Nemek közötti ősi ellentétiek

indította: Gyula
Norbert
Norbert küldte
február 26. 10:04

@Zsuzsa: Ha kutya nincs,majd épp akkor jut eszébe, hogy elfogyott a tej,mikor meg akarsz beszélni valamit. 😆

Zsuzsa
Zsuzsa küldte
február 26. 09:28

"Nézd meg az anyját, vedd el a lányát."-hogy ez mennyire igaz, mármint a szülői minta. A volt páromnak a szülei családi házban éltek. Az édesanyja a földszinten, az édesapja az emeleten lakott. A köztük lévő kommunikáció súrolta a nullát. Anyósom szerint sosem szerette apósomat, csak úgy hozzáment, mert nem volt más. Az enyém ennyire nem volt szörnyű, de évente 2x3x ha valamit szerettem volna tisztázni, megbeszélni már vitte is a kutyámat sétálni. Ma sem tudom, hogy mit kellett volna tennem, hogy beszédre bírjam. Sosem hisztiztem, a hangomat sem szokásom felemelni. Már nincs kutyám, úgyhogy akit keresek az vegye ezt figyelembe.😁

3
Emese
Emese küldte
február 25. 23:19

A vitatkozáshoz több tulajdonság szükséges: önismeret, önkritikára való képesség, alázat, a másik meghallgatása, empátia, logika, jóindulat és természetesen az az akarat, hogy közösen megtaláljuk a megoldást. Ha valaki gyerekként, otthon látja a szüleit így vitatkozni, annak jó példája lesz a jövőben, hogy kezelje házassági nézeteltéréseit. Sok embernek hiányoznak a fenti tulajdonságok: vagy még túl fiatal és nincs elég tapasztalata, vagy egyszerűen nincs neki: nem ismeri önmagát, el nem ismerné a világ minden kincséért sem, hogy hibázott, nincs türelme hallgatni és képzelőereje beleélni magát egy másik ember helyzetébe, rosszindulatú. Házasságom idején fiatal voltam és tapasztalatlan, tévedtem én is. Később körzeti orvos lettem, sok életet láttam... Személyes véleményem az hogy kevés olyan pár van, ahol mindkét fél képes egy kulturált vitára. A férfiak nagy része tudja, hogy ha beszélni kell, veszteni fognak mert ők, ritka kivételektől eltekintve, kevésbé jók a verbális komunikációban. Többször hallottam pszicológusok által készített videókban: "A felek üljenek le és beszéljék meg". Na, nekem az a tapasztalatom hogy sokszor, ha egy nő ezt mondja egy férfinek, a pasi legszívesebben sikoltozva elmenekülne. A nők pedig hajlamosak arra hogy sokáig tűrjenek és aztán hirtelen kirobbannak. Emiatt a férfiak hisztérikusnak nevezik őket és a harag kiváltó oka valahogy elfelejtődik vagy nevetségesnek lesz titulálva. Nagyon becsülöm azt az embert, aki ki tudja mondani: "Igazad van, rosszul tettem. Bocsánat. Igyekszem a jövőben nem megismételni." A férfiaknak, természetük és neveltetésük miatt sokkal nehezebb ezeket a szavakat kiejteni a szájukon. Sajnos nekem eddig nem volt szerencsém egy ilyen férfihez de nagyon remélem, hogy meg fogom találni.

3 1
László
László küldte
február 25. 19:33

@Lili: Egyetértek veled,sajnos sokan kerülik a konfliktusokat,és menekülnek előle Pedig a vita néha elkerülhetetlen és előfordul minden kapcsolatban,de egy intelligens ember megérti,hogy a vélemények néha különböznek,és nem vonul el duzzogva,hanem azt mondja,üljünk le és beszéljük meg mi az ami zavar,elmondod te is a véleményed,én is az enyémet,és keresünk rá megoldást közösen

4
Gyula
Gyula küldte
február 25. 15:03

Kedves Norbert! 😁

Norbert
Norbert küldte
február 25. 14:47

@Gyula: Dehogy sértettél meg,ne viccelj.Hát azokat az oldalakat csak saját felelősségre ajánlom..

Gyula
Gyula küldte
február 25. 14:32

kedves Lajos! Sajnálom hogy nem tudtam neked elmondani érhetően, úgy hogy akkor hagyjuk is.....ebben igazad van. A vitával semmi bajom ha felek tisztelik egymást es nem csak vagdalkoznak a szavakkal. Ha pedig nem jutnak előbbre mert minden fel ragaszkodik a saját véleményéhez nincs más hátra, abba kell hagyni es majd el kell gondolkodni a miérteken külön külön. Téged sem akartalak megbántatni, van hogy nincs meg a közös nevező vagy a gondolatok elmennek egymás mellett. Ilyen az élet. :)

Gyula
Gyula küldte
február 25. 14:21

Kedves Norbert! nem írtam es nem is gondolta hogy ellenérzés van benned a Nőkkel kapcsolatban, csupán amit írtál a férfi gyűlölő nőkről azt vettem ki példának. Gondoltam Te olvastál azokon az oldalakon ilyen jellegű írásokat. Szégyen de meg nem is hallottam róluk, most meg fogom nézni :( Távol áll tőlem hogy megsértselek. Bocsi

Norbert
Norbert küldte
február 25. 14:21

@Zsuzsa: Átvitt értelemben,kedves Zsuzsa.😉Nem vagyok idomár,de lehet még egy tigrist is előbb meggyőznék az igazamról,mint egy két elszánt hölgyet.😆A nagymacska fizikailag tép szét,az utóbbiak lelkileg...Nem tudom melyiknek hosszabb a lábadozási ideje,de a nyomuk örökre megmarad.

Zsuzsa
Zsuzsa küldte
február 25. 14:06

@Norbert: Nem tigrisre gondoltam.😅

Norbert
Norbert küldte
február 25. 13:45

@Lili: Az intelligens emberek valóban szoktak,nem pedig válasz nélkül hagyják a másikat,ha elfogytak az érvek.😉

Norbert
Norbert küldte
február 25. 13:35

@Zsuzsa: Amelyik tigris a tenyeredből eszik,előbb vagy utóbb a combodból is fog...😅

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország