Gyertek ismerjünk meg egymást

indította: László
Zoli
Zoli küldte
december 15. 10:48

@Zsolt: Kedves Zsolt, Nem vagy letiltva, hibernálta magát. Zoli

1
Zsolt
Zsolt küldte
december 15. 09:00

@Hajnal: Szia! Nem emlékszem, hogy mi leveleztünk volna, de úgy tűnik le vagyok nálad tiltva. mivel a fényképedre kattintva, nem látlak. A a 40-es 50-es férfiak azért vadásznak többek közt 30-as nőket, mert gyermeket szeretnének, s így az idősebb női korosztály sajnos kiesik a körből. Legalábbis nálam ez az indok. Valamiért mi idősebb férfiak is kifutottunk az időből, sajnos ez a helyzet!

László
László küldte
december 14. 02:00

@Hajnal: Kedves Hajnal! Tisztában vagyok azzal, hogy az én moralitásom, a mások felé figyelemmel fordultság terén, sajnálatosan ritka. Nekem akkor sincs olvasatban levél a gmail-es postaládámban, ha a nagyrésze valójában érdektelen infó. Vagy ha azt látom, hogy volt egy nem fogadott hívásom, hiába a szolgáltató hibájából, én kellemetlenül érzem miatta magamat. Viszont itt nem szabadna, hogy könnyebbé tegyük a többi társkereső számára a kifogásokat, hazugságokat. Mindannyian emberi lények vagyunk akik nyíltan megmutatják, hogy sebezhetőek vagyunk, mert szükségük van emberi kapcsolatokra. Ugyan olyan elfogadhatatlan egy olvasatlan levél, mint egy erőszakos, zaklató tartalmú! Mert mindkettő arra késztet minket, hogy megjátszuk magunkat, vagy ne adj isten bezárkózzunk. Tényleg nehéz belegondolni, hogy a másik oldalon lévő emberi lényeknek is vannak érzései, és meg lehet őt bántani, ha érzelmileg infantilis viselkedést mutatunk?

1
Zoli
Zoli küldte
december 13. 12:42

@Hajnal: Kedves Hajnal, "A jó megjelenésű, fejben is topon lévő 50-es ffiak 30-as nőket keresnek." Biztos van ilyen is, de nem ez az átlag. És nagyon jó anyagi helyzet is kell hozzá. Aki pedig egy válás után rosszul áll anyagilag (hiába jó megjelenésű, fejben is topon lévő 50-es férfi), azt a jó megjelenésű, fejben is topon lévő 40-es, 50-es nők semmibe sem veszik. Írtam már erről régebben. Ez van. Zoli

Csaba
Csaba küldte
december 13. 10:48

@Hajnal: Tudom, hogy statisztikai értelemben írtad, meg domborítás is van benne, de egy picit talán túlzás, hogy a rendben lévő 50-es férfiak 30-as nőket keresnek. Szerintem a felfogásbeli szakadék túl nagy ekkora korkülönbség mellett, másfelől veszélyes a stabilitás szempontjából, mert szinte biztos, hogy a fiatal nő hamarost tovább áll, s egy korban hozzá közelebb állót választ. Sőt, már eleve nem keres 30-as nő 50-es férfit. Az viszont életszerű, hogy az 50-es férfi 40-es nőt keres, és ez viszont is így van, aminek szerintem biológiai okai vannak. Egész egyszerűen egy 40-es férfi illetve nő jellemzően jobban működik biológiai értelemben, mint egy 50-es, és ez sokunknak fontos. Erről az életkori üvegplafonról volt már itt szó egy másik topikban. A olyanek, álszentek pedig műfelháborodással reagálnak arra, ha ez egyáltalán szóba kerül, holott az lenne a minimum, hogy legalább önmagunkhoz őszinték vagyunk, ha már mások felé ez nem mindig sikerül.

2
Hajnal
Hajnal küldte
december 13. 09:41

@László: teljesen igazad van, de az élet ilyen, igazságtalan. A gonosz csak a mesében nyeri el méltó büntetését, az életben ritkán. De fordítsuk meg a dolgot. Akár hiszed, akár nem, a profilfotón jól kinéző, vékony, fiatal nők annyi levelet kapnak, hogy nem győzik elolvasni. Míg az ilyen adottságokkal nem rendelkezők egyet sem. Lehet, hogy a leveleid 90%-át ilyeneknek küldted te is. Vagy vegyünk egy offline példát, az ismeretségi körömből. A jó megjelenésű, fejben is topon lévő 50-es ffiak 30-as nőket keresnek. Miért? Mert megtehetik. Ha vki nem akar elolvasni egy levelet, azt is megteheti. Kényszeríteni nem lehet senkit semmire, nem is lenne helyénvaló egy társkereső oldalon. Egyébként az üzemeltető tett már ilyen irányú lépéseket. Pl. régebben látszott a kis ablakban a levél eleje, most már nem, az adatlapon pedig látszik az illető válaszadási aránya, mintegy pellengérre állítva azt, aki nem válaszol mindegyikre. Aztán, hogy ezek jók-e vagy nem, mindenki döntse el maga.

1
László
László küldte
december 12. 03:46

@Csaba: Egyet értek Csabával. Bár a fejlesztő belátja, hogy illik válaszolni egy levélre, és kommunikálja az ez iránti elvárását, de nincs kikényszerítve a dolog. Főleg nincs kikényszerítve, hogy elolvassák a leveleket! Pont a felhasználók e miatti hozzáállásról indítottam egy topikot, melyben rámutattam, hogy a hölgyek a levelek ignorálásával pont azt érik el, hogy a mellőzött 90% fölötti halmaz elveszíti a motivációját a társkeresésre, míg a maradék kevesebb, mint 10% lubickol a nők figyelmében, ezért valószínűleg vissza is él vele. Értsd, soha sem lesz képes hűséges, hosszútávú kapcsolatra. Vagyis a hölgyek maguk teremtik meg a saját 22-es csapdájukat. Semmi durva vagy sértő nem volt ebben, mégis törölve lett az a topik.

1
László
László küldte
december 12. 03:32

@Tünde: Kedves Tünde! Sajnos nem nyilvánvaló, hogy te most a saját elvárásaid nem teljesíthetőségéről beszélsz e, vagy mások elvárásai tűnnek teljesíthetetleneknek számodra. Mindegy is, mert nem hiszek a lehetetlenben. Én a reinkarnációban hiszek. Ha már valakinek nincs lehetősége az adott életen belül fejlődni tovább a megfelelő irányba, akkor meghal. Ha életben van, akkor van miért élnie, akkor még van lehetősége változtatni. Persze ez nem könnyű, mert mindannyian az egónk pozíciójából látunk ki a fejünkből. Az elménk, melyben az egónk csücsül, viszont trükkös kis szerkezet. Szereti becsapni önmagát. Ezért is fontos szerintem a spiritualitás mellett aktívan foglalkozni az önismerettel is. Rengeteg ezoterikus utat ismerek, és mindegyik tud adni valamit annak aki rálép, de ugyan akkor mindegyik egy kicsit zsákutca is. Ha az ezoterikus út nagyobb hangsúlyt kap, mint arra figyelni, jó irányba haladunk e (jó döntéseket hozunk e), akkor már el is tévedtünk egy útvesztőben! Nem mondhatom, hogy én uralnám az egómat, hiszen itt vagyok és abban reménykedek, hogy találok valakit akivel kicsit jobb lehetne az életem, a helyett, hogy bíznék benne, hogy amikor eljön az ideje úgy is összetalálkozok a megfelelő emberrel. Csak hát a remény hal meg utoljára, ahogy mondani szokták. Szóval ne add fel, dolgozz magadon, és reménykedj, mert már az is jó érzéssel tölthet el néha. 🥳🤩

Csaba
Csaba küldte
november 24. 21:53

@Lajos: Nem kiabáltam, hogy nem jó itt. A Linuxok és nyílt forrású alkalmazásaik ingyen vannak, de ez nem jelenti azt, hogy nem küldhetsz bug reportot, feature request-et, vagy bármilyen kritikát. Ha meghallgatsz egy ingyenes szabadtéri koncertet, akkor is elmondhatod, ha nem volt jó a hangzás, hamis volt valamelyik zenész játéka. Szerinted kell lennie az ingyenesség és a kritika megfogamazása, ha úgy tetszik, a szólásszabadság között korrelációnak?

2
Lajos
Lajos küldte
november 24. 09:53

Nekem mindig rendkívül szimpatikus volt, hogy valaki igénybe veszi az ingyenes szolgáltatást és remek kritikákat fogalmaz meg arról, hogy hogyan lehetne az ingyenes szolgáltatást több energiával, több szabadidö ráfordítással és saját pénzzel az elborult igényekhez igazítani... Valahogy ezek a szimpatikus emberek nem tudnak többséget szerezni az oldalon. Én beregisztráltam és elfogadtam a szabályokat. Más beregisztrál és kiabál, hogy másholl jobb. Tudja valaki hágy társkeresö oldal kínálja a szolgáltatásait az országban? Tudja valaki mennyi térítésmentes a felhasználóknak? Tudja avlaki hány társkeresö oldalon kötelezö a fénykép? A szimpatikus emberek tudják, hogy más fórumok hogyan müködnek, mert több fórum kedvelt tagjai... Vajon miért itt kiabálnak, hogy milyen rossz itt? Miért nem mennek a jobb oldalakra ott kiabálni, hogy milyen jó...

1
Csaba
Csaba küldte
november 23. 19:20

@Lajos: „Talán az "erös moderáció" csak azoknak okoz igazán problémát, akiknek a kultúrákt kommunikáció is kihívás...” Meg akinek igénye a szólásszabadság. Ha csak az lenne moderálva, ami alpári, azzal nem is lenne probléma. De nem csak az kerül moderálásra az erősen moderált helyeken.

1
Lajos
Lajos küldte
november 23. 13:03

Minden kommentár nélkül: https://www.elsotalalkozas.hu/felhasznalasi-feltetelek

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország