Mennyit teszel bele, hogy tartsd, vagy fejleszd magad?

indította: László
Maria
Maria küldte
március 16. 08:20

@Emese: @Mindenki: Igen, igaz:-) A legtöbb ember vizuális típus... Beszkenneljük // megnézzük egymást, rendesen, de ez így van rendjén.... Kíváncsiak vagyunk.... Ettől (is) olyan érdekes ez az egész.... További gyönyörű napot és hetet kívánok Nektek! Továbbá rengeteg mosolyt, hogy a stresszt ne is legyen vendégetek.... Tisztelettel: Marikától

1
Emese
Emese küldte
március 15. 22:22

Bár kissé elkanyarodunk a témától: Fiziátra ismerősöm szerint azért fáj a hátam, ha nem mozgok, mert a hasizmok lustálkodnak és engednek a hátizmok görcsének. Vagyis: egyforma erős kell hogy legyen a hátizom és a hasizom hogy egyensúlyozni tudják egymást. Ha jól értettem. Ez Marika mestersége. Viszont volt körzeti orvosként mindenkit arra buzdítok hogy súlyokkal edzzen és ne csak kardiózzon (ami főleg a nőkre jellemző)! Mert az izom kell a cukorbetegség megelőzéséhez, a csontritkulás ellen, a helyes testtartás miatt és nem utolsósorban, az esztétikai oldalt se hanyagoljuk el. Ahogy edzőm mondta: a tested formája az az izmaid formája!

2
Maria
Maria küldte
március 15. 13:38

@László: @Emese: @Csaba: @Krisztina: @Mindenki: Egyet sohase felejtsetek el: 1. Nem szabad túlzásokba esni: A test reagál rá, mindenképpen.... Nem szabad túl sokat mozogni, túl nagy intenzitásszámmal. Azaz, ne 100x legyen a célod az első alkalommal! Fokozatosan terheljétek magatokat! Ha úgy döntöttél, hogy edzel, akkor csakis fokozatosan! 3 lépés, első alkalommal, akkor csak annyit, aztán lehet 10 lépés, 15 lépés és így tovább... Néha lassíts is azért, 15 után lehet egy kicsit lassítani, 12 lépés és ha jól vagy, akkor mehetsz tovább... 2. Ez nem mindig lehetséges, nem mindig tudsz egy olyan életmódot kialakítani, hogy rendszeresen mozogj, edzésekre járj: Írtátok, hogy a munkátokból kifolyólag sokat kell gyalogolnotok // mozognotok, esetleg még emelni is hozzá, árufeltöltés és egyéb... Akkor ennek megfelelően kell és ennek tudatában kell kialakítani a hétköznapok és hétvégék rutinját... Csak annyit mozogj, ami jól esik... Ha olyan a munkád, akkor inkább legyél óvatosabb, szánj időt rendszeresen a pihenésre.... Feküdj a hátadra és lélegezz nagyokat, kilégzés, belégzés.... Engedd el a napi // heti gondokat, egy kicsit! Vagy szaladj fel a közelben lévő hegyekbe, csak úgy, érezd, hogy a szíved dobog! Hogy a tüdödön keresztül az egész tested feltöltődik energiával... 3. Tétlenül ülni a legrosszabb döntés, szerintem:-) Egyetlen cél van, legkésőbb mától kezdve, hogy jól // nagyon jól érezzétek magatokat a bőrötökben: igenis járjatok el rendszeresen az orvosokhoz //a szakrendelésekre! Nézzék meg a hátadat, csípődet, hogy ha van valami, akkor időben kapjanak el: jobb időben cselekedni, mint szenvedni... Bocsánat, hogy ilyen részletesen és közvetlenül írtam a hozzászólásaimat, senkit nem szeretnék megbántani, vagy elővenni. Az egészség mindenekelőtt, szerintem.... Egyszer élsz, törődj magaddal és vigyázz magadra nagyon! Egyébként is, boldog szeretnél lenni, valaki oldalán vagy inkább egyedül szeretnél maradni, mindegy is, kívánom, hogy nagyon boldog legyél! Bárhogyan is döntesz... Bárhol vagy és bármikor is olvasod ezt a hozzászólásomat..... (Megjegyzés: Szerintem azért ne add fel a reményt sohasem, különben is sohasem tudhatod, hogy kit hoz // repít a sors az utadba... Egy bevásárlás, egy spontán jegyvásárlás a Nyugati téri megállóban... Nem tudhatod, sohasem...) 4. A kigyúrt test Nem kell, hogy mindenki ilyen legyen... Csak érezd jól magad, maradj egészséges és semmid se fájjon... Találjon meg a boldogság mielőbb:-) Ha pedig birtokában vagy már, akkor szorítsd magadhoz, jó szorosan, törődj vele és vigyázz rá nagyon! Ennek tudatában kívánok Mindenkinek további gyönyörű hétvégét! Üdvözlettel: Marikától 🙂😉🙃

2
László
László küldte
március 15. 10:55

Kedves Emese! Köszönöm szépen a válaszodat! Akkor így legalább a fogak a helyükön maradnak, egy-egy fejre irányzott rúgás és ütés után is. 🙂 A hátam, derekam nekem is rakoncátlankodik. Nem győzök "futni" a probléma nyomában. Kevés "kenőanyag" jut a gerincem alsóbb traktusába, a legnagyobb terhelést meg pont ott kapta, kapja. Kedves Csaba, Krisztina! Az izmos, kigyúrt test, nem feltétlen csak az esztétikumról szól ám. Sokszor társul mellé nyers fizikai erő, flexibilitás, mozgékonyság és egészség is. 😉

1
Krisztina
Krisztina küldte
március 15. 10:06

@Csaba: Egyetértek veled. Én is nagyon sokat dolgozom, fogyókúrázni soha nem tudtam. Táncolni járok, sajnos csak heti 1x, van, hogy hulla fáradt vagyok, de megyek, aztán feltöltődve, boldogan jövök haza... A kockahas, kigyúrt károk nekem nem vonzóak...

Emese
Emese küldte
március 14. 00:29

Kedves László, Mi 40 felettiek csak sparringozunk - szimulált harc - nem ütünk, csak úgy teszünk. Van fogvédőnk, kesztyűnk és lábvédőnk. Persze néhány ütés becsúszik, lila folt formájában megmarad pár napig, de semmi vészes. Kedves Csaba, Mindenki csinálja azt, amire kedve és ereje van. Nekem kell a mozgás, egyrészt mert remek antistressz. Másrészt, ha nem csinálom, megfájdul a hátam. Érdekes de így van: 10 nap kihagyás -hasogató fájdalom. Van, amikor ülök az autóban, esik az eső és hideg van és nézek a lányomra és azt mondom neki: Most kinek van kedve elcaflatni az edzésre? Aztán nagy nehezen erőt veszek magamon mert tudom hogy utána jó lesz. Végezetül hozzáteszem hogy egy csipetnyi hiúság segít a finom ételekről való lemondásban - vagy kisebb mennyiség evésében - és ez az akaraterő inkább a nőkre jellemző. Olaszországban élek és itt sok nő 50 felett is csinos, miközben sok férfi pocakot ereszt.

1
Csaba
Csaba küldte
március 13. 11:45

Olvasva benneteket el kell, hogy szégyelljem magam. Hozzátok képest én szinte semmit sem tudok hozzá tenni ebbe a fene nagy "tartsam magam" bizniszbe. De ahogy járok, kelek a városba, úgy látom "mi" vagyunk többségben. 🙂 Viszont az is igaz, a napi munkám során (12 óra) úgy 20-24 ezer lépést teszek, legalább is az órám szerint. Azért az sem piskóta edzés. Szabadnap az elmegy vásárlás, takarítás, pár perc pislogás a súlyzókra, majd lelkemet megnyugtatva, inkább zenét kezdek el hallgatni/szerkeszteni. Elfogadom azt, ahogy az élet formál és tuti nem fogok azon görcsölni, hogy nyáron a tengerparton ücsörögve kigyúrt selyempasinak nézzek ki. Azon meg főleg nem, hogy a halálos ágyamon azon töprengjek, mennyi fincsi ételt kihagytam, mert reggelire zabpelyhet meg salátát reggeliztem.

1 1
Maria
Maria küldte
március 11. 17:52

@Emese: @László: @Mindenki: Kedves Emese! Kedves László és kedves Mindenki! Örülök, hogy olvastátok a fórumbejegyzéseket.... Remélem, hogy mihamarabb olvashatlak // hallhatlak // láthatlak Benneteket! Addig is nagyon jól legyetek, vigyázzatok magatokra és legyen sok örömteli, vidám pillanat az életetekben! Szeretettel üdvözöllek Benneteket: Marika

4
László
László küldte
március 11. 08:38

Kedves Marika és Emese, köszönöm szépen a válaszaitokat! Aktívabbak vagytok, mint én. Jobbak a helyi adottságaitok is, mint nekem itt, a magyar nagyon vidéken. Szerencsénkre sportolási lehetőségeink tekintetében mi sem vagyunk nagyon elmaradva. Még. Viszont kulturálisan, lenne hová fejlődnünk bőven. Normális mozi csak Szegeden van legközelebb (50 km). Normális koncert évi 1-2. Furcsa ez, ahogyan átalakultak a kulturálódási szokások itt nálunk, az eltelt évtizedek alatt. A csoportos túrázás a hegyekben az nekem is bejönne, mozgatja a fantáziámat, jó volt olvasni a soraidat Marika a témával kapcsolatban. Emese, kick-box edzésen néha mennyire lesz "kiklopfolva" az ember lánya?

2
Emese
Emese küldte
február 24. 13:47

Komplex kérdés! leg: nekem az a legfontosabb hogy megőrizzem az izomtónust és ne legyek plöttyedt. Vagy legalábbis csak egy kicsit, ami a korral jár. 😀 Ezért hétfőn kondi (súlyok), szerdán kick-boxe. Péntek és szombat este táncolni járok - boogie, disco. Gyakorlatilag két-háromórás kardio edzésnek felel meg. Igyekszek csinosan öltözködni, sok ruhám van, télre-nyárra. Számomra a homokóra alak az egyik legnőiesebb tulajdonság, fontosnak tartom hogy ne hízzak meg, erre odafigyelek. De nem akarok túl sovány se lenni. Hajamat- körmeimet stb. tisztán tartom, viszont nem szeretek sminkelni, sem magassarkút hordani, se állandóan fodrászhoz járni. Lelkileg: vannak mélypontok amikor nagyon rosszul érzem magam, azt gondolom hogy nekem már soha nem lesz párom. De agyilag tudom hogy ezek természetesek és igyekszek túllenni rajtuk és arra gondolni hogy ez csak egy érzés, ami átmeneti. Szerencsére ritkák ezek a pillanatok. Az idiótákat, csak et keresőket nem veszem figyelembe. Nem hagyom hogy valaki lenyomjon csak mert ő frusztrált. Inkább sajnálom. Miután a gyereket ágyba dugtam, ha van még erőm, olvasok egy kicsit. Hetente 1-2x baráti vacsora és a hétvégén is velük megyek táncolni. Szeretek emberek kõzt lenni de szükségem van az egyedüllétre is.

1 3
Maria
Maria küldte
február 22. 17:08

@László: @Mindenki: Szia kedves Laci! Sziasztok kedves Mindenkinek:-) A kérdéseidre válaszolva, a sorrendet betartva: *Közhely, de az ember test, lélek, szellem. Ez így, ilyen formában, teljesen igaz! *Mennyit kell tenned azért, hogy ezeket szinten tudd tartani, vagy esetleg még fejlődni is tudj? A munkám során rengeteg a fizikai munka, emellett szükségem van a fizikai aktivitásra, az edzésre. Hogy bírjam a munkát. *Testedzés milyen, mennyi? Kell a napi szintű edzés? Szépítkezésből milyet, mennyit (fodrász, testápolás, stb)? Nem biztos, hogy mindenre tudok válaszolni, de itt most írok. A létező legtöbbet. Testedzés - kell, heti 4-6x. Torna, a legtöbbször. Ritkán konditeremmel kombinálva. Úszás - mindenkinek csak ajánlani tudom. Rendkívül finoman formál, alakít. Ráadásul az ízületeket tehermentesíti. A víz hőmérséklete hozzájárul a tökéletes ellazuláshoz. Szépítkezés - minden nap is, hetente többször is és havonta egyszer-kétszer fodrász is belefér. *Agyra hogyan gyúrsz? Mennyi olvasás kell, mennyi előadás hallgatása, kiállítás, iskola kell? Túlgondolni // túlagyalni dolgokat, attól mindenkit óva intek... Olvasni este szoktam, nagyon keveset, mert hamar fekszem le aludni. Szakmai képzésekre rendszeresen járok:-) *Lelkileg hogyan töltődsz? Kell hozzá a másik ember személyes jelenléte, vagy máshogyan oldod meg ezt (pl zene, film, színház, stb)? A lelki töltődés hol társaságban, hol egyedül zajlik nálam: általában zenével, tornával, edzéssel szoktam feltöltődni. Mivel a hegyek közelében lakom, így rendszeresen túrázom // kirándulok is. Egyedül és vagy baráti társasággal is. A friss hegyi levegő, a környezet csodálatosan széppé teszi a bőrt.... Még akkor is, amikor kint hideg van, megéri kiruccanni. Mozi, színház - ritkán, de el szoktam járni. A programtól függ, általában a hétvégét vagy a péntek estét választom ilyen esetben. Ma ennyit tudtam írni:-) További gyönyörű napot kívánok Neked és Nektek! Üdvözlettel: Marikától 😊

2
László
László küldte
január 29. 08:03

Közhely, de az ember test, lélek, szellem. Mennyit kell tenned azért, hogy ezeket szinten tudd tartani, vagy esetleg még fejlődni is tudj? - Testedzés milyen, mennyi? Kell a napi szintű edzés? Szépítkezésből milyet, mennyit (fodrász, testápolás, stb)? - Agyra hogyan gyúrsz? Mennyi olvasás kell, mennyi előadás hallgatása, kiállítás, iskola kell? - Lelkileg hogyan töltődsz? Kell hozzá a másik ember személyes jelenléte, vagy máshogyan oldod meg ezt (pl zene, film, színház, stb)? (Akinek úgy jobban tetszik, a szellemi és a leleki dolgokat kezelhetjük együtt is, mert ezek sokszor kéz a kézben járnak.)

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország

+36 (1) 603 7408