Elutasítás elfogadása a társkeresés során

indította: Kata
Maria
Maria küldte
december 04. 20:32

Kedves Mindenki:-) Ha ismered az értékeidet, tudod, mik a hibáid, ha tisztában vagy azzal, hogy olykor ilyen és olyan hibákat vétettél és vagy esetleg nem a megfelelő döntéseket hoztad az Életedben: nos, akkor el tudod majd fogadni azt a tényt is, hogy elutasítanak.... Nem egyszer, hanem akár többször is: TE attól nem vagy kevesebb és semmi okod elkeseredni vagy szomorkodni... P.S.: Persze, aláírom, hogy az érzelmek NŐ-i // FÉRFI-jai vagyunk, de attól még megy tovább az élet.... Gyorsan rázd meg magad és lépj tovább.... Vigyázzatok magatokra nagyon! Szeretettel: Marika

1 1
Norbert
Norbert küldte
november 08. 11:13

Mindenkinek más és más az ízlése. Például nemrégiben az IGN-től és a hasonló oldalaktól nemrégiben jött olyan hír hogy az MCU (Marvel Cinema Universe) Multiverzum saga-ját törölhetik, a főgonosz Kang-et kukáznák, visszahozznák a régi Bosszúállók tagokat, behoznák Doctor Doom-ot. A Végtelen Háború és Végjáték óta követtem a Marvel univerzumát. És én nem érzem azt hogy lejtmenetbe menne a Marvel. De ezek szerint tényleg bajban van. Viszont ez is tükrözi azt hogy lehet egy filmre azt mondom hogy jó. A másik ember pedig lehet azt mondaná hogy rossz. A harmadik meg lehet igazat adna nekem. Ezzel csak annyit szeretnék kifejezni hogy nem egyformák az emberek. Viszont mindenkinek tiszteletben kell tartania az izlését. El kell fogadni. És lehet az egyik ember elutasítja a másikat. A második lehet el fogadja a másikat.

Emese
Emese küldte
október 21. 11:34

Az elutasítás elfogadása? Beszólogatás azoknak, akik mást keresnek? Most olvastam egy cikket egy profi újságíró tollából, a túlsúlyos nőket érő gúnyos megjegyzésekről volt szó benne. Idézem: " Azok az emberek ugyanis, akik jóban vannak önmagukkal és az élethelyzetükkel, akik békében élnek a saját döntéseikkel, és megfelelően kezelik a mindennapokkal járó stresszt, felismerik az elakadásaikat, nem bántanak másokat. Nem azért, mert nem tudják, hogyan kell, hanem azért, mert nincs rá szükségük."

6
Lajos
Lajos küldte
október 20. 16:02

Lehet ezt akár milyen szépen körülírni, ez akkor is csak az elutasítás kérdése marad. Ha valaki olyan faragattlan, hogy lenéz valakit az iskolai végzettsége miatt, azzal nem is szabad foglalkozni... Ha valakinek jó oka van ennek a keresési paraméternek a beállítására, annak meg meg kell köszönni a válaszát és továbblépni. Már többen elmagyarázták, hogy többször csalódtak és valamilyen keresési paramétert meg kellett adniuk legjobb meggyözödésük szerint. Ez sem jobb, mint a súly, magasság, kor, km, vallás... Ezzel együtt többen is kihangsúlyozták, hogy nekik nem számít az iskolai végzettség... Miért nem azokkal foglalkozik most a sok hozzászóló? Miért megint azoknak kell beszólogatni, akik mást keresnek? Most kell akkor az iskolától független IQ, EQ, AQ, BBQ, AC/DC... , meg minden és az elutasítást méltósággal viselni...

4
Matild
Matild küldte
október 20. 12:43

@Rina: Kedves Rina!Szívből gratulálok. Mindekit az minősít/ kit így, kit úgy/- amit otthonról hozott hagyatékként.

Pal
Pal küldte
október 20. 11:30

Tudom ez most nem ide tartozik de,, ezz ahogy mondják a 22 és csapdája.. Pl. A hölgynek van már gyereke de nem akar többet és én pl szeretnék, nem ír vissza.. Vagy fordítva.. Na meg ezz a korhatár..

Éva
Éva küldte
október 20. 09:41

Sziasztok! Egy rövid szösszenet-e témához. Társkeresésem során,soha nem jutott eszembe iskolai végzettséghez kötni az ismerkedés lehetőségét. Nálam a levelezés a személyes beszélgetés játszik főszerepet szimpatikus-e az illető férfi és természetesen a reglapján szereplő bemutatkozása fontos kitétel egy ismerkedésnél számomra. A szavak,gondolatok, önkifejezés mindent elárul. Persze vannak emberek akik képesek nagyon jól alakítani a kezdet kezdetén szimpátiát mutatva,de hosszútávon nem tud működni.

2
László
László küldte
október 20. 08:13

@Rina: "sokkal többet keres ma Magyarországon egy szakképzésben végzett szakember, mint egy diplomás." Mondjuk ez is egy általánosítás szerintem, de persze ettől még lehet, hogy már ez a tényleges helyzet idehaza és az is könnyen előfordulhat, hogy ez nem a legjobb irány az ország fejlődése szempontjából. Lehetséges, hogy mi így már nem a tudásalapú társadalmat építjük, hanem valami egészen más szörnyűséget? Mondjuk ennek imitt-amott már látszanak a jelei is. Vajon ez lehet a helyzet a fejlett nyugaton is az anyagi megbecsültséget illetően? Mondjuk egy iskolai karbantartó több pénzt visz haza havonta, mint egy ugyan ott dolgozó tanár, professzor, stb? @Hajnal "Nekem pl abban van tapasztalatom, hogy vállalkozó-alkalmazott. Ez mennyire tudja ütni egymást!" A vállalkozó jobban tudja üti az alkalmazottat, mert az alkalmazott fél és nem mer visszaütni. Ezen állapotok megváltoztatására volt kísérlet a XX. században, de az elbukott és győzedelmeskedett a kapitalizmus. Azóta a vállalkozó szabadon ütheti az alkalmazottat, ő meg ezt szó nélkül eltűri, pl valós érdekképviselet hiányában. A merci gyárban dolgozó egy db a sok xxx alkalmazott közül is vállalkozónak dolgozik, csak ő ezt nem úgy éli meg és nem úgy fogja fel, mint ahogyan azt egy kicsi vállalkozásban dolgozó alkalmazott. De még a legnagyobb multiknál is a fő-fő vállalkozón van a nagyobb felelősség és nem az alkalmazotton. Ha jól gondolom ugye. (Mondjuk ez a fenti okoskodásom a versenyszférára vonatkoznék.) Lehet, hogy az itteni adatlapokra is fel kellene tüntetni, hogy ki mennyit keres és egyből megnyugodhatna mindenki. Vagy még nagyobb lenne a frusztráció. Aztán a szerelem meg majd jól felülír mindent.🙂

1
Zoltán
Zoltán küldte
október 19. 23:17

@Lajos: Korábbi lajososra szántam (bár ő nem szokott érteni), de időközben itt meglódult sok minden... Egy normális leírását találtam az említettednek máshol. Nem az iskolai végzettség szerinti keresésnek, hanem a diplomás keresésének. Ami akárhány, a tárgyra vonatkozó topikban, így ebben is probléma (láthatóan nem csak nekem, bár máshol is megtettem a kívülálló megjegyzésemet) lentebb, a normálison kívüli sok-sok megnyilvánulásban akár oda, akár vissza, a lekezelő hangnem, és a nulla szociabilitás. Az lenézés, és egyben faragatlanság minden esetben, a személyiség zsenge állapotát jelezve egyben. Az efféle "elutasítást" egyetlen embernek nem kell "méltósággal" viselnie! Vegyük csak alapul ennek a helynek a célját! Tényleg társat keres, aki így üzemel? Emberek tömegeinek van fejlődnivalójuk. (Köztük nekem is, de én folyamatosan tudok róla...)

1
Csilla
Csilla küldte
október 19. 22:08

@Rina: De jól tetted,hogy beléptél és leírtad!

1
Hajnal
Hajnal küldte
október 19. 21:56

@Rina: de fontos Petőfi, az Antant, az ércbányák - annak, aki ezekről szeretne beszélgetni a választottjával. Mellesleg nem vagyok meggyőződve, hogy minden diplomás tud ezekről beszélni. A lényeg, hogy mindenki olyan társat keressen, akivel jól érzi magát. ( A ruháid lehet még szebbek lennének, ha kézzel mosnál. 😊) Mindig ezen az iskolai végzettségen megy a vita. Valszeg mert az adatlap tartalmaz ilyen adatot és emiatt kizáró tényező lehet. Azon is lehetne vitatkozni, hogy vki miért nem akar szőkékkel ismerkedni, csak barnákkal. Nekem pl abban van tapasztalatom, hogy vállalkozó-alkalmazott. Ez mennyire tudja ütni egymást!

Zsóka
Zsóka küldte
október 19. 21:46

@Éva Tökéletesen egyetértek azzal amit írtál. A műveltség és a tudás nagyon sok esetben nem az iskolától függ. Van olyan ismerősöm akinek szakmunkás végzettsége van de olyan tudással rendelkezik amit sok diplomás megirigyelhetne tőle. Saját szorgalmának köszönheti a tudását. Nagyon értelmes és értékes ember. Nem volt lusta utána olvasni olyan dolgoknak amikre kíváncsi volt és amit nem értett. Jelenleg üzleti tárgyalásokat folytat diplomás vezetőkkel és nagyon jól csinálja.

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország