Tipikus váló ok: sci-fi vagy fantasy?

indította: Sándor
Norbert
Norbert küldte
június 17. 22:01

Nálam nem számít az hogy milyen filmet szeret majd a társam. Illetve persze hogy számít. Mert akkor ha közösen nézünk filmet akkor olyant nézünk amit mindketten fogunk szeretni. Vagy hogyha moziban nézünk egyszer olyan filmet amit ő szeret akkor másik pillanatban nézünk olyant amit én néznék szívesen. De nem hagynám el egy film végett. Mai filmeket elnézve rengeteg a rossz film. A mai jó filmek pedig nem tudják utólérni a 70-es 80-as 90-es 00-es elejei filmeknek a hatását. És ezt nem hiszem hogy a nosztalgia faktor miatt lehet. Például a Top Gun 1 egy mestermű volt a filmkorszak aranyai között. Szerintem sokan nem foglalkoznak azzal hogy milyen műfajt követ a film. Mert minden műfaj kedvelői közül van aki imádja a filmet. Mert olyan erős ki sugárzása volt jó történettel és jó színészekkel. Ez ízléstől is függ de nekem a Top Gun:Maverick nem tudta utól érni az első részt. De ettől eltekintve is tetszett. A kettő rész között az is beköszönhető hogy rengeteg idő elment közötte. Az első még 1986-ból levő. A második pedig 2022-es. És azzal igazolom hogy nem csak nosztalgia faktor miatt voltak sokkal maradandóbb a filmek az aranykorban hogy az első Top Gunt is tavaly láttam először. Újra vetítették és akkora hype volt a folytatásnál hogy vettem jegyet először az első részre. És jobban tetszett. Ugyanúgy vannak azért olyan Sci-fi , Fantasy műfajú filmek is amit bármely műfaj kedvelő meg tud nézni. Sci-fi-re példa a Jurassic Park 1. Fantasyra példa 1984-es Szellemirtók. De ez is szubjektív vélemény ahogy kiemeleztem. Elfogadom hogyha másnak más az ízlése.

Emese
Emese küldte
augusztus 04. 23:00

Kedvenceim az ún. "élő kövületek". Ha valaki legalább kettőt nem tud, nálam labdába se rúghat 😀

1
Mimi
Mimi küldte
augusztus 04. 20:32

Sem a sci-fi, sem a fantasy nem megy le a torkomon így egy az egybe. :D Viszont ha valaki úgy rajong ezekért, hogy tudunk úgy beszélgetni, hogy ezek nem kerülnek szóba, vagy nem traktálnak vele, akkor semmi gond. :)

Andrea
Andrea küldte
augusztus 04. 20:06

Én az összes Csillagok háborújára elmentem a párommal ,addig voltam ébren amíg a popcorn tartott és utána egy jót aludtam ... 😂

1
Norbert
Norbert küldte
augusztus 04. 12:17

Sziasztok Én nekem nem baj ha ilyen műfajú filmeket vagy sorozatokat szeret. Én is többféle műfajt megnézek szívesen. Régebben soroltam hogy milyen filmeket szeretek a legjobban. De szeretem például a 2008-as Mamma Miát is illetve ennek a folytatását a Mamma Mia: Sose Hagyjuk Abba filmet is. Vagy ha sorozatról is írhartok akkor jelenleg is Marvelen kívűli sorozatot követek. Tehát én nem abból fogom itélni a társamat hogy milyen filmeket vagy sorozatokat szeret. Hanem személyiségéből. Hogy hűséges vagy nem. Ha nem hűséges szerintem az a kiváltó ok a váláshoz.

Éva
Éva küldte
augusztus 04. 10:00

Sziasztok! Komolytalan🤪

László
László küldte
augusztus 04. 03:58

@Sándor: Ha véletlenül találnék olyan lányt, aki nagyon szereti a sci-fi vagy fantasy filmeket, akkor nekem az nem lenne gond, mert ezek is beletartoznak az érdeklődési körömbe gyerekkorom óta. Ez alapján hiába van elsődleges érdeklődési körömben az informatika, telekommunikáció, világgazdaság, de ezeken kívül is vannak más érdeklődési köreim, maximum azokkal nem minden nap foglalkozom. Például a történelem is érdekel gyerekkorom óta, de mégsem szoktam belerakni a 3 fő érdeklődési körömbe, mert nem foglalkozok vele minden nap. Ezért szerintem elég nagy tud lenni az az érdeklődési kör, ami nekem megfelelő, ha egy lányt csak az az egy dolog érdekel, mondjuk történelem. Persze a történelemből sem érdekel minden, engem például legjobban a Római Birodalom érdekel és a kalózok kora körüli időszak (1600. év és 1700. év körüli korszak). Az 1600. év és 1700. év körüli korszak öltözéke tetszik nekem, az akkor használt, kb. háromszög alakú kalap tetszik a legjobban. A házak közül pedig a római házak tetszenek nekem*1*. Ez alapján nekem a nemes életmód tetszik gyerekkorom óta a különböző történelmi korszakokból. *1*Római házról kép https://prezi.com/3ny-0yvg1txa/a-romai-haz-felepitese-es-berendezese/

Sándor
Sándor küldte
augusztus 03. 22:08

Asszem túl komolyan vettétek, viccet próbáltam csinálni az érdeklődési körök különbözőségeiből 😅 Én speciel szeretem az autósportot is, űzöm is, de elég boldogan meg tudok lenni azzal is, aki szerint csak autók mennek körbe-körbe. Szóval chill. Ti melyiket preferáljátok?

Áron
Áron küldte
augusztus 02. 23:58

A közös érdeklődési körök kezdeti (akár csaknem teljes) hiánya sem szabhat gátat akár egy több éves kapcsolatnak, ha olyan személlyel sikerül összejönni, aki konstruktívan áll hozzá az ismerkedéshez, meg a kapcsolat felépítéséhez. (Bár nálam már volt rá példa, de egyébként igen ritka, mert általában a hibát szokták lázasan keresni, mintha bónuszpont járna a vegyesbótban a strigulákért a kukalistán... :D ) Ha megvan a kommunikáció kellő terjedelemben, az felszínre hozhat olyan dolgokat mint pl. soha nem túrázott még, de csak azért nem, mert olyan körökben nem mozgott, így fogalma nincs, kivel és hogyan álljon neki, stb. Nyilván segített az is, hogy a filmes műfajok tekintetében is volt egy pici átfedés.

1
Mónika
Mónika küldte
augusztus 02. 22:52

Már a kérdés is lehetetlenségből fakadó, rosszul van fogalmazva. A váló oknak is van okozója és az nem egy filmkategóriában merül ki.

1
Krisztina
Krisztina küldte
augusztus 02. 15:17

@Sándor: nálam ez biztosan nem lenne sem váló, sem összejövős ok. Ha neki az tetszik, ám legyen. Ne erőltessen rám semmit -én sem fogok rá- és rendben lehetünk

1
Matyi
Matyi küldte
augusztus 02. 14:33

Most ki hova sorolja a Csillagokháborúját? Vagy a Marvel/DC képregényeket/filmeket? A Warhammer 40k játékról nem is beszélve... Én még nem jutottam el odáig, hogy ez számítson, bár nekem mindegy, én mindkettőre érdeklődő vagyok.

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország