Diplomás társkeresés kérdések

indította: Ferenc
Krisztián
Krisztián küldte
november 27. 16:57

@Péter: Nos kedves Péter!Véleményem szerint igaza van,viszont azt gondolom,a tanulmányok,vagyis az érzelmi,és emberismeret fejlesztése készsége igenis fontos!Mert fontos kiismerni az embereket mielőtt belekezdenénk egy komolyabb kapcsolatba!Ezzel azt értem,hogy mivel rengeteg eltolt házasság,ismeretség,barátság ment tönkre ezen okok miatt!Ezért igen is fontosnak tartom,a tanulmányi eredményeket,mert rengetegszer naivan belevágnak egy kapcsolatba,és csodálkoznak,kis idő után elhidegülnek egymástól,mert olyan dolgok is kiderülnek,az adott személyről,ami nem kellemes!És utána jön,az elítélés,az egy csoportba való csoportosítás!És folyamatosan ez a képet vetítik másokra,és utána csodálkoznak!Szóval igenis fontosnak tartom!

1
Mária
Mária küldte
november 27. 13:59

Sziasztok:-) Szerintem nem szabad ilyen éles különbséget tenni a különböző végzettséggel rendelkező emberek között: Hogy diplomával rendelkezik-e egy adott személy vagy sem... Úgy ítélem meg ezt a kérdést, hogy a lényeg legyen az, hogy örüljetek egymásnak, találkozzatok és beszélgessetek sokat egymással.... Nyissatok egymás felé, mert lehet, hogy pont egymáshoz valók vagytok... Ha nagyon nem menne az együttélés, akkor még mindig elválhattok egymástól. Előtte azonban adjátok meg magatoknak az esélyt, hogy milyen Vele, milyen együtt és milyen nélküle.... Lehet nagyokat nevetni, nagyokat csókolózni és nagyokat vitázni, az csak jó egy kapcsolatnak... Mert az igazi próbatétel az, amikor nélküle vagytok, amikor tudatosul, hogy Ő már nincs Veled // Veletek... Könnyeket hullajtasz miatta, mert annyira hiányzik.... Vagy csak bánt, hogy valamit már nem tudtatok megbeszélni, mert "csak" azt akartad, hogy tudja, az utolsó szó mindig a Tiéd.... Szeretetre van szükségünk és ezért meg kell dolgoznunk. Van, akinek ez könnyebben megy, van, akinek keményen meg kell küzdenie a másikért.... De annyira jó, amikor egymásra találtok és boldogok vagytok.... Igazán, szívből és őszintén.... És ott van az is, amikor el kell engedni a másikat... Másképp döntött és Nélküled // Nélkületek akarja folytatni az életét... Bármennyire is fáj, ezt el kell fogadni, meg kell érteni... És sohasem haragudni a másikra:-) Egyszerűen hagyni kell, hogy boldog legyen, egy másik ember mellett... Ha szereted, igazán, akkor elengeded Őt, mindenféle harag nélkül a szívedben.... Hmm, okés, gyönyörű első adventi hétvégét kívánok Nektek, üdvözlettel: Marika

Péter
Péter küldte
november 27. 12:45

Sziasztok!Kommenként,amit én gondolok!Nem kell ahhoz diploma ahhoz,hogy valaki normálisan viselkedjen.Minden a családból jön,szülői felelősség kérdése!Diplomás is lehet "ostoba"!Nem diplomás is lehet" ostoba".Ez a nem diplomásokra is érvényes.Nem minden esetben végzettség függő a kapcsolati státusz!

1
Gitta
Gitta küldte
szeptember 16. 14:01

Kedves Lajos! Azt hiszem értem az okfejtésedet, de valamilyen "szűrő" szerint még egy beszélgetésre sem szívesen vállalkozik a legtöbb ember pl: utcán, szórakozó helyen, tömegrendezvényeken... stb.. lényegében teret adva az "ösztönös" védelmi rendszerének. Tudvalevő, hogy muszáj megvédeni magad, tehát ezt a szűrőt nem is célszerű kikapcsolni. Ha ránézel Valakire... rögtön "leveszed" hogy számíthatsz e esetleges agresszióra, készenlétben kell e lenned. Ez így az utcán, késő éjjel, stb... Itt azért finomabb a helyzet, :) ! De a józan észre itt is szükség van, szerintem. Ezt tépázza az elképzelés, a romantikára való "szükséglet", az illúzióra való hajlam.. meg hát igazából OLYAN JÓ boldognak lenni :) VÁGY :). Különösen ha már tudjuk hogy milyen volt... Diploma/műveltség/tanult intelligencia/primitív érzelmi skála/... a szürke 50 árnyalata FÉRFI karaktere... lutri ez az egész. Tény, a remény hal meg utoljára. Sok diplomával már tapétázni is lehet... egy idő után másra úgysem jó. Hol van, egyáltalán létezik e? ... az az ember/férfi/nő.... AKI??? Talán kiderül egyszer MINDANNYIUNK-nak.

Lajos
Lajos küldte
szeptember 16. 10:53

Szerintem a diploma az emberröl nem árul el semmit.... Talán a középiskolai eredményeit, vagy a tanulási szorgalmát minösítheti, de az embert nem. Ferenccel teljesen egyetértek, lehet valaki fantasztikus ember a diplomától teljesen függetlenül. De a 130 hozzászólásban néhányan kifejtették, hogy miért keresnek vagy nem keresnek diplomásokat. Nekem az a véleményem, hogy minden beállított keresési paraméterrel a potenciális társak jelentös részét zárjuk ki a versenyböl, pedig a befutó bárki lehet. Én sokkal többre értékelek egy szimpatikus, esetleg humoros választ, ami az íróját sokkal vonzóbbá teszi minden tudományos fokozatnál és fotónál... De ehhez beszélgetni kéne, ami sajnos ritkán sikerül... Alig fórumozunk, a csetet jó ha 15-en használjuk, a levelekre meg hol jön válasz, hol nem. Én hibának tartom úgy társat keresni, hogy rábökök a listából valakire, hogy hoppá minden stimmel a felsorolásból, akkor vele ismerkedek...

1
Erika
Erika küldte
szeptember 16. 10:30

Sziasztok. Én is azt látom nőként, hogy sajnos az értelmi és az érzelmi intelligencia nem biztos, hogy a diplomás embereknél megvan. Sokféle emberrel találkoztam a munkám során is Sokáig üzletembert kerestem, mivel én is ilyen területen dolgozom, de sajnos ez sem jó irány, mert valami hiányzott ebből is vagy éppen fiatalabbak nőket kerestek ezek a férfiak. Igy már minden olyan elvárásom elengedtem, ami nem volt reális. Viszon fontos most is, hogy céljai legyenek, igényes legyen magára és a környezetére. Jól , szeretetteljesen tudjon kommunikálni. Közös értékrend is nagyon fontos. Biztos van ilyen férfi!

1 4
Ferenc
Ferenc küldte
szeptember 16. 10:14

@Levente: Engem a motiváció szintjén érdekelt volna, hogy miért annyira fontos egyeseknek a diploma. A több pénz vagy a magasabb intelligencia vagy más miatt? De végülis mindenki olyan feltételeket támaszt, amilyet akar, aztán vagy lesz olyan, aki átugorja a lécet vagy nem. Ha nem akkor, talán elgondolkodik miért marad esetleg egyedül.

Levente
Levente küldte
szeptember 16. 09:05

Te azon akadsz fenn, hogy van, aki diplomást keres. Más meg más szűrő feltételt érez feleslegesnek, igazságtalannak, sértőnek, akármilyennek. Kezdjen siránkozni a barna szemű, hogy miért a kék a befutó? A vegetáriánus, hogy miért akarnak mindenevőt? A dohányos, hogy miért akarnak füstmenteset? Változtat az bármin is, ha egy nő olyan feltételt támaszt, aminek nem tudunk megfelelni? Nem igazán: eddig sem ismertük, nélküle éltük az életünket, ez ezután is így marad. :) Igazad van, egy nem-diplomás is okos, érzelmes, EQ, meg még jól is keres... De a nő választ, olyan "irracionális" szempontok szerint, ahogy neki tetszik. Mi meg nem futunk olyan szekér után, ami nem akar felvenni... Lajos arra utalt, hogy ezt a diplomás-nem diplomás témát már elég alaposan kivesézték az elődök. Kár neki új topikot nyitni, csak egymásnak feszülés lesz a vége. Inkább olvasd át a fórum korábbi bejegyzéseit, ott megtalálod a választ (ha van) erre a kérdésre is.

2
Ferenc
Ferenc küldte
szeptember 15. 23:44

@Lajos: Kedves Lajos, a stílus minősíti az embert. További sikeres társkeresést kívánok. 🙂

Lajos
Lajos küldte
szeptember 15. 22:20

"A diplomás társkeresők nálad előnyben vannak? Mennyire számít a végzettség?" 130 hozzászólás van arról, hogy a nemdiplomás is ember. De köszönet Balázsnak, hogy újra utálhatjuk a diplomásokat. A jellemzö kiválasztása mellé azért oda lehetne írni, hogy a nemdiplomás is ember... És a diplomás meg nem... Én is sok adatlapot néztem végig. Valóban sokan keresnek diplomást, sokan keresnek pestit, még többen sportost, rengetegen alkamazottat és többen vallásost. Ez egyszerüen felháborít. Alig találok adatlapot, aki mackós, kopaszodó, alkalmazott, németországi, 180 magas Lajost keres... Pedig az is ember és nem is a leghitványabb. Ez csúnya kritika az "összeshölgyre" nézve...

3
Ferenc
Ferenc küldte
szeptember 15. 19:59

Nézegetve az adatlapok nagyon sokaknál látom hogy diplomásat keresnek. Miért van így? Szerintem az intelligencia nem papírfüggő. Talákoztam már olyan emberrel,aki hiába volt diplomás,mégse volt intelligens és fordítva is,akinek nem volt felsőfokú végzettsége, még is magasan vert egy diplomást pl. EQ terén. Anyagilag se biztos hogy többet keres egy diplomás,mint pl.egy jó szakmunkás.

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország