Milyen az igaz szerelem?

indította: Noel
László
László küldte
szeptember 11. 19:04

Az igazi szerelem? Elfogadó. Aki a másikat változásra kényszeríti, az legfeljebb egy eszményképbe szerelmes, vagy önmagába.

Maria
Maria küldte
augusztus 04. 22:50

@Noel és @Mindenki: Egyszerűen érzed, ha már itt van az igazi szerelem... Minden működik, egy hullámhosszon vagytok és a közös jövőt tervezitek.... Mindketten, simán, gördülékenyen... 😊😉 Egyikőtök sem akarja megcsalni a másikat.... Érzed, hogy fontos vagy Neki és Ő is fontos Neked.... Hagyod élni, engeded, hogy azokra is jusson ideje, akik neki fontosak: barátok, kirándulótársak... Szeretettel Marikától 😊😉🙋

1 1
Csaba
Csaba küldte
augusztus 04. 21:47

@Erika: Gyomorba sült kolbász való, nem pillangó. ;)

1
Tamas
Tamas küldte
augusztus 02. 19:33

Nehéz kérdés! Bárcsak tudnám a választ. Itt a társkeresőn inkább az a jellemző, hogy a párok önös érdekükből próbálnak összejönni. De számomra a szerelem olyan, mikor két ember próbál olyanná válni, amilyennek a másik elképzelte...

Nóra
Nóra küldte
június 14. 20:07

@Ferenc: Kedves Ferenc Szerintem az igaz szerelem nem fájdalmas. Nem tudom érdemes e el képzelni azt hogy milyen lehet,de úgy gondolom az igaz szerelem teljessé és jobb emberré tesz. Illetve egy ilyen szerelmeben nincs agyalás, mert magától értetődő mindkét fél számára, hogy ez az amire gondolattak. És mikor együtt vannak nincs befeszülés és játszmázás. Egyszerűen csak otthon érzik magukat egymás mellett. Abban a kapcsolatban ahol az egyik fél fájdalmat érez ott már valami nem stimmel.

2
Ferenc
Ferenc küldte
június 13. 23:15

Fájdalmas.

Erika
Erika küldte
június 13. 22:37

Az igaz szerelmet nem lehet és kell elképzelni. Tudni fogod amikor megérkezik, egyszerűen érzed és kész! Nem csak simán a pillangókat érzed a gyomrodban, hanem minden pillanatban ott lesz mélyen a zsigereidben. Az évek múlásával sem fog megszűnni, vagy halványulni, mert minden egyes nap újra és újra beleszeretsz!

1
Zoli
Zoli küldte
június 13. 19:32

Sziasztok számomra az igaz szerelem olyan volt hogy tökéletesnek éreztem és gondoltam a páromat és minden rossz tulajdonsága ellenére is csodáltam és szerettem, a munkából rohantam haza hogy minél előbb láthassam és vele lehessek mindannak ellenére hogy napi 24 órában együtt voltunk és ahogy jöttek a gyerekek ez nem változott az évek alatt sem. Azt a lelki biztonságot, odaadást, kedvességet ami tudott adni arra nincs szó. Na ezt a fajta szerelmet elveszteni elviselhetetlen és kibírhatatlan volt de sajnos megtörtént. Hogy legközelebb ez meg e ismétlődik azt nem tudom de majd idővel kiderül.

1 1
Mária
Mária küldte
június 13. 17:01

Számomra az igaz szerelem az, amikor a másikat olyan szintig tudom csodálni és ráfeledkezni szeretettel az ő emberi lényére, hogy minden más elveszíti fontosságát. Ez egyszerre egy emelkedett lelki állapot is (mert szépnek, szerethetőnek, szeretettelinek, szupernek látom/érzékelem az egész világot). Egyrészt meg valahogy visszarepít egy gyermeki lelkületbe is, amikor még csodálatra méltó az egész világ. Valahogy a szerelem ideje alatt minden sokkal szebb, tisztább, szinesebb és élettel telibb (már ameddig ez az állapot tart). Visszaesni belőle a szürke hétköznapokba kicsit illúzióromboló, de szükséges dolog. Az igaz szerelmet - hihetetlen, de többször is át lehet élni - , mert nem személyhez, hanem inkább egyfajta lelki állapothoz, vagy talán életérzéshez (?) kapcsolódik és a szeretni tudásunk képessége lehetségessé teszi hogy más személyben valami más csodásat fedezzünk fel. Én így tapasztaltam, de szívesen olvasnék másoktól is róla (illetve - korábban - volt már egy hasonló blogunk, amit érdemes lenne visszaolvasni :)

Noel
Noel küldte
június 13. 04:43

Valakinek van elképzelése?

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország