Vajon létezik örök szerelem?

indította: Attila
Imre
Imre küldte
szeptember 09. 06:48

@Hajnal: Belegondolva igaz.

Hajnal
Hajnal küldte
szeptember 08. 19:09

@Imre: Ez a dal nem egészen erről szól, hanem arról, hogy csak akkor tudjuk a dolgokat igazán értékelni, ha megtapasztaljuk annak hiányát.

Attila
Attila küldte
szeptember 08. 16:32

Létezik! Előre jelzem hosszú leszek és ezért mindenkitől előre bocsánatot szeretnék kérni. Mai világunkat nem szabad össze hasonlítani a " régi " világgal. Mai világ: Mindent is tudatnak az emberrel avagy maga az ember megy " utána " dolgoknak , utána olvas stb.az akár internet segítségével. Internet: teljesen képes embereket emberek lelkét, elméjét ellátni információkkal, impulzusokkal. Örök szerelem: Régi világban nemhogy repülővel nem mentek emberek másik kontinensre a legtávolabbi pont otthonától a kert vége volt, ki nem mozdult hölgy- kapált - , leélte így életét a faluban rátalált férjével. Katyvasz amit eddig írtam:) De nem biztos. Rakjuk össze amit eddig írtam: Régen volt, hogy megmondták előre kivel kell összeházasodni. Feleségek: nem csináltak abból " műsort " férje kocsmában vagy más asszonnyal volt Az a bizonyos kötény mindent eltakart Boldogok voltak? Feladatukat tették.Ez biztos. De történelemből tudjuk nemesi családnál NEM játszott szerepet a boldogság. Csak a vérvonal tisztasága. Vissza " egyszerű emberekhez " hozzám, a többséghez. Majd megszereted akit választottál/ vagy választottak neked..halljuk, olvastuk is.. Örök szerelem MA: Létezik! Bocsánat Múltban is létezett csak a körülmények is hozzá segítették őket abban egybe maradjanak a felek Ha nagy szegénység is volt de mégis együtt maradtak. Ma: Létezik örök szerelem. De azt be kell látni MÁS LÉGKÖRÖK VANNAK " Légkörök "= Nem az embereket segítő atmoszféra Minden inog. Tehát ilyen közegben kell megtartanunk az örök szerelmet ha valakire rátalált. Ami biztos, hogy két embernek csak egymással egymásért lélegezve együtt lélegezve van nagyobb esélyük arra együtt fognak maradni. De. Ez döntés kérdése igazából. Minden körülmény közepette vele maradok. Örök szerelem: Azaz csak ő vele csak ő iránta érzek..életem végéig. Igen! De szerintem akarni is kell és eldöntenem is kell.

2
Lajos
Lajos küldte
szeptember 08. 13:44

Minden szerelem örök szerelem. Legalábbis az elsö három hónapban...

Imre
Imre küldte
szeptember 08. 13:32

Ezzel kapcsolatban úgy vélem, hogy ilyesmi nem lehetséges. A dolog természete miatt a szerelem múlandó. Sztevanovity Zorán is így ír a dalában: "A szerelemnek múlnia kell, Akkor is, ha égig emel."

Csilla
Csilla küldte
szeptember 03. 21:52

A szerelem örök :)

Beáta
Beáta küldte
szeptember 03. 14:32

@László: Ez így igaz. Sajnos.

László
László küldte
szeptember 03. 11:16

Egyértelműen igen. Létezik. De nagyon ritka. Sajnos nem adatik meg mindenkinek.

1
Brigitta
Brigitta küldte
szeptember 02. 16:34

A kérdés úgy szól.. Létezik- e örök szerelem... Nem. Nem létezik. Két - három év után egy másik csodálatos értelemben találod magad. Persze ahhoz hogy így legyen, mind a két félnek, oda kell tennie magát. Üdv Brigitta

Lajos
Lajos küldte
szeptember 01. 22:08

@Attila: Ezt a sok jótanácsot mind arra az egy mondatra írtad, amit a hozzászólásodra válaszoltam? Gyorsan kiismertél. Azért nekem továbbra is az a véleményem, hogy a holtig tartó, egyoldalú szerelem az csak költői halandzsa. A viszonzatlan szerelem az csak gondolatakozás, sóvárgás, önmarcangolás. A holtig tartó szerelemben még száz évesen is fogják egymás kezét és egy napon halnak meg... (Bocs a csöpögős részért.) A viszonzatlan szerelemnél nem sok rosszabbat tudok elképzelni...

Attila
Attila küldte
szeptember 01. 21:40

@Lajos: Kedves Lajos, ki, hogy éli meg. És valóban, ha te igy élted meg, akkor miért is lenne más a véleményed. A modern ember gyakran azért nem értékel dolgokat, mert nincs hiánya belőle. Nem tudsz örülni egy fűszálnak, egy borús felhőnek, az eső illatának, napsütésnek netalán egy szúnyognak. Természetes dolgok ezek számodra. Hiszen, nem hiányzik. De ha ezeket, most azonnal elvenném tőled. És a föld alatt kellene élned nyolc hónapig. Hidd el nekem. Amikor kijössz a napvilágra, ujjongva ölelnéd át az első pitypangot szakadó esőben, miközben szúnyogok százai csípnek! És pontosan ugyanígy vannak ezzel azok az emberek, akik gondolatakoznak a szeretet, szerelem után. Az ember legnagyobb ellensége, a saját egoja. A szerelmes ember egoja megsemmisül, adni akar és nem kapni. Aki szeret, az életét adná gondolkodás nélkül szeretteiért. És ez igy normális. Néz meg egy anyát és gyermekét, apát és lányát. Az önsajnálat, a félelem, a korlátok, mind az ego e....tagad meg és szabad leszel. Én korántsem vagyok olyan tapasztaltabb, mit itt bárki. Az én tapasztalataim teljesen más jellegűek. És ez itt a szerelem harcterén semmit se ér. Én is csak próbálkozom. De, próbálkozom. Önsajnálat nélkül. hibázok? Természetesen. De nem adom fel. Te se ad fel. "ember küzdj és bízva bízzál." Üdv, ati

Emese
Emese küldte
szeptember 01. 18:48

Az Attila által leírt is egyfajta szerelem. Lehet egy plátói szerelem is örök. Több fajta szerelem létezik. Az ovitól a sírig tartó is létezik csak nagyon keveseknek adatik meg.

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország