Mit tanácsolnál az újonnan érkezőknek?

indította: Anita
Krisztina
Krisztina küldte
július 11. 16:54

@Csaba: Sosem tudhatod, hol jön Veled szembe, akire vársz :) Egyébként kétségtelen, nagy türelem kell ehhez az egészhez, az biztos...

Maria
Maria küldte
július 06. 18:41

@Csaba: A hozzászólásom lényege a következő: „Mindenki tehet magáért.” 1. Ez lehet egy kórházi kezeléssorozat, amit a főorvos ír ki számára. A kórházban megtanult gyakorlatokat otthon is végezheti, a továbbiakban, akkor, amikor akarja, abban a tempóban, ami számára jó. Természetesen előfordulhat, hogy intenzívebb munkaterhelés mellett kevesebb idő jut a mozgásra, a kikapcsolódásra. 2. A mozgásformákat mindenki maga választhatja meg, a szakmai kollégákkal együttműködve, őket megkérdezve. Például a gyógytorna mellett eljárhattok rendszeresen úszni. Merni kell szakemberhez fordulni és merni kell több időt szánni magatokra... Merni kell időt és figyelmet szánni arra, aki az egyik legfontosabb ember az Életetekben, vagyis magatokra.... Merni kell kísérletezni, hogy mi jó Neked, jó-e, ha kirándulsz, jó-e, ha 4 órát egyben alszol... Jó-e Neked, ha társasozunk a Margitszigeten??!! Vagy ha elakadtatok, akkor mit kell tennetek azért, hogy a céljaitokat elérjétek.... HOL állsz most, HOL vagy és MERRE tartasz, HOGYAN jutsz el oda??!! 3. A kikapcsolódási lehetőségeket is mindenki maga választhatja meg: egy jó társasjátékozás a Margitszigeten, egy kiadós séta a belvárosban, vagy mozizás egy esős délutánon, Veletek egyeztetve… Vagy egy jó kis túra a Bükk-hegység szívében…. Ezt jelentette a hozzászólásomban a „Mindenki tehet magáért.” gondolat. A lényeg, hogy örömötök legyen benne. A tudat, hogy tettetek magatokért, szerintem szintén nagyon fontos… Kiváló hajtóerő…. Fontos még a fokozatosság elve is: Nem kell az első alkalommal a 100x-as ismétlésszámra törekedni, elég, ha csak 5x, aztán 4x, majd 5-6x és így tovább. Az előrehaladás, a fejlődés, lépésről-lépésre történhet meg…. Ma estére is sok-sok örömet kívánok Mindenkinek😊!! Üdvözlettel: Marikától

1
Maria
Maria küldte
július 05. 14:36

@Éva: Szia Évi! Nagyon szépen köszönöm a kedves gondolataidat!! Nagyon kedves Tőled! Remélem, hogy nemsokára újra olvaslak // látlak // hallak Benneteket!! Addig is vidám pillanatokat kívánok Neked és Nektek:-) Szeretettel: Marikától

Éva
Éva küldte
július 05. 11:24

@Maria: Szia Marika! Nem számít, ki mit mond, vagy milyen véleményt formál rólad. Van valami egészen különleges a lelkedben. Tiszta, őszinte, emberséges fény árad belőled — olyan, amit ma már ritkán látni. A szívedben ott van az a csendes jóság, az a mély empátia, amitől egy nő igazán kivételessé válik. Olyan értékeket hordozol, amelyekhez sokan csak közelíteni szeretnének. Te magad vagy az a ritka kincs, akit nemcsak látni, hanem megismerni is ajándék. És igen… sok férfi boldog lenne, ha egy ilyen nő lépne az életébe — mert amit te adsz, azt nem lehet tanulni, csak születni vele.

1 1
Csaba
Csaba küldte
július 05. 09:44

Pár hónap távlatából már csak annyit: "ide is felesleges volt regisztrálni...."

2
Tibcsi
Tibcsi küldte
július 04. 20:45

Én azt tanácsolnám: Ne add fel. :)

Éva
Éva küldte
június 23. 18:19

Érvek-ellenérvek csatároznak. Érdekes párbeszéd folyt két ember között. Természetesen, abszolút nem lehet "belekötni" a másikba hogy mit és hogyan gondolja. Ezért találták fel a toleranciát. Személy szerint senkit sem befolyásoltam, s ezután sem teszem. Csak annyi hogy közösen meg lehet beszélni utána hagyni kell a másik felet döntés szempontból. A férjemmel, akivel közel 43 évig éltünk együtt /2022-ben elhunyt/ életünk során mindig így is tettünk. Nyílván én sem tűrném, ha rámbeszélnének arra, amit nem is szeretnék. További szép napot. 😊

Maria
Maria küldte
szeptember 22. 22:18

@Csaba: Kiéhezett olvasó??!! Woahh🤣🤣😁😁 Akkor egy kicsit még megváratom a kedves Olvasóimat // Rajongóimat a válaszokkal, az egyéb markáns gondolataimmal... Sajnos nem tudok minden nap itt lenni, de gondolok az oldalra, a kedves olvasókra.... Szeretettel és tisztelettel! További gyönyörű estét kívánok: Marika

1
Csaba
Csaba küldte
szeptember 22. 22:10

@Maria: Nem ebben az értelemben zavar. Nem tudsz felbosszantani, sokkal keményebb szakmai fórumra is szoktam írogatni, szóval hidd el, bírom a szócsatákat. Úgy érzékelem, sokadjára írsz le trivialitásokat, olyan nyilvánvalóságokat, ami után valami markánsabb szellemi termékre gondolatna a kiéhezett olvasó. :)

1
Maria
Maria küldte
szeptember 22. 22:03

@Csaba: A világ ilyen, így van. Ne zavarjanak az írásaim. Nem kell tartani tőlem, ahogy írtam, nem célom valakit is felidegesítenem.

1
Csaba
Csaba küldte
szeptember 22. 21:58

@Maria: Tulajdonképpen csak az zavar egy cseppet az írásaidat olvasva, hogy figyelmen kívül hagyod a valós élethelyzetek összetettségét. Mosolyogj, ne háborúzz, higgy benne, és minden jóra fordul. Van egy rossz hírem. A világ nem ennyire egyszerű. Attól, hogy a szépségkirálynők elmondják suta integetés közepette, hogy világbéke, a világ még továbbra is egy kegyetlen hely maradt.

3
Maria
Maria küldte
szeptember 22. 21:14

Szia kedves Csaba:-) 🤣🤣😁🤣🤣 Attól én látok és érzek, hogy nem írom le, nem mondom ki... Maradok olyan, amilyen vagyok:-) Megismételhetetlen vagyok, ez tény. Egyedi és különleges, mint mindenki. Imádom magamban, hogy van bennem temperamentum, hogy érzek és képes vagyok az érzelmek kifejezésére // fogadására.... Nem omolhatok össze, mert értek és érnek dolgok az életben... Az élet nem erről szól, legalábbis nekem nem. Tudom, hogy sok embernek van problémája, nem megyek el emellett sem... Nekem még vannak terveim az életben és nem állhatok meg.... Lenne itt még egy kérdésem: azokkal mi van, akik nem írnak semmit sem, sem a fórumtémákat, sem a naplóbejegyzéseket illletően sem?! Ide kerül egy idézet, amit most találtam: figyeljetek "Aki nem hisz a csodákban az ne keressen társat.” Balázs és Adrienn Ez a kiinduló pont.... Természetesen nem akarok senkit sem kimozdítani a komfortzónájából vagy negatívan befolyásolni .... Vagy egyéb módon felidegesíteni ... A Személyes Találkozó kérdése: itt több hullámban írok // írunk Nektek és tessék megnézni, hogy mi az eredménye.... De nem morgok, csak leírtam a tényeket....🤣😁 Mivel mindenki döntsét tiszteletben kell tartanom. Most viszont mennem kell aludni. További gyönyörű estét kívánok! Marika

1 1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország

+36 (1) 603 7408