Kapcsolat, együttélés és függetlenség a társkeresés után

indította: Marcsi
Marcsi
Marcsi küldte
november 12. 22:01

@Emese: Hosszú távon igen, de egy két évig még elfogadható szerintem. Ismerek olyan kapcsolatot, ahol ez 4 éve működik. Mármint hogy csak hét végén látják egymást.

Marcsi
Marcsi küldte
november 12. 22:00

@Lajos: Így van, minden kapcsolat így kezdődik, de aztán el kell dönteni, hogyan tovább és van, amikor azon bukik meg a dolog, hogy egyik fél sem hajlandó lemondani a kialakult életéről és a hét végi kapcsolatban nem látnak rációt. Ha már az ismerkedés elején el tudják ezt mindketten fogadni, akkor akár a nagyobb távolság sem lehet akadály a párkeresésnél. Tolerancia kérdése.

Emese
Emese küldte
november 04. 20:26

Rövid távon igen, az elején, amíg meg nem ismerjük egymást és eldöntjük hogy a jövő közös lesz. Hosszú távon nem nekem való. Szeretnék fejemet a vállára téve elaludni, őt átkarolva. Ez távkapcsolatban nem lehetséges...

1
Lajos
Lajos küldte
november 04. 00:39

"Ez nem ideiglenes kapcsolat, mert csak egy partner van, de lazább, mint a napi szintű együttélés. Ezt ki mennyire lenne képes tolerálni?" Ki hajlandó tolerálni? Minden kapcsolat így kezdödik normális esetben... Fontosabb kérdésnek látom, hogy ki hajlandó tenni érte...

Levente
Levente küldte
november 02. 16:18

"Ezt ki mennyire lenne képes tolerálni?" Teljesen. :-) Éppen ebben vagyok... :-) A fordítottját nem tudom elképzelni: költözzünk össze, hama-hama! Megbízunk egymásban, nem féltékenykedünk. Olyan, mintha el lennénk jegyezve - van már valami, de még csak "ígéret". A jegyesek sem randiznak közben mással, noha nem feltétlenül élnek egy fedél alatt. Az a "bizonyos ideig" a fekete ló. :-) Egyelőre a távolság ezt helyre teszi, de ha majd közelebb kerülünk egymáshoz, valamit ki kell találnunk. Van egy ismerősöm, aki évek óta hétvégi kapcsolatban él, mindketten elváltak, szabad emberek (leszámítva idős, beteg szülő, (saját) lábra állni készülő gyermek). Sokat szenved a magányos esték miatt, de mikor találkoznak a hétvégén, akkor egymásra tudnak figyelni és igyekeznek kihasználni a közös időt. Persze vannak közös nyaralások, kirándulások is, nem szigorúan csak hétvégi a dolog, de javarészt igen.

1
Marcsi
Marcsi küldte
november 02. 12:54

@László: A lazább távkapcsolatban talán pont ez az előny, hogy nem hirtelen történik meg a változás az összeköltözéssel. Szerintem ezzel nincs is semmi baj. Csak kevesen tudják elképzelni, de mint itt is igaz, mindenhez 2 ember kell.

László
László küldte
november 01. 17:01

Azt mondják öreg kutya nem tanul új trükköket. Van benne némi igazság, mert az ember is egyre nehezebben változik az évek múlásával. Nemrég ért véget egy távkapcsolatom. Mindkettőnknek stabil, jó munkája van, amit egyikünk se akar eldobni. Mivel egyikünk se féltékeny típus, és a bizalommal sem volt gond köztünk, működött a dolog. Nem haraggal lett vége, csak elfáradt a kapcsolat.

2
Marcsi
Marcsi küldte
november 01. 13:46

Sokan már meglévő egzisztenciával állnak neki a társkeresésnek és bizony ha nem találnak a közelben megfelelő partnert nem akarnak távolabbra nézni, inkább maradnak egyedül. Viszont van lehetőség arra is, hogy a kapcsolat bizonyos ideig a hétvégékre koncentrálódjanak. Akkor megmarad valamennyire a "függetlenség" is és az ismerkedésre is van lehetőség a hét végeken. Nem kell egy még kicsit bizonytalan kapcsolat miatt sem iskolát keresni, sem munkahelyet, vagy új otthont. Ez nem ideiglenes kapcsolat, mert csak egy partner van, de lazább, mint a napi szintű együttélés. Ezt ki mennyire lenne képes tolerálni?

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország