Tetoválások és társkeresés

indította: Emese
Csaba
Csaba küldte
március 19. 18:05

Egy tetoválásom van, amit egy távoli szigeten (nem lakatlan 🙂) csináltattam néhány koktél elfogyasztása után. A tetoválásom egy élettel kapcsolatos pozitív motivációs üzenet spanyol nyelven. Néhány gondolat: -> Nekem akkor és ott szükségem volt rá, egyáltalán nem bántam meg. Mondjuk a megbánás nem sokon múlott, mert másik gondolatom negatív üzenet volt az életre vonatkozóan, de szerencsére végül a pozitív lett. 😊 Tehát az én esetemben egy emlék, de egyben egy olyan üzenet, amihez tartani is fogom magam az életem hátralevő részében. -> Az elhelyezést és a betűméretet úgy kértem, hogy öltözködéssel kiválóan tudjam befolyásolni mennyit szeretnék belőle mutatni a külvilág felé, tehát egy megbeszélésre gond nélkül el tudok menni. (az elhelyezés a tricepsz környéke és az üzenet véget ér a könyöktől néhány centiméterre) -> Abban az esetben, ha valaki látja és meg is érti, akkor szerintem semmi rosszra nem fog gondolni. -> Sokat nem befolyásol az alak harmóniáján ez az üzenet. 🙂 -> Amikor idős korban megereszkedik a bőr, hogyan néz majd ki? Meglátjuk majd akkor. A társkeresésben engem egyáltalán nem befolyásol, hogy kinek van vagy nincs tetoválása. Az őszinteség kedvéért, azért azt itt megjegyezném, hogy egy volt partner nevét bámulni egy szívecskében biztosan nagyon fura lenne, de nincsen konkrét tapasztalatom ezzel kapcsolatban...

1
Emese
Emese küldte
június 02. 11:09

Kedves Kriszti! Mint írtam, már az elején, ez saját vélemény amivel lehet nem egyet érteni. Munkámból kifolyólag sok csupasz embert látok, többel beszélgettem is , mit jelent a tetoválása, miért csináltatta. A válaszok között (emlék, utazás, katonaság, egyetem, gyerek, szülő, szerelem, seb eltűntetése, jövő cél, focicsapat, " csak úgy, mert tetszett" stb.) szerepel a polgárpukkasztás olasz megfelelője is. A kék festékkel általában nincs gond, de a színesekkel igen, főleg a piros, sárga és fehér színekkel, sok bajt okoznak. Ha bedobod a "tattoo allergy" -t, több fotót láthatsz. 1500 páciens háziorvosaként kettőt küldtem el plasztikai sebészhez. Azt viszont nem tudom, 1500 emberből hánynak van tetoválása. Ugyanez az eltüntetésről: ha csak kék, az eredmény sokszor jó, ha színes, szinte sose az. (Ezzel foglalkozó kollégáim mondták.) Végül: az hogy nekem nem tetszenek a feltűnő helyen levő (kéz, nyak, arc stb.) tetkók és egyszerűen nem értem az okát, miért érzi valaki szükségét hogy megcsináltassa, az nem ítélkezés. Lehet valaki attól becsületes, rendes ember, miért is ne? Tegye nyugodtan, fog olyat találni akit nem zavar. Béke!

1 1
Krisztina
Krisztina küldte
június 01. 19:35

Nekem van tetoválásom. Néhány gondolat ahhoz, amit Emese írtál. Polgárpukkasztás? Ugyan miért lenne? Én nem divatból csináltattam, hanem pont azért mert nagyon rég óta gondolattam rá és a Covid utáni felszabadulás meghozta azt is bennem, hogy nem érdekel, hogy más mit gondol erről. Nyilván tudom a festékek hátrányát, mégis biztonságosnak ítéltem meg a bőr felső rétege alá "fecskendezett" festékpöttyöket. Allergiát okozhat. Nyilván, de amint allergiás tünetek lépnek fel, eltávolítható úgy, hogy piros hegesedés sem marad utána. Láttam szalonban eltávolított tetoválást. Csak azért láttam, hogy hol volt, mert ismertem. Napozás után szinte láthatatlanná válik. Ha engem a tetoválásom alapján ítélnek meg régen rossz. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!

1 3
Zoltán
Zoltán küldte
június 01. 18:53

Sziasztok. A tetoválás nem zavar. Ha ő így érzi jól magát, legyen. Emiatt biztos nem fordulnék el a másiktól. Viszont a szivecskében Józsi, Sanyi, stb valószínűleg nem én vagyok. Vagyis van az a színvonal, ami alá nem megyek, tetoválás nélkül sem.

1
Emese
Emese küldte
június 01. 16:02

Tegnap élénk vita volt erről a témáról a cseten, ezért írok most. A személyes véleményem, ami NEM az örök igazság, lehet másként gondolni! Az egész onnan indult el hogy meséltem, volt egy fagyi-ügynök érdeklődőm de nem tetszett, többek között a tetoválásai (továbbiakban: T) miatt. Az egész kézfeje és az ujjai is tetoválva voltak, úgy nézett ki, mintha piszkos lenne. Aki még nem csinált T-t de gondolkozik rajta, kérem fontolja meg az alábbiakat: 1. Divat! Most divat, de lehet hogy 20 év múlva nem lesz az. 2. Mi egy társadalomban élünk, nem egy lakatlan szigeten. Mit fog szólni/gondolni a többi ember ha látja? Milyen következményei lehetnek? Pl. állásinterjú. 3. A T örök. Mi van ha valaki meggondolja magát? Kitörölni macerás, drága és szinte sose tökéletes. Orvos létemre sok pácienst látok pőrén és többen mondták hogy megbánták de már nem tudnak mit csinálni. 4. Allergiát okozhatnak a festékek. Van amikor jó nagy bőrdarabokat kell kivágni valakiből mert a bőre úgy tönkrement hogy tele volt fekélyekkel. 5. A sötét szín azt a testrészt kisebbnek láttatja, így elvész az alak harmóniája. 6. Amikor öreg lesz, a bőr megereszkedik, hogy fog kinézni? 7. Miért teszi? Őszintén belegondolni: szüksége van arra hogy valamit komunkáljon a külvilágnak, vagy önmaga miatt? Ki akar tűnni a tömegből, azt akarja hogy beszéljenek róla, esetleg a polgárpukkasztás a cél? Vagy egy emlék? Többször láttam már kutya tappancs T-t a barát gazdin. Ha valaki az elhunyt kutyus emlékét úgy ápolja hogy segít a helyi menhelyen, nem lenne több értelme? Csak néhány gondolat...

1 1
Ilona
Ilona küldte
július 29. 15:02

Kacérkodtam a gondolattal, hogy csináltatok egyet a popsim fölé, hogy amikor majd öreg leszek, a nyugdíjas otthonban a nővérke is jót mulathasson, miközben törli az alfelemet. 😁 No meg persze nem mindenkinek szeretném megmutatni..... De aztán egyszer felhívták a figyelmemet, hogy az a hely ahová szeretném már nem menő. Sőt! Gúnyneve is van, így más helyben gondolkodom..... De még nem értem meg rá, hogy megcsináltassam az általam választott engem szimbolizáló játékos mintát. A partnerválasztásom nem befolyásolja az, hogy vannak-e tetoválásai vagy nincsenek. Nem ez a mérvadó számomra, hanem a személyisége. Egyébként, ha csak később derül ki egy általad megkedvelt személyről, hogy van tetoválása megszakítanád az ismerkedést, vagy elfogadnád Őt úgy ahogy van? ....és persze a✌️❤️😉....

1
Zoltán
Zoltán küldte
július 29. 14:56

"A tetoválás jobb a szerelemnél Ugyanannyira fáj, viszont örökké tart"

1
Mónika
Mónika küldte
július 29. 14:42

A magam részéről elfogult vagyok. Nem vagyok tengerész, sőt sem katona, sem börtöntöltelék nem voltam még, amikor már voltak varrásaim. Azóta is szaöorpdtak, olyan ez, mint a szotyizás :))) 18 db van, velük vagyok teljes. Teljesen mindegy, hogy a páromnak van vagy sincs, de ha megszólja az enyémet, akkor nincs miről beszélni. Önkifejezési forma is, de mindegyik valami konkrét dolgot, eseményt szimbolizál az életemböl. Úgy kell megválasztani, hogy tudd, leéled vele az életed, a kisdelfin meg a kisvirág című divat elmúlik, de amíg vannak ilyenek, lesz munkájuk a tetkósoknak, mikor takarni kell :)

Ági
Ági küldte
július 29. 11:00

A tetoválások nem tartoznak a kedvenceim közé. Még mindig az a véleményem, hogy idősebb korban a ráncosodó bőrön elég érdekesen mutatnak... A fiamnak sok van, az ő teste, önálló ember, nem szólhattam bele. Igényes tetoválásai vannak, minőségi munka, elismerem. Ha van egy-kettő kisebb a partneremnek, nem feltűnő helyen, azt tudom tolerálni, de a kivarrt testet az általam preferált korosztályban már kevésbé. 🙂 A tetoválás egy önkifejezési forma, megértem, de épp ezért különbözünk, mert számomra nem vonzó, más értékrendet képviselünk. Az átbulizott éjszaka utáni tetko az más kérdés!😃

Ferenc
Ferenc küldte
július 28. 17:37

Nekem nincs és nem is lesz. Egyrészt nem olyan dolog, amit ha nem tetszik vissza lehet csinálni, másrészt tűfóbiám van Biztos nem bírnám hogy akár órákig is szurkáljanak. Aki akarja, az csináltasson magának. Nekem nem jelent semmit. A leendő társamon se örülnék ha lenne, de nem ezen múlna egy kapcsolat.

Attila
Attila küldte
július 28. 16:53

A tetováltatás is egy önkifejező forma. Nem lesz se jobb, se rosszabb tőle valaki. A mostaniak már nagyon szépek, művészet lett. Vannak világhírű, elismert művészek. Persze mint mindenben, ebben is van egy egészséges határ, ami szintén egyéni döntés, hogy mi számít annak. Én egy szép mintát egy nőn szívesen megnézek. Nem riaszt el. Van amelyik kifejezetten y. Derék fölött, vagy ilyesmi. A páros tetkókat hülyeségnek tartom, dehát kinek mi. Van millió féle stílus a tetkókban is, tehát ez is elárul valamennyit a viselőjéről. Régen tényleg a sittesek, a tengerészek, és a katonák tetolváltattak. Olvastam egy leírást arról, hogy az Indiai, és a Kínai motivumok nagy része benézés. Volt akinek az volt a lapockáján, szabad fordításban, hogy Húsleves : D Már a szemöldököt, szájat is tetováltatják. Persze az egy másik történet. Elterjedt, és ezzel nincs semmi baj... Nekem azért van, mert egy vadregényes éjszakán egy haver kitalálta, hogy tetováljunk. Voltunk vagy hatan. Full szűz bőr mindenkinek. Reggel mikor láttuk hova fajult, jó lett volna egy delete gomb, vagy egy reinstall, dehát ez sajnos nem volt adott. Azt az éjjelt ki kellett volna hagyni. Nem minden esetben igaz, hogy a spontán ötletek jól sűlnek el :D Engem nem zavarna a leendőbelimen egy vagy több. Nem ez határozza meg a személyiségét. Ez csak egy kis apró szelete.

Emese
Emese küldte
július 28. 07:17

Az utóbbi években nagy divat lett a tetoválás, a fiatalabb korosztályokban szinte majdnem mindenkin van egy. Munkám miatt sok levetkőzött ember tetoválásait látom, néha egész aprókat, néha nagyokat vagy a test nagy részét elborítóakat. Vannak szépek, csúnyák, mulatságosak, érthetetlenek. Anyám mondta anno: tetoválása csak egy tengerésznek vagy egy börtöntölteléknek van...talán ezért nem éreztem sose gondolatat hogy csináltassak egyet. Nem érdekel íly módon közölni a világ felé a gondolataimat, érzéseimet. Attól hogy pl. a gyerkőcöm nevét nem varratom magamra, nem kevésbé szeretem őt. Ki hogy van ezzel a dologgal? Van tetoválasotok? Ha igen, miért? Ha nem, miért nem? Jövendő párotoknak legyen vagy ne, ha van, meddig fogadjátok el?

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország