A netes társkeresés pszichológiája

indította: Balázs
Zoltán
Zoltán küldte
április 24. 00:04

Végre en süt a nap! Illatos és színes kint a világ. Virágoznak a fák, és élénkzöld minden ami megint egyszer sárga lesz. Kár lógni az interneten. Én rendeltem szép ruhákat és mikrofont.

1
Maria
Maria küldte
április 23. 00:16

Sziasztok:-) A pozitív gondolkodás és hozzáállás számít, szerintem..... Hogy nagyon nagyon mélyen kell hinned magadban: olyan ez vhol, mint az edzés.... Hogy meg tudod csinálni és sikerülni fog Neked ez is, az is... Hogy számolsz azzal, hogy ez az út bizony nem könnyű... Nem keseredsz el, hanem felállsz, teszel magadért... Kívül-belül: nem sokat egyszerre, hanem fokozatosan... Aztán egyszer ott lesz előtted // előttetek a siker, a tökéletes párkapcsolat.... Ehhez önfegyelem is kell: sokszor lehet, hogy erősnek kell maradnod! Ez nagyon igénybe vehet, lefáradhatsz... Ezekkel számolsz és akkor már sokkal szebbnek látod a világot... Tudod, hogy kezeld a kudarcot és hogyan a sikereket... Nagyon sok kedves és különleges emberrel írtam // beszéltem és írok // beszélek: nagyon fontos egymás tisztelete.... Gondolj arra, hogy amit írsz az hogyan hathat a másikra.... Ne a düh és a visszavágás "élménye" hajtson, az nem visz előre.... Ha igazán fontos számodra a társkeresés, akkor meg kell mutatnod a világnak, hogy nem bántod meg // nem sérted meg a másik nem képviselőit.... Csak azért, hogy csakis Te gyere ki győztesen egy adott vitából... Ez nem egy csata, ahol Neked kell nyerni, minden áron.... A bemutatkozásod a Világnak, itt csekkolnak, milyen is vagy valójában.... Te már sokkal több vagy ennél.... Sokkal több vagy annál, hogy NŐKet // FÉRFIakat bánts meg... Vagyis: a tálalás, a közlés módja nagyon nem mindegy... A hibázás emberi. Azt szoktam mondani, hogy még talán nekem is vannak hibáim, de ismerni kell a női // férfi lélek pszichológiáját, érezni kell tudni, hogy mit hogyan hozol a másik fél tudomására.... Ahol sohasem a megbántás, esetleg megalázás a cél.... Azért sem, mert minden megnyilvánulásunk tükröt mutat rólunk, megmutatja, hogy milyenek vagyunk... És azért sem, mert mindenki megélt már vmit, vannak sebei, voltak kudarcai, senkinek sem könnyű itt.... Érzékeny mindenki és mindenki csupán boldog, szerelmes szeretne lenni egy igazi társ oldalán ... Most már megyek aludni, remélem, hogy jól vagytok... Vigyázzatok magatokra nagyon:-) Szeretettel üdvözlök Mindenkit: Marika

Emese
Emese küldte
március 16. 22:34

Felesleges egy új topikot nyitni ezért ide írok, akkor is ha a téma kicsit eltérő. A baj az internettel, a facebook-kal, az összes szociális mediával szerintem az hogy az emberek az anonimitás mögé bújva, büntetlenül kielégíthetik frusztráltságukat és gonoszságukat. Az anonim pasi aki intim képeket küld, élőben is megcsinálná ezt? Alig hiszem mert vagy pofon vágnák vagy ráhívnák a rendőrt. A nő, ha egy férfi élőben vacsorára hívná, akkor is ha nem fogadja el, minimum udvariasan megköszönné. Nem vágná a képébe az ajtót, gesztus mely számomra a tiltással egyenlő. Egyébként is ez a lehetőség, a tiltás, az az érzésem hogy sokakban olyan bódító érzést kelt mintha élet-halál urai lennének. Megnyomom a gombot.... enyém a hatalom! Valaki aki nem tetszik, megnézte a profilomat? Zutty, tiltom rögtön, nehogy már írni tudjon! Személyesen gyerekesnek tartom ezt a tiltás-mániát. Ha valakiről tudnánk, hol él, mi a munkája, ghostingolhatna? Nehéz lenne, az biztos. Ki emlékszik az öreg Matulára a Tüskevár c. könyvből? Ő mondta hogy valakiről a távollétében úgy kell beszélni mintha jelen lenne. Ugyanezt az elvet kellene alkalmazni interneten is: úgy írni valakihez mintha élőben előttünk lenne. De ezt csak jól nevelt, empatikus, udvarias emberek teszik meg.

4 1
Emese
Emese küldte
március 09. 21:58

Kedves Erik, érdekes gondolat!

Linda
Linda küldte
március 09. 11:18

@Szilárd: azert mert nem mindenkinek van itt lógni ideje! Munka élet s max abba a kis szabadidőben próbálkoznak amiűk marad! Jah az mért van ,ha megismersz valakit innen s randiztok egyébbként mar mondjuk jártok de a pasi nonstop fent lóg ! Na ez is jó kérdés nem de?

4
Lajos
Lajos küldte
március 09. 10:29

@Erik: Bocs, hogy kicsit nyersen fogalmazok és tudom, hogy ez csak az én szellemi korlátaim miatt van, de amit írtál, annak számomra semmi értelme. Egyetlen kérdésem lenne: - Ha én elértem a kitüzött célomat és olyanná változtam, amilyen lenni szerettem volna a filmek, család, meg más hatások alapján, akkor én hogy keressek párt, ha nem mondhatom, hogy én mostmár csak önmagamat akarom adni, mert maximálisan elégedett vagyok magammal... Nem, még egy kérdés: - Te minek nevezed akkor, ha mondjuk én a kitüzött célom elött, az átváltozás befejezését megelözöen szeretnék párt találni. A profilomat már a célomnak megfelelöen állítom be, ahol nagyon erkölcsös, bátor, humoros leszek majd valamikor, de most még nem vagyok az... Mit mondjak az elsö randin? Bocs, jövöre sármosabb leszek? Leírnád az "ha értéktelen vagy, akkor ezzel a vezérelvvel örökre az is maradsz" magyarázatát... Ki az értéktelen szerinted? Elöre is köszönöm, hogy segítessz helyretenni a zavart az agyamban...

1
Erik
Erik küldte
március 09. 09:33

Ahhoz, hogy az ember párt találjon, nem elég keresnie. Azt is el kell érje, hogy őt keresse valaki. A "legyél önmagad" nagyon jól hangzó szöveg, de valójában egy kétélű fegyver, mert ha az embernél nem csupán a "színjátszás" a probléma, akkor áldozati mentalitást vonz be az ember életébe. Ha értéktelen vagy, akkor ezzel a vezérelvvel örökre az is maradsz. A "legyél félisten" például arrogánsnak tűnő elvárás lehet, de ha nem magadon felülre lősz, akkor mégis hogyan várhatnád el magadtól, hogy a jelenlegi állapotodnál bármi jobbat kapj? Természetesen, hogy kinek és miben kell fejlődnie, azt egyéne válogatja, de a helyes mondás ilyen tekintetben inkább az lenne, hogy "úgy változz meg, hogy egy olyan emberré válj, akire felnézel". Normális esetben ezek a szülők és példaképek lennének, de a mai műcelebek és műjótevők világában az ember talán jobban jár, ha több helyről, például filmekből, akár mesékből mazsolázza össze az inspirációt a "hőséhez". Ha megvan, hogy ki akarsz lenni, akkor lehet nekiállni szerepet játszani, hogy begyakorold az új, tökéletesebb viselkedéseidet, végiggondolva, hogy egy adott helyzetben mit tenne az a Te, akivé válni akarsz. Ehhez viszont motiváció kell és kitartás. A motiváció mételye a sikertelenség, ami önutálatot szül és mélyít el, de a kitartás a gyakorlattal jön, az ember alább kell adjon a kényelméből a fejlődése érdekében, mert "ő a szobrász és a márvány is", így az ilyen jellegű változtatások kezdetben gyötrelmesek. Az önutálat megszüntetése a kitartó fejlődéssel, a "jobb önmagad" megvajúdásával érhető el, mivel akkor "bosszúból leölöd" a gyengeségeidet, és az új erényeid lesznek cserébe a jutalom. Ha pedig már valamivel erényesebb vagy (értsd: a szerinted ideális önmagaddal szembeni igényeid szerint), akkor ez mások felé is sugározni fog belőled. De lelkierő-befektetés mindenképp kell a megtérüléshez - ha nem vetünk magot, nem nőhet fa sem.

2
Emese
Emese küldte
március 09. 06:58

Kedves Tamás! Hát igen, nagy a különbség a naponta tornázó Tolsztojt olvasó és a 130 kg-os tyúkudvari nő között 😀 Bevallom én Rejtő Jenőt (is) olvasok! Sok szerencsét kívánok Neked!

Emese
Emese küldte
március 04. 14:53

1. Önkritika 2. Tudom hogy mit akarok és mit nem 3. Őszinteség 4. Udvariasság 5. Kíváncsiság a másik iránt 6. Optimizmus 7. Tolerancia

1
Lajos
Lajos küldte
március 04. 12:28

Tehát ha kezdö társkeresöként elolvasom a topicot, hogy mit és hogyan kellene csinálnom, akkor a legreálisabb csajozós duma a "Te is csak olyan vagy mint a többi" lenne, amit az eddigi tapasztalataimból nem tartok a legjobb elsö mondatnak...

Balázs
Balázs küldte
március 04. 12:02

@Szilárd: Az embereknek sok más teendője van a társkeresés mellett: napi ügyek intézése, bevásárlás, gyermeknevelés, főzés, otthoni feladatok stb.. Nem mindenkinek van energiája minden nap ezzel foglalkozni, ezért van hogy sokan csak 2-3 naponta lépnek be az oldalra, de vannak akik csak hétvégén. Ez teljesen normális. Szerintem emiatt nem szabad rossz szemmel nézni őket! Sőt, ettől ők ugyanúgy komolyan gondolják a dolgot. A komolyság nem ettől függ. A társkeresésben fontos, hogy ne mindig magunkból induljunk ki, hanem próbáljuk a másikat is megérteni. A férfiak sokszor elkapkodják az ismerkedést, türelmetlenek és 1-2 levélváltás után már találkozni/messengerezni akarnak, ami rosszul jön ki. Egy hosszabb levelezés és ismerkedés után, a várakozás öröme miatt a találkozás is sokkal átérezetesebb lesz. Hidd el! @Tamás: A negatív hangvételű hozzászólásokat szerintem nem kellene erőltetni ezen a fórumon. A párkeresők azért jönnek ide, hogy egymás javaslataiból tanulva és egymást segítve pozitívan álljanak az ismerkedéshez. Úgy gondolom, hogy egy nő sem szeretne olyan férfival ismerkedni, aki folyamatosan negatívan ír mindenről. A sok évig tartó sikertelenség esetén, talán érdemes néhányat hátralépni átgondolni, hogy mi miért történhetett és nem másokban keresni a hibát, hanem a valódi okokat megtalálni. Igen, ez egy nehezebb út, de végül ez fogja elhozni a sikert!

5
Szilárd
Szilárd küldte
március 04. 11:38

Kedves ircsi akkor miért van az vajon, hogy a társkereső hölgyek csak hetente egyszer vagy kétszer néznek be a saját profijukba? Hiszen ha valaki társat keres mindennap meg kéne nézni az üzeneteit hogy ki írt neki? Ehhez képest viszont pont az ellenkezője van jelen sajnos, én azt tapasztaltam hogy az egy jó arány hogyha hölgyek hetente egyszer vagy kétszer megnézik a saját levelezésüket... Csak akkor azt tudnám miért regisztráltak be egyáltalán társkereső oldalra ha nem naponta nézik? Mindenki azt írja hogy komoly kapcsolatot keres amivel én is egyetértek... De hogyha egyszer ezt írják akkor miért nem veszik valóban komolyan ezt az egészet ? És miért nem naponta nézik a saját levelezéssüket?

3

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország