Hogyan lehetnének többen a társkereső oldalon?

indította: Attila
Emese
Emese küldte
augusztus 10. 19:17

Kedves Zsuzsa, kicsit későn válaszolok mert a vakáció gyerekkel eléggé lefoglalt. Hát igen, fiatalon lelkesek vagyunk, bízunk és a jövőt rózsaszínben látjuk. Egy válás után, 40-50 évesen, sérültek vagyunk és bizalmatlanok. Elvárásaink vannak és az illetőnek bele kell "passzolnia" a mi életünkbe, mert ennyi idősen már nem vagyunk térben-időben- energetikailag olyan rugalmasak, mint eddig. Nehéz. Eddig nem találtam senkit, aki tetszik. Vagyis voltak akik tetszettek de valami ami nem, volt mindegyikben. És meg kell mondanom, szerencsém volt, mert csupa rendes pasit ismertem meg, tehát nem hülyítettek stb. (Most azokról beszélek, akiket személyesen megismertem.) Másrészt: tudom hogy én se vagyok egy áhított nő. A munkám sok időt elvesz, továbbképzések, sport (amiről nem mondok le) és a gyerek, aki 11 éves és nagyon anyás. 57 év, hőhullámok...megértem hogy mindez egy férfire elrettentően hat. Szóval kicsit lecsökkent a lelkesedésem a társkeresés iránt. Ezzel nem akarom senkinek a kedvét elvenni! A hiba bennem van, túl sok az elvárásom.

1
László
László küldte
augusztus 09. 18:37

Az eredeti kérdésre reagálva. Bizonyára jobb lenne, ha többen lennének, hiszen akkor nagyobb lenne a „választék". Viszont a másik oldalról nézve az azt is jelentené, hogy több a magányos ember. Igazából az lenne az ideális, ha kevés ember lenne a társkereső oldalakon, és azok is gyorsan megtalálnák a párjukat. De sajnos az ideális világ nem létezik. Az azonban már egy újabb kérdés is lehetne, hogy miért ennyire passzívak nagyon sokan az oldalon. Vajon miért regisztrál valaki, ha soha többé nem is lép be?

Zsuzsa
Zsuzsa küldte
augusztus 08. 22:38

Kedves Emese feltettem egy könyv linkjét. Mint orvost Téged érdekelhet, hogy valójában (ösztönösen) fiatal korunkban mi alapján választunk párt. Még nem voltam 30 éves mikor édesapám ezt a könyvet a kezembe adta. Elég kiábrándító volt számomra azt tudomásul venni, hogy a szerelem csak egy biokémiai folyamat eredménye, aminek célja az utódnemzés. Mára már számtalan kutatás ezt bebizonyította. Hogy 10-20 év múlva mi történik a párokkal az már egy más lapra tartozik.

1
Lili
Lili küldte
augusztus 08. 22:05

@Emese: így igaz. De biztos vagyok benne, hogy a tévében csak azért mondták, mert mindenki látta őket. És ilyenkor működik a csordaszellem: amit egy ember mond, azt mondja a többi is...😜

1
Emese
Emese küldte
augusztus 08. 20:23

Az emberek az anonim felmérésekben is hazudnak... hát még ha felismerhetőek! Lehetséges hogy tényleg azt érezték, 25-30 évesen, hogy az a nő életük párja. De szeretném ezeket a párokat megnézni 10-20 év múlva! Hogy alakult az életük gyerekek születése, munkahelyi gondok, állástalanság, pénztelenség, apóssal-anyóssal-rokonsággal való veszekedések, betegségek és egyéb próbatételek után?

Zsuzsa
Zsuzsa küldte
augusztus 08. 08:28

@Lili: Nem tudom megítélni, hogy a TV-ben szereplő férfiak igazat mondtak vagy sem. Munkakörömből kifolyólag rengeteg embert ismerek/ismertem és állíthatom, hogy egyáltalán nem egyedi az ilyen eset. Lehet, hogy csak genetika (kémia, ösztön, stb.), hogy ki tudják választani azt a nőt, akivel életképes utódokat tudnak nemzeni. Ez a lehetőség ugyan nem olyan romantikus, de a valószínűsége elég nagy. (https://bookline.hu/product/home.action?_v=Arthur_Schopenhauer_A_szerelem_metafizi&type=22&id=298280)

1
Lili
Lili küldte
augusztus 07. 22:49

@Zsuzsa: nem hiszem, hogy azok a férfiak őszinték voltak.

1
Zsuzsa
Zsuzsa küldte
augusztus 06. 13:35

@Norbert: "Nem verseny számomra a társkeresés. Sokkal inkább spontán." Nem is kell versenyezni, ez nem az olimpia. Neked még rengeteg időd van, hogy rátalálj az igazi párodra. Egy TV műsorban láttam anno, férfiak ültek egy kerek asztalnál és beszélgettek mindenféléről. Mindegyik nős volt, kb. 30 év körüliek voltak. Egybehangzóan azt állították, hogy az első látásra tudták, hogy ez a nő lesz a feleségük, illetve a gyerekeik édesanyja. Megérezték és tudták. Milyen érdekes, nem? Nagyon jó példaképeid vannak.

Norbert
Norbert küldte
augusztus 05. 07:11

@Zsuzsa Teljesen egyet értek veled. Én is régóta próbálok egy igaz szerelmet találni. Volt egy pár próbálkozásom. De egy sem alakult jól. Igyekeztem hogy boldoggá tegyem a társam. Őszintén elmondtam mindent. Mindig koppantam eddig. "Nem az számít ki a gyorsabb, hanem hogy ki a nagyobb!" Hatalmas példaképem Dominic Toretto és Brian O' Conner. Mindent meg tettek a szeretteikért. Nagyon családcentrikusak voltak. Olyan dolgokat is meg tettek a szeretteikért amik lehetetlenek. Mind a kettő erős karakter. Mindig igyekszem olyan természetű lenni mint ők. Ezt az idézetet is többféle képpen lehet értelmezni. Most arra értem. Hogy nem az számít mennyi ideje keresi az ember a társát, csak az számít ha megtalálja vagy rá talál. Olyan társsal legyen körülvéve az ember aki tiszteli illetve megbecsüli. Nem verseny számomra a társkeresés. Sokkal inkább spontán. Egyet értek hogy nem könnyű. De nincs lehetetlen, csak hinni kell benne.

Zsuzsa
Zsuzsa küldte
augusztus 04. 13:44

@Lili: Hosszabb távon szerintem az is koppan, aki nem őszinte. Persze tudom, hogy ez nem boldogít. "Minek erőlködjünk egy kapcsolat megmentésén, találunk másikat... " Szerintem csak ideig-óráig. Nem lennének tele a társkeresők ha ez olyan egyszerű lenne. Lassan törzsgárda jelvényeket lehet osztogatni az évek óta keresgélőknek. Nagyon sok ismerősöm van aki neten próbál partnert találni magának. Le sem írom a százalékos arányt, hogy hánynak sikerült csak. Lassan 10 éve annak, hogy társkeresőkre beregisztráltam. Én kis naív azt hittem, hogy ebben a korban már csak "boldognak kell lenni". Nem kell lakásra gyűjteni, gyerekeket nevelni, egzisztenciát építeni. Csak az emberi tényezővel nem számoltam. Más fiatalon üres hátizsákkal együtt elindulni és családot alapítani. És teljesen más csalódott, kiégett, agyon hajszolt, bizalmatlan emberekkel kapcsolatot létesíteni. Ráadásul itt már egy még nagyobb családba kéne integrálódni, felnőtt gyerekeknek, idős szülőknek (ha még élnek) megfelelni, időnként ápolni őket, stb. @Lajos: Kedves Lajos tudom, hogy csak optimistán. :-) A sikeres pártaláshoz mintha ez is kevés lenne....

5
Lili
Lili küldte
augusztus 04. 13:30

@Emese: igaz. Maga az erkölcsösség lesz lassan hiánycikk a mai társadalomban. Az internet nagyon erősen befolyásolja az emberek viselkedését. Azért is van sok válás, mert az emberek "lecserélhetők". Minek erőlködjünk egy kapcsolat megmentésén, találunk másikat... ez nagyon szomorú. És persze így nehezebben bízunk meg új emberekben, hiába vagyunk őszinték, hiába írja le ezt mindenki alaptulajdonságnak, élőben valahogy mégsem viselkednek őszintén az emberek. Aki őszinte, az koppan...

2
Emese
Emese küldte
augusztus 03. 22:31

Szerintem pont az emberek hibája, nem a rendszeré. A kés tehet arról, hogy kenyeret vágnak vele vagy beledöfik valakibe? Az anonimitás kihozza az illető igazi természetét. Ha jól emlékszem, a "Tüskevár"-ban olvastam hogy az öreg Matula mindig úgy beszélt az emberekről, mintha jelen lennének. Oscar Wilde szerint pedig az az úriember, aki akkor is csipesszel szedi ki a kockacukrokat a tartójukból, amikor egyedül van a szobában. Pont ez, ez a morális tartás az, ami a ghostingolókból, trágárokból, rosszindulatúakból stb stb. hiányzik.

2

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország