Nem apukát keresek gyermekeimnek a társkereséskor

indította: Sándor
Józsi
Józsi küldte
december 23. 14:02

@Lajos: Igazad van, elég troll szerű a kommentje. Főleg ezért írtam, hogy részben értek egyet, mert az elejének semmi értelme, inkább csak sértegetés. A második felét viszont úgy értelmeztem, hogy nem lehet úgy párkapcsolatot kialakítani, hogy elkülönítse a saját és a gyermekei szükségleteit, csak együtt működhet. Ha anya vagy, akkor "apára" is szükséged van, nem csak egy párra, aki elviseli, hogy a gyerekeid adott esetben a saját lakásában rohangálnak. Én sem anyát keresek, mert van a gyerekeimnek, de szeretném, ha egy baráti viszony alakulna ki a gyerekeim és a leendő párom között. Nem kell őket nevelni, de a jó példamutatás, gondoskodás elengedhetetlen. Ha a gyerek viselkedése rendbontó, úgy is helyre teszem, ha meg épp nem vagyok ott, akkor nyugodtan helyre teheti ő is, de ez meg már magától értetődő, ha ilyen családias kapcsolat kialakul közöttük.

1 2
Lajos
Lajos küldte
december 23. 13:27

@Józsi: Szia Józsi! Alapjában véve egyetértek a hozzászólásoddal, de hogy tudsz @József bejegyzésére hivatkozni? Az gyakorlatilag egy értelmezhetetlen összevisszaság, amiböl csak az ö tapasztalatlansága derül ki. Még azt sem lehet értelmezni, hogy Viki a leendö tártsára a saját, vagy a gyermekei apjaként "nézzen"...

Józsi
Józsi küldte
december 23. 13:14

@Vivi: Kedves Vivi, az előttem szóló József kicsit nyersen fogalmazott, de részben igaza van, mint a korábban írók többségének is. Tekintve, hogy a gyermekeid még feltehetően elég kicsit, így nem csak magadnak keresel társat, mivel te össze tartozol a gyerekeiddel is. Egészen más programokat lehet és kell is csinálni a leendő pároddal, mint, ha egyedül élnél. A gyerekeknek oké, hogy van apukájuk, de ő nem a mindennapjaitok része. Ha valaki téged választ, annak el kell fogadnia a gyermekeidet is, még jobb, ha szeretettel tud rájuk gondolni és nem mint 2 idegesítő koloncra, akik ott vannak a párja nyakán. Nekem is vannak már gyerekeim, akik az anyjukkal élnek, de nagyon szeretem őket és nem engedném, hogy bármi atrocitás érje őket, viszont annak örülnék, ha élményeket és jó példát kapnának otthon. Nekem konkrétan hiányzik az, hogy valakikről gondoskodhassak, hogy családban érezzem magamat. Az viszont jól eső érzés, ha nincs követelődzés, csak szeretet jön vissza a törődésért és szeretetért cserébe. Én kifejezetten szeretnék még közös gyermeket is és nem szeretném megkülönböztetni a párom, a saját és a közös gyermekeinket. Elég érdekesen nézne ki.

1 1
Jozsef
Jozsef küldte
december 22. 08:54

@VIVI : SZERINTEM látszik a tapasztalatlanságod....tudod hogy akinek minden szavával egyetértettél-HIBERNÁLTA magát ! ?TE IS ÍGY JÁRHATSZ,ha leendő párodra nem ,,apaként "nézel,hogy működne EZ !? SEHOGY ....

1
Vivi
Vivi küldte
október 31. 11:41

@Ági: Teljes mértékben egyetértek minden szavaddal!😊

1
Lajos
Lajos küldte
október 21. 15:38

Én sajnos elég tapasztalatlan vagyok ebben a témában, de ez tényleg így müködik? Kinézem a csajt és a gyerekek a szomszéd szobában várnak, amíg mi eltöltjük valahogy az egymásra szánt idöt? Természetesen nem apja akarnék lenni senki gyerekének, de ha valakinek gyerekei vannak, akkor ök is a csomaghoz tartoznak, ez nem is lehet választás kérdése. Nekem nem csak a hölgyet kell meghódítanom, hanem a gyerekeknél is el kell érnem, hogy kedveljenek. Anyuval jól kijövünk, de a gyerekek azt várják, mikor fogok már végre eltünni? Elég hüjje helyzet lenne. Van az a rossz szó erre, hogy nevelöapa, aki természetesen nem apja a gyereknek, de a család életében részt vesz, ha mással nem, legalább azzal, hogy a gyerekekkel jól kijön. Ha a hölgy megadja az adatlapján hogy gyerekei vannak, akkor az nem azt jelenti, hogy, bocs, de zaj lesz a lakásban, hanem hogy nekem mindenkit meg kell nyernem egy közös jövöhöz... Ami persze sokkal komolyabb feledat, mint egy lányt moziba meg kv-zóba hordani minden hétvégén...

2 4
Andrea
Andrea küldte
október 21. 11:26

Sziasztok! Szinten így gondolom Ági en is ! Magam mellé keresek társat, nem pedig apát a gyereknek , se “ pénztárcát “ nem keresek.

2
Ági
Ági küldte
október 15. 20:43

Sziasztok! Én nem apukát keresek a gyermekeimnek,hiszen az már van. Hanem egy társat magam mellé. De fel tüntettem az adat lapomon ,hogy van két kiskorú gyermekem. Mert úgy gondolom,hogy joga van tudni a "rám tálaló" férfinak már az elején. (Hiszen sajnos tapasztalat,sok férfit meg rémit ) Ha majd egyszer rám talál a szerelem a gyerekektől el várom,hogy tiszteljék a páromat. Szeretetre nem "kötelezhetem" őket,hiszen az belülről jön,de a tiszteletet el várom tőlük.

2
Sándor
Sándor küldte
október 09. 14:04

@Emese: Teljesen egyetértek. A személyes találkozás amúgy is minden korábbi írásos párbeszédet, érzéseket felülír.

Emese
Emese küldte
október 09. 13:30

Ezt a mondatot azért nem írom oda mert elégnek tartom hogy közöljem hogy van egy gyerekem. Akinek ez ijesztő, se időt, se energiát nem akar beleölni egy gyerekes nővel való kapcsolatba, meg se fog keresni. Megspórolt idő... Igen, ez egy olyan mondat ami többféleképpen értelmezhető. Még élőben is nehéz komunikálni, nemhogy csetelni és néhány, könnyen félreérthető szóval kifejezni komplikált érzéseket. Ilyenkor jön a (elhamarkodott) ítélkezés, a közöny, rossz esetben a harag. Ezért jó nem elhúzni a rétestésztát hanem személyesen megismerkedni.

1
Sándor
Sándor küldte
október 09. 11:45

@Emese: Nekem tetszenek a gondolataid, az előzőre repült is a szívecske, mert szép lelkű embert sejtet a mögöttes tartalom. Megértettem azt, hogy miért írtad ki, de mivel nincs magyarázat minden ilyen mondat alatt másoknál, ezért félreérthető sok esetben. (és szerintem simán kihagyható) Nem mindegy, hogy "szeretnélek megkímélni a gyermekem nevelésétől, és az anyagi hozzájárulásoktól" , vagy "Az én gyerekemre Te nem szólhatsz rá, és nem viselkedhetsz az apjukként, mert az már van neki! " Mivel azt írtad, hogy többé nem írod ki, szerintem megértetted, hogy azért kicsit fura ez a mondat egy bemutatkozásban. Gondolj csak bele abba, ha mondjuk egy Férfi egyedül nevel kisgyerekeket, és kiírná az adatlapjára, hogy nem Anyukát keres a gyerekeinek. Kicsit olyan, mintha már előre megkérne a távolságtartásra...benned milyen gondolatokat ébresztene? Jó abban igazad van, hogy nem olyan gáz, hogy egyből lepattintsuk :D

Emese
Emese küldte
október 09. 10:25

Kedves Sándor! A kapcsolat alakulásának a sebessége nagyon egyén- ill. párfüggő. Ismerek párt, nem is egyet, akik a megismerkedést követően néhány nappal összeköltöztek és ez évekkel ezelőtt volt. Egy gyerekkel persze más a helyzet. Függ attól hogy hány éves, hogy viselné az új apát/anyát, mik a gyerekkel együttélő szülő szándékai stb. Én abszolút házasság párti vagyok tehát jövendőbeli kapcsolatomat együttéléssel tervezem. Tudom hogy úgy nehezebb mert jóval több tolerancia szükséges hozzá de számomra így család a család. De nem keresem kétségbeesetten, nem minden áron, kell hozzá hogy előtte jól megismerjük egymást. Aki a külön élést preferálja, annak kevesebb gondja van. A gyereknek (8 éves) elmagyaráztam hogy nekem hiányzik egy férfi aki szeressen és akit szerethetek. Mert ez így természetes, egy nő mellé kell egy férfi és fordítva. Hogy én és az apja mindig nagyon fogjuk szeretni őt. Akkor is ha új párt választunk, a szeretet iránta megmarad mert az emberi szívnek nincsenek határai. Megnyugtattam hogy sose nem választanék olyan embert akivel nem kedvelik egymást. Ezekkel a gondolatokkal fogok majd randizni... amikor látom hogy összeillők vagyunk, meg fogom ismertetni a gyerekkel, valami nem formális alkalom, pl. erdei séta alkalmával ahol a férfi mint " barát" fog szerepelni és nem andalgunk kézen fogva. Aztán majd meglátjuk hogy alakulnak a dolgok... főleg ha neki is van gyereke. A nők akik ezt a mondatot írták, lehet hogy azért írták mint én, miután olvastak férfi reakciókat. Vagy pedig élőben rossz tapasztalatuk volt ilyen téren. A helyedben csak ezért a mondatért alapból nem utasítanék el valakit. Inkább megismerném és rákérdeznék, miért tette és mit ért alatta..

1 3

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország