Kell ilyen esetben futni a nő után?

indította: Péter
Mária
Mária küldte
december 04. 19:45

Szia kedves Péter és sziasztok:-) Erre nagyon egyszerű a válaszom a CSEKK-szabály – CSak-Egyszerűen-Kerülve-a Körülményeket –értelmében: Mindketten meglátjátok, hogy mennyire illetek össze… Lényeg, hogy egyik fél se érezze magát kényelmetlenül, számon kérni a másikat pedig egyenes tilos…. Lehet, hogy úgy látja a másik, hogy később szeretné megosztani Veled, hogy éppen mi történt vele… Nem akart vele megbántani, csak még úgy érzi, a kapcsolatotok nem olyan szintű, hogy ezt vagy azt megosszon Veletek. Emiatt megsértődni, vagy rosszul érezni magad nem szabad…. Meg fogjátok tapasztalni, mindketten, hogy milyen a FÉRFI, milyen a NŐ? Keres-e Téged, tesz-e Érted valamit…. Hogyan veszi a tényt, hogy MA 00.00-ig kellett dolgoznod és nem tudtad felhívni… Ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem vagy neki fontos…. Megtesztek egymásért dolgokat, amikből a másik garantáltan érezni fogja, hogy fontos vagy neki…. Ha viszont nem működnek Köztetek a dolgok, nincs kölcsönös üzenetváltás, nem keresitek egymást, akkor sem kell megharagudni egymásra…. Arra gondoljatok, hogy a másikat is engedni kell, hogy boldog legyen… Egykor szerettétek egymást, odáig voltatok egymásért, de akkor el kell engedni Őt… Hogy ha nem Veled, akkor mással boldog legyen…. Bármennyire is fáj, akkor el kell Őt engednetek… Neki is és Neked is jár a boldogság…. Ilyenkor ne a saját fájdalmatokra fókuszáljatok, hanem arra a tényre, hogy elengeded Őt, mert úgy érzékelted, menni akart // mással képzelte el a jövőjét… Haragnak semmi helye és semmi értelme…. (Ez egy technika, sajnos, ha keseregtek, annál rosszabb lesz és ő sem akart megsérteni Benneteket, csak döntött…. Tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű, csak segíteni akartam…) Te attól ugyanolyan dögös, vonzó, i és ellenállhatatlan vagy, mint eddig… Fogadd el a döntését, tartsd tiszteletben a személyét és maradj boldog, egészséges, tervekkel teli FÉRFI // NŐ…. Aki továbbra is tudja és teljes tudatában van annak, hogy KIT és MIT is akar…. Ugyanakkor képes és nem fél az egyedülléttől, nem társ- és függő, képes kivárni a megfelelő partnert… Vagány és lazán vagány, de sohasem felelőtlen…. Nem felejtette el, hogy mit jelent, szeretni valakit és teljesen odáig lenni valakiért. Folyamatosan dolgozik magán, fejlődik és felismeri az esetleges gyengeségeit, akar és kitart… Miért, mert tudja, egyszer őrá is rátalál a SZERELEM és akkor nem marad más hátra, mint a végtelen BOLDOGSÁG…. (Megjegyzés: Eddig is az volt, de szerelemben azért minden más… Sokkal jobb, színesebb, érdekesabb…) Akkor a további teendők a következők: • Hátad egyenes, húzd ki magad, amennyire csak tudod… • A fejedet egyenesen tartsd, a szemed sohasem lefelé néz, elvégre már annyi mindent elértél az életedben és még mennyi mindent meg fogsz valósítani… • Hasadat behúzni, légy büszke magadra…. • Tegyél meg mindent, a saját boldogságod, kiegyensúlyozottságod érdekében! Fedezd fel, hogy mitől érzed jól magad! • Légy boldog és maradj kiegyensúlyozott, vedd az akadályokat jól és határozottan😊! Dolgozz keményen a sikereidért, munka nélkül nincs siker, nincs eredmény! Szeretettel küldöm: Marika

Attila
Attila küldte
november 07. 16:46

Összecsiszolódás.. Itt írták többen..Lili..stb. Ezen van a hangsúly. Rögtön az elején kell TISZTÁZNI. Én összeakarok költözni a másikkal avagy sem. Mert rendben van, hogy eleinte találkozások vannak de 1 év sűrű találkozgatásokat összeköltözés kell kövesse. Ha ezt nem tisztázzák az elején abból sok jó nem lesz. Mert amíg csak találkozgattok vagy egyik megy a másikhoz ( itt jegyzem meg kevesen élnek egyedül saját lakásban inkább élnek vagy gyerekekkel vagy családtaggal egy házban stb. ) Mert ha napközben felhívlak hangod szerettem volna hallani stb. az mindenkinek jól esik. Viszont ha együtt laktok akkor is jól tud esni de mondod is telefonba mindjárt otthon vagy.:) Találkozni fogunk. Összecsiszolás: Ekkortól kezdődik el. Összeköltöztünk egymással. Rendrakás renfentartás lakásban , ruhák, fűrdőszobát hogy hagyjuk hátra.. Konyhai mosogatóban nem hagyunk semmit lefekvés elött mindennek el kell pakolva lennie szárítóról is akár.. Ruhákról már ne is beszéljünk , hogy a szennyesbe valót azt oda kell tennem nekem fiúnak:) Mert lány fog " arénázni ":) De van olyan is,hogy a szoba közepén halomban a ruha ami nem zavarja hölgyet:) Amelyik fiút meg zavarja az meg megcsinálja és kész. Ameddig csak találkozunk addig " könnyebb" mindkétfélnek. De ma már minden is lehetséges,hogy két ember együtt maradjon. Vagy együtt lakva csiszolódva vagy külön. A lényeg, hogy ha együtt vagy bárhogyan is vagytok egymást támogatva tegyék párok. Az biztos összeköltözést sem mindenki tudja elképzelni, mert ott van az összecsiszolódás mint egymással maradást meghiúsító tényező.

2
Emese
Emese küldte
október 28. 14:03

Kedves László, Nem úgy kell érteni a "mérést" hogy centimeterrel vagy kilóval hidegen méricskélsz. De igen, megérthető hogy a másik mit érez irántad abból amit tesz, mennyi időt és energiát fordít rád. Ez mind nőkre, mind férfiakra érvényes! Beszélni kényelmes és olcsó. Ha a nők (és a férfiak) használnák a "mérést" és nem csak a szép szavakra hallgatnának, jóval kevesebb csalódás, hogy más szót ne használjak, pofára esés lenne a világon, kevesebb csalódott, a másik nemre haragudó ember.

László
László küldte
október 28. 08:17

Kedves Emese akkor ezek szerint csak a számomra zavaró egy kissé ez az érzelmek méricskélése. Mérem, hogy mennyire szeret? Mérem, hogy mennyire szerelmes? Lehet méricskélni az érzelmeket, vagy inkább úgy van ez, hogy vagy szeret, vagy nem? Én ezt az utóbbi megközelítést tapasztaltam eddig. Vagy van az adott érzelem, vagy nincs. Hogy on is legyek: Kicsit ahhoz hasonlít ez a nő után való loholás, mint mikor kimegy az ember a vásárba, mert szeretne venni valami finomat, valami érdekeset, stb. és akkor szembe jön vele a nagytáskás zokniárus és elkezdi tukmálni a portékáját. Mutatom, mondom neki, hogy most nem, köszi, de ő kitartóan jön utánad és már alkudozik is magával, csak hogy pénzt tudjon kifacsarni belőled. Ugyan ez itt is. Ráírok, nincs válasz, ha ismét ráírok, akkor már le is mentem a zokniárus szintjére, úgyhogy inkább nem teszem.

Emese
Emese küldte
október 27. 13:08

A "női" praktikákról: Igen, értem milyen idegesitő egy ilyen magatartás. Megjegyzem hogy ezt a fajta zsarolást férfiak is alkalmazzák. Önkritikát gyakorlok, azt hiszem én is mondtam hasonló mondatokat. Amikor bántja vagy zavarja az embert valami, gyakran nem megfelelően válogatja a szavait. Most már 55 évesen máshogy komunikálok, azt hiszem magyarul "asszertiv komunikaciónak" hivják. Tehat ahelyett hogy " Miért nem hivtál fel, azt jelenti hogy nem vagyok fontos neked" igy mondom (mondanám): "Értem hogy sokat dolgozol és el vagy foglalva. Hiányzik a hangod napközben és szeretném hallani néha" Ennyi. Aztán ha felhiv, értem hogy fontos vagyok neki. Ha továbbra sem változtat, kis jele hogy nem vagyok annyira fontos neki. Ez a " mérés" . Természetesen a férfiak is mérhetik a nőket. Meggyőződésem hogy valaki érzéseit nem a szavaiból hanem a tetteiből lehet igazán megérteni. Több témában is megfigyelem mit tesz és ha látom hogy szisztematikusan úgy viselkedik hogy nem veszi figyelembe az érzelmeimet, megértem hogy nem vagyunk egymáshoz valóak. Kicsit elkanyarodtunk a témától...

Lili
Lili küldte
október 26. 23:45

@Emese: László említette.

Emese
Emese küldte
október 26. 23:10

Lili, teljesen elvesztettem a fonalat... Itt már annyiféle téma forog fenn hogy csak kapkodom a fejem! Milyen női praktikákról beszélsz?

Lajos
Lajos küldte
október 26. 22:39

Érdekes ez a példa a játszmákra. Én ezt eddig simán úgy hívtam volna, hogy ÉLET... Arra viszont jó példának tartom, hogy mik azok a bántó apróságok, amiket meg kell beszélni a kapcsolatban. Ui.: Kicsit hiányolom a példából, hogy a másik fél hogyan reagált erre. Mert ha leordította teszem azt a nő haját, akkor kezdődhet a vita, hogy ki volt a szakítás okozója...

1
Lili
Lili küldte
október 26. 20:45

@László: ez így egyértelmű példa, de nem gondolom, hogy csak a nőkre jellemző. A női praktika viszont teljesen mást takar! Emese majd kifejti bővebben!

1
László
László küldte
október 26. 20:18

@Emese: Kedves Emese, mondok egy példát szemléltetés képpen. Hazamegyek, hulla fáradtan a melóból és otthon egy szomorkodó partner fogad. Kiderül, hogy az bántja, hogy nem hívtam fel őt napközben. Elmagyarázom, hogy "drágám annyi minden összejött a munkahelyen, hogy azt sem tudtam, hogy hol áll a fejem és nem volt lehetőségem a csevegésre." Erre jön a finom kis lelki manipuláció. "Persze, mert neked a munkád mindig fontosabb mint én." Így lehet, finoman, cizellált módon lelkileg megzsarolni a másikat, miközben ő egész nap azért tepert, hogy pl. fenttartsa a kettőjük anyagi biztonságát. Ez egy szög egyszerű példa akart lenni, de könnyen belátható, hogy kismillió hasonló szitut ki lehet alakítani, ha valaki ilyenekben utazik. Most pedig elnézést kérek, ha az alább leírt "játszmázás szagú" kifejezésemmel megbántást idéztem elő. Nem ilyen szándékkal tettem., csak egyszerűen ez az érzés sejlett fel bennem, az említett "női praktikával" kapcsolatban. (A "női praktika" kifejezés használatáért már nem leszek hajlandó elnézést kérni, ha nem baj.)😊

Lili
Lili küldte
október 26. 12:05

@Bálint: én így is szoktam tenni. Saját tapasztalataimat írtam le. Természetesen, ha teljesen különbözik a két fél a kapcsolatban, az nem is működik sokáig. Az összecsiszolódást László említette, nekem nincs semmi bajom ezzel a kifejezéssel.😉🙂

Bálint
Bálint küldte
október 26. 11:45

@Emese: Szerintem is két külön dolog a kettő. @Lili: Én is használom az összecsiszolódás szót, de valóban nem mindegy mennyit kell fel-le egyensúlyozni ahhoz, hogy jó legyen minden. Az olyan ismerkedésekkel könnyebb, ahol sok a hasonlóság, az egyezés, ott minimálisra csökkennek az eltérések. Viszont nekem is voltak olyanok, ahol akkora volt a különbség, hogy bele sem volt érdemes kezdeni az egyensúlyozgatásba. Összességében igazat és jót írtál, szerintem is így vannak ezek 🙂 Úgy gondolom, hogy a megbeszélés kulcsfontosságú, a kommunikációnak mindenképp jól kell mennie és meg kell próbálni. Ha nem megy, picit megpróbálni újra terelgetni, ha akkor sem sikerült és valóban reménytelen, akkor kell csak szakítani.

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország