társkeresés paraméterek alapján

indította: Zsolt
Andrea
Andrea küldte
április 28. 20:49

Emesével teljesen egyetértek. Zoltán durván fogalmaz és pont az ellenkezőjét éri el annak, mint amit szeretne. Nekem a törölt topik sem volt sértő, még ha nem is mindenben értettem vele egyet. Én úgy értelmezem, hogy az özvegy a „családi állapota” kérdésre ad választ, mint ahogy az elvált is. Nem vagyunk egyformák, ebben igazat adok Zoltánnak. Azt mondják egy év a gyászév. Egy év nem elég. Talán 4-5 év, lehet valakinek az is kevés. De nem húszévesek vagyunk, hogy 4-5 év ne számítson. Nincs annyi minőségi idő hátra, mint fiatal korban. Lehet ezért néha korai a párkeresés, de a beszélgetések, találkozások a gyógyulás folyamatát segítik. Igen, hasonlítgat az ember. Hangosan illetlenség, de legbelül magában, mert szinte magától jön és „Úristen, nem szabad” amikor észreveszi az ember. Sőt az idő megszépíti azt a múltat is, ahol azért voltak gondok. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy egy megismert ismeretlenben is lehetnek olyan szimpatikus, rá jellemző egyedi tulajdonságok vagy egy teljesen más személyiség, ami az összehasonlítást értelmetlenné teszi. Özvegynél futó program, simlisség kizárva. Komoly kapcsolatban könnyebben házasodnak a férfiak is, mert megszokták és jobban igénylik a felelősségteljes egymás iránti elköteleződést. Mindenki maga dönti el kit keres és kivel áll szóba. A folytatás két egymásnak szimpatikus emberen múlik, legyen az elvált vagy özvegy.

1
Emese
Emese küldte
április 28. 10:15

Kedves Zsuzsa, kedves Éva, Köszönöm véleményeteket. Van egy pontos oka annak, amiért Zoltán 59 nem kedvel engem és beleköt mindenbe, amit írok, de ezt a privacy miatt nem mondhatom el. Hát igen, a stílus maga az ember. Lehet másféleképpen gondolkodni de a vita minősége minősíti a vitázókat...

Zsuzsa
Zsuzsa küldte
április 28. 08:06

@Emese: Kedves Emese mindig szívesen olvasom a bejegyzéseidet, mert sohasem vettem észre hogy rosszindulatú vagy bántó lennél. Azért is tetszenek az írásaid, mert őszinték és nem mesterkéltek. Ha volt vétkünk, az az általánosítás. De ebbe a hibába mi földi halandók elég gyakran beleesünk. Elég csak olvasni a topikokat... Zoltán bejegyzésében -a tagadhatatlan tények mellett- annyi érzelem és érthetetlen (rossz)indulat van, hogy még az is megfordult a fejemben hogy ez "csak" egy durva hajhuzogatás akart lenni. 😅

1
Krisztina
Krisztina küldte
április 27. 13:21

@Zoltán: Sok mindennel egyetértek abból, amiket leírtál, kivéve egyet: Nem volt alja módszer töröltetni az "özvegyes" topikot, egy-két megnyilvánulás volt sértő és bántó, de ott ezt már kifejtettem... "Mindenkinek minden témában megvan a maga gyászideje. Emberenkét, ügyenként más és más. Az özvegyek, elváltak, elhagyottak is annyiféle (bármilyen) intelligenciaszinten vannak, ahányan vannak, ugyanannyi háttérrel. (Gyászolunk kutyát, állást, házastársat, párkapcsolatot, évet, bármit, ami akár jóleshetett is...) " ...ez nagyon igaz

1
Éva
Éva küldte
április 27. 12:33

@Zoltán: Szia! A tartalomtól függetlenül írom,nem szeretnék az adott témához hozzászólni. Inkább az ragadott meg olvasva irományodat,s ki is elemeztem magamban a stílusjegyeidet,illetve a habitusod. A szavak,gondolataink mindent elárulnak rólunk.... Bevallom arra a megállapításra jutottam,nekem emberileg nem jönnél be. Nagyon személyiség lehetsz,s az a típusú férfi,aki uralkodik a nők felett,s ellentmondást nem tűrő,utolsó szó csak a tiéd lehet típusú emberke vagy. Bocsika,nem bántani szeretnélek. További szép napot! 😊

2
Lajos
Lajos küldte
április 27. 11:11

Az igazat megvallva én már a topicban is inkább az általánosítás híve voltam. Kihangsúlyozom ismét, hogy csak a társkeresés szempontjából, de nem értem, hogy miért külön kategória az özvegy. Ha valaki úgy megy a randira, hogy "Sajnálom, hogy özvegy vagy" máris mindketten a múlttal foglalkoznak. Ismerkedés szempontjából az az egészséges, hogy közösen már csak a jövővel foglalkoznak egymás megismerése közben...

2
Zsuzsa
Zsuzsa küldte
április 27. 08:16

@Zoltán: Annak idején a topikot én indítottam de követni már nem tudtam, mert hetekig külföldön voltam és mire hazaértem már törölve lett. Igazat adok neked -leesett a tantusz- hogy általánosítani itt sem szerencsés. Bár nem emlékszem rá, hogy tipizáltam volna, de ha mégis: mea culpa. Elnézést kérek minden özvegytől. A főtéren való boszorkány égetésnek viszont nem vagyok híve. Szerintem az általad használt jelzők sem disztingváltak, sőt mondhatnám hogy poroszosak és degradálóak. A hozzászólásod nem az építő kritika kategóriába tartozik.

2
Zoltán
Zoltán küldte
április 26. 22:08

@Emese: Kifejezetten vonalas, prekoncepciózus, disztingválatlan, sértő és negatív leírni ezeket a "megállapításokat", kliséket, hogy az özvegyek ilyenek, meg ez így van (saját kijelentéseid). (Más esetekben pedig más, valamilyen szempont szerint kategorizálható, képezhető csoportokra a hasonlókat.) Az özvegyek is annyifélék, ahányan vannak. Akkor is, ha a látótered most addig terjed, amikről írtál. Mindenkinek minden témában megvan a maga gyászideje. Emberenkét, ügyenként más és más. Az özvegyek, elváltak, elhagyottak is annyiféle (bármilyen) intelligenciaszinten vannak, ahányan vannak, ugyanannyi háttérrel. (Gyászolunk kutyát, állást, házastársat, párkapcsolatot, évet, bármit, ami akár jóleshetett is...) Ki képzeli, hogy kiözvegyülni kizárólag idilli kapcsolatból lehet? Képzeli azt valaki, hogy senki nem keresi egy válás, egy szétment kapcsolat után a számára etalonná vált előzőt? Konkrétan ilyen "bemutatkozókat" olvastam (többet, és nem itt)! Nyilván utóbbi esetben mindentől is eltekintünk. A törölt/töröltetett (nagyon alja módszer) özvegyes topikban az özvegyeknek nem az volt a bajuk (jelezték!), hogy a tárggyal foglalkozik a topik, hanem ami azóta is megy, itt is, többek részéről, hogy ordas (hogy ne mondjam, primitív) kliséket húzogatnak egyesek az orrukra, úgy általában! Most itt éppen "az özvegyek" egyformák. Máskor "a férfiak", harmadszor "a nők". És mindezeket többnyire állítólag "felnőtt" emberek (mindenesetre az idő nem kis része elment már felettük) írogatják ide, majd szinte senki nem érti, hol a gebasz, hol marad a kapcsolat. Némi önreflexiós készség jót tesz, jelzem, soha nem késő beszerezni elkezdeni... Igen... És persze nem azért írják emberek azt, amit írnak, hogy megbántsanak valakit, csak éppen (általuk észrevétlenül!) megtörténik az, ami. A végeredmény ugyanaz, sikerül. Sokakkal ellentétben szeretek nem mellébeszélni, ha már egyszer...

2 2
Emese
Emese küldte
április 26. 20:48

Lajos, az özvegy azért más mert őt nem hagyták el. Nincs benne harag. Vagy félelem hogy újra meg fogják csalni. Vagy nem dühös a másikra mert évekig tűrt, mondjuk a gyerek érdekében, különben már rég otthagyta volna az illetőt. (Ez az én esetem). Az özvegy azt érzi hogy az élet meglopta és hogy lehet hogy nem fog olyan párt találni mint az, akit elvesztett. Gyakran akaratlanul is összehasonlítja az új társat a régivel. Tehát a két esetben nagyon is más a hozzáállás a társkereséshez. Ez nem megkülönböztetés, hanem tény. Azért vagyunk itt hogy ismerkedjünk és hogy tapasztalainkkal segítsünk másoknak. Szerintem sem sértő, sem negatív megírni ezeket a dolgokat.

Lajos
Lajos küldte
április 26. 20:33

@Zsuzsa: Én sem csak kötözködni tudok és nagyon szeretem az értelmes, kultúrált beszélgetést (vitát). Természetesen mindenki elmondhatja a véleményét, mindegyiket nagy érdeklődéssel olvasom. De nem értem, hogy tisztán a társkeresés szempontjából egy megözvegyült társkereső mennyivel másabb, mint egy elhagyott valaki... Legtöbbször akit elhagynak, az erősen traumatizált és biztosan valamilyen formában sérült, bezárkózott. Ebben miben más egy özvegy? Jó, azt el tudom fogadni, hogy nem csalódott, bizalmatlan, de a lelki sebek gyógyulása pont olyan fontos...

Zsuzsa
Zsuzsa küldte
április 26. 18:47

@Lajos: Néha úgy érzem, hogy álságos módon vannak bizonyos témák kezelve. Attól, hogy nem beszélünk róla még léteznek, valóságos problémák. Szerintem semmi baj nincs azzal ha a másik ember véleményét, érzéseit tiszteletben tartva udvariasan, tárgyilagosan, személyeskedés nélkül elmondom a sajátomat. Jelzem elég sok topikban ennek pont az ellenkezőjét tapasztalom. Ezek élő bizonyítékai annak, hogy nem zárta le még a múltat vagy még mindig viseli az illető annak következményeit. Abban egyetértünk, hogy tovább kéne lépni... Valószínű Magdolna (Hajnal, Matild, Emese) sem azért írt erről, hogy bárkit is megbántson. Magdolna elmondta, hogy ő hogyan látja ezt a problémát. Lehet, hogy kíváncsi volt más véleményére aki már volt ilyen helyzetben. Mi a baj ezzel? Mindenkinek ajánlom ezt a filmet, ami mindkét fél vívódásait, magával való küzdelmeit mutatja be: https://videa.hu/videok/film-animacio/uzenet-a-palackban-1999-drama-romantik-tgkZo8c4Tj9qVObx

1 1
Emese
Emese küldte
április 26. 16:56

Kedves Lajos, egyaltalan nem te vitted felre a topikot. En is megertem az ozvegyeket, ex haziorvoskent sajnos lattam embereket egyedul maradni es tudom, milyen fajdalmas. A topik temaja a tarkereses volt es hogy milyen modon viszonyulnak ehhez az ozvegyek. Ugyanezzel az erovel az elvaltakrol is lehet irni. A bizalmatlansag, a harag... az ozvegyekben nincs. Mert igaz hogy itt mindenki tarsat keres de a mult befolyasolja az illetot. Az, hogy mit eltunk at, modositja azt hogy milyen ertekeket keresunk masban. Aki elvalt, vagy megcsaltak, vagy elhidegult, vagy o csalta meg a masikat... vagy ezer oka lehet meg. Ezt fel kell dolgozni. Akit peldaul megcsaltak, a jovoben bizalmatlan lesz mert attol fel, megint meg fogjak tenni vele. Aki sosem volt nos/ sosem volt hosszabb ideig parja, mondjuk minden parkapcsolata maximum egy evig tartott, az miert volt? MI a baj vele? Sok elvaltban felmerul ez a kerdes. Az ozvegyek, ha meg a parukat siratjak, nem lesznek lelkiekben szabadok arra hogy uj tarsat keressenek. Ezzel kapcsolatban mondtam el tapasztalatomat: egykoru ozvegy ferfi, nagyon rendes, stb, naponta tobbszor emlitette elhunyt feleseget hogy " o igy szerette a hust" meg " o nem szerette a piros ruhakat" stb. Ekkor megkerdeztem: Minden tisztelettel de feleseged meghalt hat eve es el van temetve, te pedig elsz es azt mondod hogy tarsat keresel es szeretnel jobban megismerni. - En is de csak ugy hogy mi ketten vagyunk ebben a kapcsolatban es nem harman. Megprobalta de tovabbra is mindig emlegette, reszben ez is az oka hogy nem ment tovabb a dolog. Ez a tapasztalat peldaul hasznos lehet valakinek, aki szinten egy ozveggyel ismerkedik. Az elhunyt naponta tobbszori emlitese rossz jel a friss kapcsolatban. De nem folytatom tovabb mert meg ujra veszekedes lesz a vege.

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország