Mennyire befolyásolja a lakóhelyed az ismerkedést?

indította: Péter
Matyi
Matyi küldte
október 14. 21:46

Anyagilag nem függök már tőlük, több a fizetésem, mint a kettejük nyugdíja. Az viszont igaz, hogy olcsóbb fenntartani a kertvárosi házat, kerttel együtt, mint fizetni egy albérletet Pesten, ami akkora mint a saját hálószobám a szüleim házában. Anyám annak örülne legjobban, ha találnék már végre valakit, aki további unokát szül neki, mert a nővérem már nem fog többet... 🤣 A lényeg, hogy nem vagyok anyámmal összenőve és nem is őt akarom lecserélni egy fiatalabb nőre. Nem házvezetőt keresek, hanem /lelki társat.

Lajos
Lajos küldte
október 14. 21:03

@Péter, Matyi: A legnagyobb tisztelettel irántatok és a szüleitek iránt is. Csak két kérdésem lenne a jelenlegi állapototokhoz. Elöljáróba annyit hogy én 25 évesen költöztem el otthonról a katonaság után. Egy kis garzon albérletbe, de az önálló, nagybetüs életbe. Persze eleinte a szennyest haza hordtam és minden hétvégén otthon ettem, de a saját birodalmamban ücsörögtem és ritkán egyedül. Mindig jöttek a haverok. Az anyagi, kényelmi és a kölcsönös segítség melletti érveket teljesen megértem, egyszerü matek, nincs helye vitának. De a két kérdés: - Belegondoltatok már lányos fejjel, hogy ök mit látnak az elsö pillanatban? Anyagi, érzelmi függés, az önálló élet képességének bizonyítéka nélkül... Persze ez biztos felületes megítélés, de most az elsö benyomásról beszélek... - Ha jön az igazi, tényleg olyan egyszerü lesz elszakadni-elszabadulni? Önálló élet korábbi tapasztalat nélkül egy új társsal. Az anyukából egyik napról a másikra anyós lesz és a fia elszakad töle... Persze lehet hogy egyszerüen túlgondolom a dolgokat...

1 1
Péter
Péter küldte
október 14. 15:34

@Matyi, együtt érzek veled. Kitartás. Akkor mit szóljak én, alig 400 lelkes kis faluban élek. Igazából semmi ismerkedési lehetőség, a covid előtt volt tánc tanfolyam Veszprémben, arra eljártam. Én is mamahotelban lakom, sőt a Szüleim mellett a Nagymamám is velünk él. Ha megismerkednék egy lánnyal és komolyra fordulna, biztos, hogy külön költöznék. De ahogy te írod, csak azért, hogy egyedül legyél egy albérletben, nem látom értelmét én sem. Pláne úgy, hogy segítek a Szüleimnek, fizetem a költségeket, a tűzifát vettem (6 fuvarral) most tettük el a pincébe...amelyik hölgynek meg külön lakás kell, nézzen körbe itt a Balaton északi partján és meglátja, mennyire aranyárban vannak...persze, az a legegyszerűbb, hogy úgy megyek a kapcsolatba, már minden készen van.

Matyi
Matyi küldte
október 14. 08:39

Az biztos, hogy engem hátrányként érint, hogy "vidéken" élek a szüleimmel. A legtöbb fővárosi hölgynek (tisztelet a kivételnek) vagy túl messze van az a 20-30 km vagy előitéletük van a "mamahotellel" szemben. Egyelőre nem láttam értelmét, hogy elköltözzek, csak azért, hogy egyedül ücsörögjek egy albérletben, mert közelebb van a munkahelyhez. Ha esetleg megtalálnám a páromat, akkor úgyis közös helyre költöznék vele hosszabb távon.

1
Péter
Péter küldte
október 14. 04:23

Nekem még mindig az a problémám, hogy kevesen vannak a környékemről és igazából már egy ideje lemondtam arról, hogy megtalálom a páromat itt...csak úgy vagyok itt...Sajnálom, mert sok hölgy van ezen az oldalon, csak sajnos mind messze laknak. Sokat dolgozom, heti 50-60 órát és örülök, ha nap végére lepihenhetek. Nem hogy még utazgassak, most ez ilyen. Pedig annyira gondolatom egy romantikus sétára a szomszédos Csopakon a strandon, vagy Veszprémben a várban, Balatonfüreden a sétányon. Mostanában odáig jutottam, hogy amikor elmegyek sétálni, elképzelem, milyen volna, ha egy kedves lány volna mellettem.

Ildiko
Ildiko küldte
október 11. 20:58

Ma már igen is számít , hogy milyen távolságban keresek társat . Régebben úgy gondoltam hogy a távolság nem jelenthet gondot. Volt már távkapcsolatom ,a párom a szomszédos megyében lakott . Egy darabig müködött , túl sok lemondással járt volna , feladni munkahely , család , barátok . Ezért most már csak max 90 ,km belül keresek barátot , szerelmet .

Péter
Péter küldte
október 10. 22:10

Érdekes téma. Nyilván "szeretne" mindenki helyben, vagy még éppen elérhető távolságban ismerkedni. Ugyan e-mail terén nincs "földrajzi korlát", mert az pillanatok alatt odaér a címzetthez, de nem szabad ebből kiindulni. Függ attól is, kinek milyen "mobilis" háttere van. Lehetetlenek nincsenek, de a távkapcsolat, sajnos tapasztaltam, nehezen kivitelezhető. Itt a társkeresők nagy része (esetemben a hölgyekről van szó) Budapest, illetve Pest megyei illetőségű. Nem írhatom a levélbe, hogy 2006 óta Debrecen és Budapest között már rég megépítették az autópályát és tempomattal két megállót beiktatva 1,5-2 óra hossza alatt ott vagyok. Lehet elrugaszkodtam a témától, de egészséges távolságban részemről nem befolyásol. Ez pedig kb 120-150 km jelent. Hogy miért? Mert van rá lehetőségem alkalomadtán. De azt hiszem, ezt embere válogatja ki mennyire mobilis, ki mennyire hajlandó távolabb élő társkeresővel levelezni, találkozni, egyértelmű és határozott választ nem feltétlen lehet adni a kérdésre.----De attól még az autópályát megépítették--- :D

Krisztina
Krisztina küldte
október 08. 22:50

@Gitta: nem tudom hogy van. Ötleteltem. Ha több nőt jelöl az még nem lenne baj. Vadásznak. Akkor érzek problémát, ha egyszerre több nővel randizik és nem csak ismerkedik.

Gitta
Gitta küldte
október 08. 20:43

@Krisztina Ha úgy van ahogyan írtad.. több nőt is bejelöl.. akkor.. nem is tudom mit mondjak... viszont megírhatná hogy kit, mégsem "szeretne"... vagy ez már megint "jellemesség" kérdése??

Krisztina
Krisztina küldte
szeptember 27. 21:18

@Krisztina: Szerintem ez azért van, mert egyszerre több nőt is bejelöl a férfi. Majd több nővel is beszélget és, aki a rostán fenn marad vele tovább beszélget, találkozik. Lehetséges, hogy van izgibb első mondatos, mint az akinek nem ír, akit talonba tesz.

Krisztina
Krisztina küldte
szeptember 27. 20:44

@Péter: Valami hasonlóra gondoltam, mint amit írtál.. Sokkal inkább az alkalmazkodási készség hiányzik.. Nem is értem, az miért van, hogy pl valaki kedvencnek jelöl, én is jelzem, hogy szimpatikus, mégsem ír.. Nem tudnak az emberek kimozdulni a komfortzónából...

Krisztina
Krisztina küldte
szeptember 26. 08:54

@Emese: abszolut egyet kell, hogy értsek a mosolygós felvetéseddel. Én teljesen mosolygósan, optimistán és minden apróságnak örülően élek. Tudom, hogy hol a határ az állandóan vigyorgó és a mosolygás között. Nemrég egy önismereti csoportba 2 férfival kerültem össze egy "játék" kapcsán. Idegenek voltunk egymásnak, ott találkoztunk először. Mindketten azt a jelzőt rakták rám először, hogy :"mosolygós", majd folytatták: nem értik mit keresek ott, hiszen a kisugárzásom teljesen pozitív. Persze mindig van mit tanulnunk magunkról, de ez a két megjegyzésük olyan megerősítês volt, hogy csak na 😊

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország